tessan72

Your Highness

Publicerad 2011-07-28 00:40:03 i Film recensioner,

bild

Prins Fabious (James Franco) brud Belladonna (Zooey Deschanel) blir kidnappad just innan brölloppet av en ond trollkarl så han och hans omöjligt löjliga bror prins Thadeous (Danny McBride) ger sig ut på jakt efter att befria den vackra Belladonna. På vägen möter dom även Isabel (Natalie Portman) som dom lierar sig med.

Detta är en äventyr/fantasy/komedi som erbjuder många skratt och förmodligen väldigt många pip på biosalongerna i USA där sensuren är flitig. Är nog en av de roligaste filmer jag sett på mycket länge.

Betyg: ++++

Rock 'n Roll, raggarbil + bärs = sant :)

Publicerad 2011-07-27 18:13:08 i Allmänt,

bild

Igår var det då äntligen dags för en raggartur till Byske och Lantärnan. Fullt ös både innan avfärd, färden och på plats :) Bra musik och mycket trevligt folk så kvällen kunde nog inte ha blivit bättre.

Färden hemåt var väl mindre ös då 80% av ligan inklusive mig själv satt och halvsnarkade ikapp, hahaha :)

Los ojos de Julia (Julias ögon)

Publicerad 2011-07-26 01:17:26 i Film recensioner,

bild

Julias (Belén Rueda) tvillingsyster hittas hängd i källaren av sitt hus. Julia känner att något inte stämmer och vägrar tro på att det är självmord. Under tiden hon försöker hitta sanningen förlorar hon sakta men säkert sin syn då hon lider av en ögonsjukdom.

Guillermo Del Toro tillhör en av mina absoluta favorit regissörer men denna film har han endast producerat. Det märks ändå att det är kvalitet och det är väl anledningen att han har sitt namn på filmen. Spanska rysare/thrillers är något av en klass för sig och denna nervkittlande film gör en inte besviken även om den är något seg till en början.

Betyg: ++++

Norge

Publicerad 2011-07-25 15:06:35 i Allmänt,

bild

Hade här tänkt skriva långt och ingående om hur ofattbart det som skett i Oslo och på Utöya är. Hade tänkt plita ner tankar och ord men orden saknas för det går inte förstå vad som hänt det är för stort och alldeles för tragiskt.

Citerar istället en av de överlevande på Utöyas kloka ord:

"Om en man kan visa så mycket hat, tänk vad mycket kärlek vi kan visa tillsammans!"

Mina tankar går till hela Norges befolkning.

Wrecked

Publicerad 2011-07-22 00:46:50 i Film recensioner,

bild

Handlar om en man som vaknar upp desorienterad i vraket av en bil. Han minns inget från vare sig olyckan, vem han är eller hur han hamnat i bilen. I baksättet sitter en död man och några meter framför bilen ligger ytterligare en. Bilen är omringad av miltals med skog och hans ben sitter fast i instrumentbrädan.

Adrian Brody som spelar mannen tillhör faktiskt en av mina favoritskådespelare och inte bara för att han är en klockren kopia av min sambo utan för att han är en fruktansvärt bra karaktärskådespelare. I denna film är han lika bra som vanligt, det är han och bara han som håller upp hela filmen. Trots detta är det en seg rulle mellan varven men helt klart sevärd.

Betyg: +++

Farväl

Publicerad 2011-07-04 15:03:24 i Allmänt,

Alla har hört talesättet: "Passa på att njuta av livet det är för kort för att slösas bort!" eller iaf någon variant av samma betydelse. I dessa ord ryms en sanning så stor att vi alla måste omfamna den och försöka leva upp till den för imorgon kan det verkligen vara alldeles för sent.

Jag pratar om döden och den kan slå ner precis när du minst anar det, när du ligger tryggt i din säng och överraskas av en plötslig smärta som stoppar ditt hjärta för att det aldrig mer ska slå igen. En smärta som sedan förs över till den chockade familjen, släkten, vännerna och övriga anhöriga. En chock som gör alla stumma och det kommer ta lång tid att ta in.

Vila i frid Thomas, så länge vi minns finns du.

Gulliver's Resor

Publicerad 2011-07-02 23:37:29 i Film recensioner,

bild

Lemuer Gulliver (Jack Black) är en person som nog aldrig tagit speciellt stort ansvar i hela sitt liv vilket grundar sig i feghet. Han jobbar som postutdelare på ett större företag vilket han gjort i 10 års tid. En av de anställda på företaget är Darcy Silverman (Amanda Peet) och hon är hans stora kärlek sedan många år tillbaka. För att impa på henne påstår han att han älskar att resa och skriva om sina äventyr. Han får uppdraget att göra ett resereportage om Bermuda men hamnar i landet Lilleputt.

Jag får alltid ett leende på läpparna då jag ser Jack Black och brukar vika mig dubbel av skratt men denna film nådde inte ända dit utan jag blev faktiskt riktigt besviken. Fanns visserligen några höjdpunkter men hela filmen kändes tam och föll rätt platt. Gick att se men kunde lika gärna klarat mig utan.

Betyg: ++

Ledig helg :)

Publicerad 2011-07-01 14:41:58 i Allmänt,

Så var man ledig till måndag kl. 16 och det känns toppen & var tvungen att sprätta en öl direkt jag kom hem från jobbet idag (dock en svag en, fanns bara en eländig 2,8 men den fyllde sin funktion som nerkylning). Lyssnar på bra musik och bara njuter av de lediga dagarna jag har framför mig. Hoppas dock på nåt roligt ikväll som t.ex. åka raggarbil med Tina (som just tagit körkortet, hon hann före mig).

Blir snart stallet & förmodligen en körtur i regnet tur att det är varmt iaf :)

Barnen är rätt trött efter två tidiga dagar på dagis så dom har bänkat sig i soffan och ser lite film.

Ha en underbar helg alla :D

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela