tessan72

Maginfluensa + ont i foten :/

Publicerad 2010-12-06 11:40:22 i Allmänt,

Philip har varit dålig i magen sedan i torsdags och igår kontaktade vi sjukvårdsrådgivningen eller 1177 som det heter numera. Fick råd av dem hur vi skulle få stopp på eländet och har följt det till punkt och pricka. Han bajsar på ändå och idag ringde jag hälsocentralen här i Bureå så en distriktssköterska ska ringa upp nu under dagen. Fick även veta att det är många här i byn som är sjuka i denna influensa och att vägen tillbaka är rätt lång. Ringde även min praktik och frågade om dom vill ha dit mig efter omständigheterna och dom ville att jag skulle avvakta till imorgon. Inte roligt om jag skulle smitta ner en hel avdelning med gamla. Håll tummarna att lillgossen repar sig snabbt nu.

Igår i stallet mockade jag ur Rekylens box gick sedan med skottkärran till gödselstacken och tog ordentlig sats för att komma upp en bit. Gick bra tog tag i stödpinnarna för att få ur den ordentligt och när jag skulle släppa ner den på marken igen landar kärran med framskjälpen rakt på roten av min stortå och jag kan lova att jag skrek i högan sky inombords det gjorde så ont och idag är jag alldeles blålila där och kan inte stödja foten på tån utan måste gå på högkant med foten. Kan ej heller vicka den så jag är lite halvlur på att ett ben gått av där, den ordentliga smärtan började komma på eftermiddagen igår och eskalerar nåt så fruktansvärt :/ Jaja, vi får se hur det går får väl besöka doktorn om det inte blir bättre inom några dagar.

Nu ser Smilla & Philip film så jag ska nog mysa ner mig med dom i soffan och vila en stund :)

Ha en toppendag :D

16 år sedan...

Publicerad 2010-12-04 14:16:28 i Allmänt,

... låg jag på BB med min nyfödde son Albin. Han såg dagens ljus kl. 10.20 och det var en söndag han vägde 3200 g och var 50 cm lång. Förlossningen tog 4 timmar och det var ordentlig smärta vill jag minnas men skulle göra det om och om igen för det var de väl värt :) Albin har nu vuxit upp till en stor grabb som går första ring på John Baurers IT/Media program. Han trivs bra och det går riktigt bra för honom trots att hösten erbjudit lite tråkigheter men inget som inte gått att lösa. Fortfarande då jag tittar på min 16-årige älskade son slår hjärtat ett extra slag av lycka och tårarna bränner i ögonen av kärlek till honom. Vilket mirakel, minns att känslan då jag fick upp Albin på magen den där allra första gången var nästan religös och andaktsfull.

Finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag älskar dig Albin, ha nu en alldeles fantastisk underbar födelsedag så ses vi imorgon.

Med kärlek

Mamma

Inte i bloggfas :/

Publicerad 2010-12-03 21:51:05 i Allmänt,

Ursäkta att jag skriver så sällan numera men är inte riktigt i fas med skrivandet så då blir både denna och stallbloggen lidande. Men so WHAT? Har ju bara 1 läsare, haha fast jag är rädd om den.

Hur som helst så är jag nu ute på min första praktik och det är omsorgen som gäller denna termin. Hade hört av vänner och bekanta om stället jag praktiserar på och dessa sa att vårdtagarna var klara i knoppen och rätt självgående. Så min bild var typ så här: "Äldre personer som behöver viss hjälp och personal i närheten dygnet runt. Jag skulle få njuta av att höra hur dom berättade sina livs historier (jag som älskar historia) och skulle verkligen njuta av denna möjlighet."
Nu kan jag ju inte gå in på några detaljer då vi har tystnadsplikt men för att göra en historia kort så hamnade jag mitt i JÖKBOET, kändes då så iaf haha. Blev såklart nästan ihjälchockad men efter att ha hämtat mig så trivs jag som fisken i vattnet. Kunde nog inte ha hamnat på ett bättre ställe och ingen dag är den andra lik. Jag gillar både vårdtagare och personal och går dit med ett brett leende på läpparna :D

Ha det bäst alla och ha en toppen helg :)

Ps. Imorgon har jag morgonjour i stallet så det blir mys+ridtur i ottan. Ds.

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela