tessan72

Skärtorsdag!

Publicerad 2008-03-20 11:25:59 i Allmänt,

Oj, vad vackert väder vi har idag! Solen skiner och blänker i snön, helt underbart! Idag blir det en tur i skogen med barnen och hunden sen får vi se om det kommer några påskkärringar och plingar på! Det är idag dom flyger till Blåkulla!

Förr trodde man att häxan for till Blåkulla just idag. Dom flög antingen på sin kvast en gren eller någon form av vardagligt redskap ibland använde dom sej även av husdjur! Ibland tog hon även med sej ett barn på färden för att värva henne i satans tjänst! Berättelser från barn eller vuxna som sade sej blivit bortrövade på detta sett blev nyckelvittnen och det enda bevisen i häxprocesserna! Under tiden som häxan befann sej på Blåkulla kunde omgivningen inte märka att hon gett sej av, utan hon verkade fortfarande vara på sin vanliga plats. Förutom påsken sades Blåkullafärder också äga rum på Varlborgsmässoafton. Lite "viktigt" vetande nu inför påsken :-) Infon hämtad från Wikipedia!

Jag älskar påsken, inte för maten, riset, fjädrarna eller godisets skull utan för att det är ett av de största vårtecknen! Allt liv börjar spira igen och kylan byts sakta ut till värme, mörkret byts ut till ljus och det behöver vi verkligen här uppe! JIIIPPPPPIIII det är äntligen vår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela