tessan72

2 månader :(

Publicerad 2012-06-19 14:12:22 i Allmänt,

Blommorna blommar & gräset är grönare än grönt, fåglarna kvittrar i sina bon där de små piper efter mat, fisken hoppar i vattnet och i luften är fylld med solen strålande värme. Mamma hade älskat att vara här med oss nu, sommaren var hennes favoritårstid och hon skulle helt klart ha haft minst 8 veckors semester ute i stugan i Kroksjön.

Under dessa två månader har det inte gått en endaste dag utan tårar känns märkligt att dom aldrig tar slut, torkar ut på något sätt. När barnen hade sina skolavslutningar i kyrkan satt en kvinna på en kyrkbänk framför mig, hon såg ut precis som mamma bakifrån, så likt att det högg som knivar i hjärtat. Jag är glad att Philip inte var stilla en sekund så jag kunde koncentrera mig på honom istället.

Barnen älskade att åka ut till Kroksjön och mormor & Lars det var sommar och vi ska fortsätta åka ut dit till Lars även om det är tungt att komma fram och inte se mammas huvud sticka upp på altanen och hennes ögon lysa upp då hon såg att det var vi som kom.

2 månader utan dig mamma idag. saknar dig så.

Började bra, slutade med gråt...

Publicerad 2012-06-09 00:15:38 i Allmänt,

... dagen startade rätt hyfsat överraskade Moa med att följa henne på stan (jag avskyr nämligen att gå på stan) för att hjälpa henne med jakten på examensklänningen. Gudskelov dumpade hon mig och gick med sina kompisar istället så vi var rätt snabba inne i smeten. Hittade examenskläder till Smilla, sommarkläder till Philip & hör och häpna en topp och ett linne till mig :)

Sen blev det en tur till bolaget där jag inhandlade en box rosevin, är ingen vindrickare men det ser så gott ut att dricka en skön sommarkväll. Vet dock inte om jag vågar dricka alkohol ännu är rätt deppad än och en klok man sa en gång: "Man ska bara dricka då man känner sig glad, blir bara så fel annars!" Och det är nog sant... så vi får se hur det blir imorgon, grilla blir det iaf :)

Kände mig lite överkörd av en väldigt nära vän, en person som jag verkligen litar på och tycker om. Tror inte personen i fråga gjorde det medvetet utan det blev bara fel. Är ju inte lätt att stå på sidan om sorgen heller och denna person sörjer ju också på sitt sätt även om de inte hade samma relation.

Har ju tidigare skrivit här om hur nära jag och mamma stod varandra och det gör mer och mer ont då saknaden blir så fruktansvärt kännbar. Vi pratade varje dag, år ut och år in. Träffades flera gånger i veckan och hon var ju tryggheten, det var henne man frågade till råds, fick tröst av och ja ibland en ren utskällning, haha :)

Försöker rycka upp mig, försöker för barnens skull men vissa dagar så går det verkligen inte... jag är på dåligt humör och brusar upp över små saker och får sen så fruktansvärt dåligt samvete... vill ju inte vara arg, vill vara den där glada personen som jag brukar vara, den där optimisten som alltid har hoppet att leva på om inget annat. Har som tappat det, har som tappat bort mig själv lite just nu... känner mig som en stor egoist som bara sörjer och sörjer...

I samma veva som mamma gick bort så hände det fler tragedier i min vänskapskrets, det blev som så mycket. Speciellt en tösabit som förlorat sin lillebror, finns mycket i mina tankar. Minns detta syskonpar sedan de var små och busiga sötnosar. Jag umgicks med deras morbror (som även han tyvärr inte finns bland oss idag) och hans fru. Livet är så svårt ibland och det verkar som om allt bara hopar sig i vissa perioder.

Nu är det sommar och tiderna blir bara ljusare och ljusare, vi som har sorgen tung kring hjärtat får försöka hitta de små glädjeämnena som vardagen har att erbjuda och hoppas på att sorgen lättar och lämnar plats åt fina minnen som får oss att le.

Trevlig helg från en gnällspik utan dess like ;)

Livet pendlar, upp och ned...

Publicerad 2012-06-06 18:10:56 i Allmänt,

... har ju mest varit ned på sista tiden så därför tänkte jag dela med mig av en liten solskenshistoria som dock börjar väldans sorgligt.

I lördags på Smillas 7 års dag födde vår katt Smulan 4 små söta kattbebisar i vår garderob, tyvärr kom dessa små 4 dagar för tidigt så ingen av dem överlevde natten. Det blev verkligen ledsamt för både katt och husfolk. Smulan letade sina små hela dagen och jag la upp efterlysning om en kattunge på FB.

Fick napp av en snäll karl som hade 4 kattungar på 5 veckor och han kunde tänka sig att låna ut två stycken till vår ledsna kattmamma. Så vi for i ilfart och hämtade dessa två små sötnosar som barnen döpt till Charlie & Gizmo. Väl hemma så installerade vi en miniversion av en kattlåda i sovrummet (vi måste gränsa av från vår hund som är övereggad i katter, hon är för kär i dessa små varelser), torrfodret dom var van vid från hemmet och en liten vattenskål. Jag började som bli lite orolig att de små skulle bli uttorkade, tänk om dom inte lärt sig dricka själva ännu? Behövde inte vara bekymrad så länge :)

Dom har sovit med mig, byggt bo i mitt hår och jag har legat blixt stilla natt efter natt, haha :) Idag tog Smulan till sig dessa små på riktigt och dom är så nöjda hela bunten, ja vi också förstås :) Så idag har det verkligen varit en ljus och bra dag trots att det regnat ute så har solen lyst på oss här inne :)

bild

Mjau :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela