tessan72

Yes...

Publicerad 2011-04-29 22:35:24 i Allmänt,

Så är det fredag igen och som vanligt är jag dålig på att uppdatera bloggen och får dåligt samvete då jag ser att många kikar in här för att se om det kommit något nytt spännande att läsa, sorry.

Har fått jobba rätt mycket denna månad och lär jobba ännu mera nästa då jag ska skolas in på ytterligare en avdelning på Bureågården. Känns bra då man inte får mycket pengar från CSN i slutet av Maj och inte ett rött öre i slutet av Juni. Det jobbiga är att dom lagt in praktik de sista 4 veckorna av terminen då vi alltså får noll kronor i studiebidrag. Så jag har två val: Både praktisera och jobba samtidigt = gå in i väggen eller ta det betalande jobben i första hand och praktisera i andra, lutar åt det senare alternativet för det känns gode ovärt att gå in i väggen en gång till: Been there, done that, got that t-shirt...

Barnen är friska (ta i trä) och vi Bureåbor har klarat oss från parasiter i vattnet vilket vi är oerhört tacksamma för. Både jag och Jimmy är pigga och allerta och lika kära som vanligt :) Mår dock inte riktigt bra pga av andra orsaker som jag inte orkar gå in på här just nu i alla fall så humöret pendlar mellan upp & ner försöker iaf göra det absolut bästa av situationen.

Idag var jag och småtrollen + Loella till Hällagården och fortsatte bygga på majbrasan som vi ska tända imorgon, ska bli mycket trevligt och dagen har varit bra. Jobbade även mellan 17-21 ikväll och timmarna rasade iväg i snabb takt då vi hade fullt upp.

Visste ni att den kristna övertron stämplade valborgsfirandet som häxförsamlingar och att det då var vanligt att häxor flög iväg på kvastar & getabockar till till de gamla offerplatserna. Att vi firar Valborgsmässo afton kommer från helgonet Valborgs dödsdag år 779 och härstammar från Tyskland där den tidigare varit en hednisk högtid. Här i Norden är Valborgs mer ett vårblot för att välkomna och fira in våren och jordens pånyttfödelse den tid då allt vaknar till liv igen :) Hoppas ni blev lite klokare.

Trevlig helg och trevligt vårfirande därute & ta´t lugnt med smällare och raketer tänk på alla skotträdda hundar därute.

Im back :)

Publicerad 2011-04-21 12:23:33 i Allmänt,

Har inte skrivit på ett tag då jag jobbat rätt mycket så tiden har helt enkelt inte räckt till.

Har börjat jobba på en till avdelning på Bureågården och trivs riktigt bra även där, ska inskolas på ytterligare en avdelning inom kort så jag lär inte ha problem med att få komma ut och jobba :)

Förkylningar har härjat här i huset och nu är alla utom jag helt friska, hostan håller i sig och jag känner mig rätt trött och slut pga den.

Har ju fortsatt att rasa på vågen och det känns bra, jag kommer i kläder som det var åratal sedan jag sist kunde ha och det är en riktig sporre att fortsätta :)

Något jag ibland saknar och som jag kommer att unna mig någon gång när jag riktigt vill lyxa till det är choklad, är ju en chokladoman. Fazer söker testpiloter till att prova deras olika chokladkakor och för att kunna göra det måste du anmäla dig här.

bild

Ha en underbar PÅSK :)

Ett tag sen nu...

Publicerad 2011-04-13 11:30:49 i Allmänt,

...sedan jag bloggade. Detta beror dock på att vi har varit sjuka nästan hela bunten. I fredags åkte Jimmy in på akuten med Smilla då hon fått jätteont i ena örat, mår dock bra nu efter en penicillinkur :) I lördags trillade jag dit och fick feber och i söndags satt vi på akuten i drygt 4 timmar med Philip som blivit sämre igen, han hade djup luftrörskatarr eller början på lunginflammation och fick för säkerhets skulle en penicillinkur även han och idag börjar han vara sitt vanliga busiga jag igen :)

Min vikt går stadigt neråt och jag är verkligen peppad, känner hur min självkänsla börjar återvända sakta men säkert :) Det är inte lätt att ha varit lättviktare i hela sitt liv och aldrig behövt bekymra sig över vad man stoppar i sig till att plötsligt vara en heffa klump... värst har det varit att se sig själv på kort, har verkligen mått illa över detta. Men nu är jag nästan -5 kg lättare och några kilon till så är jag jättenöjd :) Det jag tror har gjort mest i min viktnedgång är att jag helt slutat dricka läsk, var gode beroende av cola på slutet men nu är det Loka som gäller om jag ska lyxa till det.

Vet ju att det är mycket vätska som försvinner i början men än sen då, resultatet är synligt och det är ju det som räknas för att hålla mig taggad :)

Nä, nu ska jag ta och vila en liten stund är inte helt frisk ännu och det känns i kropp och knopp.

Ha en riktig toppendag :)))

Men Yeah :)

Publicerad 2011-04-08 12:41:44 i Allmänt,

Vågen visar -3,5 kg på knappt två veckor och jag känner mig verkligen taggad av detta otroliga resultat :) Har faktiskt inte varit stenhård med mig själv utan unnat mig en godbit ibland men något jag absolut inte gör numer är att frossa. Har bytt ut några måltider om dagen mot Nutrilett och resten äter jag som vanligt, äter mig mätt men inte mer. Dricker massor av vatten och motion, ja det får jag ju i stallet :)

Och visst i början är det mycket vätska som försvinner ur kroppen men detta gör ändå att jag ser ett resultat vilket får mig att bli ännu mer taggad att nå  mitt hemliga MÅL :)

De små är sjuka och hostiga, båda har haft hög feber och hostan är inte att leka med men nu verkar det gå nedåt i alla fall.

Idag är det 13 år sedan Moa såg dagens ljus för första gången och jag minns det precis som det vore igår. Klockan 00.17 på beräknat datum "ploppade" hon ut och det var lite kaos då 7 andra förlossningar var igång samtidigt. I vårt rum var endast ett biträde och när jag säger till henne: "Nu har jag krystvärkar!" säger hon: "Vänta!" och springer iväg för att leta rätt på en barnmorska. Dem kommer in på rummet och ska kolla om det verkligen är krystvärkar och när värken kommer tar jag i för kung och fosterland och föder fram lilla Moa så snabbt att dem knappt hann fånga upp henne :) Älskar dig så mycket gumman :)))

Ha nu en toppenhelg :)))

Stolt över mig själv :)

Publicerad 2011-04-02 12:52:48 i Allmänt,

-2 kg visar nu vågen och jag känner mig verkligen taggad. Kör fortfarande Nutrilett men unnar mig ett mål vanlig mat/dag. Har bestämt mig för att kunna unna mig något gott mellan varven men absolut inga frosserier.

Igår lyxade jag verkligen till det och åt Lacke Toast på Old Williams, mums :)

Är rätt sliten idag då jag drack igår och inser varje gång varför det händer så sällan... blir både för rund under fötterna och alltför bakis för att det ska vara värt det.

Smilla är frisk nu men Moa har trillat dit och ligger nerbäddad i sängen, hoppas hon blir frisk snart min goa gumma.

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela