tessan72

Fundersam...

Publicerad 2011-03-30 12:29:14 i Allmänt,

Sitter och funderar på egentligen ingenting men ändå. Tankarna snurrar från det ena till det andra och jag känner mig rastlös i själen. Kan det vara våren som gör sig påmind, som gör att jag har myror i kroppen men ändå egentligen inte ids göra speciellt mycket åt det?

Förr när jag var yngre var jag väldigt intresserad av övernaturliga ting, hade alltid ett öra öppet för att få höra en sann spökhistoria och höll även på med Quija bräde. Var väl mer naiv då och tolkade allt som ren sanning, då det ibland kanske finns naturliga förklaringar till vad som skett. Idag är jag så himla tråkig och analyserar det mesta allt för att hitta en naturlig förklaring, vill ju så gärna tro. Och visst vissa saker går ej bortförklara men jag vill ha mer bekräftelse på att det finns något vi inte riktigt kan ta på och det är ju svårt när det inte går att ta på. Har ju själv upplevt en hel massa saker som jag inte hittar en rimlig förklaring till men förklarar det då istället med: "Det var nog hjärnan som spelade mig ett spratt." Eller: "Jag var nog halverst i sömn."

Just därför har jag och en väninna bestämt oss för att uppsöka ett hemsökt hus framåt hösten och förhoppningsvis blir vi så rädda att blodet isas i våra ådror eller så far vi hem besvikna och med massor av naturliga förklaringar... Ibland önskar jag att jag var lika naiv som förr bara för att få känna den där nervkittlande spänningen man upplever då man är rädd, haha :)

Solen skiner över Bureå idag och jag är inne på min 4:e dag med Nutrilett, fuskade dock igår då jag var på skolan men hade nog inte orkat med skoldagen annars... är lika peppad och målinriktad, vikten ska ner MASSOR.

Ha en toppen dag :)

Inte lätt...

Publicerad 2011-03-28 12:15:47 i Allmänt,

... att vara duktig. Började ju med Nutrilett igår och kämpade mig igenom hela låånga dagen, när kvällen kom tyckte jag så synd om mig själv att jag åt två wasasport och drack ett glas mjölk, usch vilken ångest jag fick sen... Men, men idag är det en ny dag och nya tag så jag kämpar vidare och ska klara hela denna dag det är då ett som är säkert.

Här skiner solen och det droppar från taken hoppas på att all snö smälter bort i ett huj så  har vi sommar :)

Blev imorse väckt av ett roligt samtal, jag får  jobba hela sommaren på Bureågården är så himla glad.

Ha en toppendag :)

Gör detta för...

Publicerad 2011-03-27 11:36:30 i Allmänt,

... att sätta lite press på mig själv.
Vad ska jag göra då? Jo, nu är det verkligen på tiden att jag gör av med alla extra kilon jag satt på mig under de senaste åren. Philip är 4 år nu så det går inte skylle på att jag just varit gravid längre och jag vägre faktiskt mindre efter jag fått honom så det är verkligen inga graviditetskilon som ska bort utan rent och skärt FLÄSK som jag fixat dit helt på egen hand. Nu får jag stå mitt kast och fixa bort allt... Känner mig jättetaggad och kommer att uppdatera här lite om mina framgångar och motgångar.

bild

Så här ser planen ut:

2-3 veckor med Nutrilett anledningen till detta är att jag behöver en kickstart + att bli av med mitt sockerberoende.
Sen kommer jag köra "fettdieten" som heter någon bokstavskombination nu förtiden.

Idag är första dagen i mitt nya liv och förhoppningsvis blir jag några storlekar mindre på kuppen :)))

Ha en toppendag :)

Många frågar sig...

Publicerad 2011-03-24 16:50:26 i Allmänt,

... hur orkar du med allt?

Så här ser min livssituation ut:

Familjen: Jimmy min sambo, Albin 16 år (son), Moa 13 år snart (dotter), Smilla snart 6 år (dotter), Philip 4 år (son), Foxy våran gatukorsning till hund, Smulan vår lilla katt och Rekylen min häst. Vi bor i hus i Bureå och trivs som fisken i vattnet trots att vi inte är "infödda" här, ett underbart ställe att bo på.

Jag studerar på halvdistans och det är heltidsstudier blir Undersköterska då jag är klar och funderar på att antingen läsa vidare till sköterska eller speciallisera mig inom nåt område sedan. Jobbar även extra på Bureågården så det är lite full huggning ibland.

Men jag orkar och skulle inte vilja ha det annorlunda :) Trivs med skolan, arbetet och avgudar min familj och våra djur. I stallet har jag min oas, där andas jag ut en stund och får massor av ny energi av Rekylen. Min äldsta dotter hänger ofta med så det ger oss tillfällen att umgås på tu man hand vilket känns riktigt bra.

Jag tror att mycket handlar om livsinställning där jag ser möjligheter ser kanske du eller någon annan svårigheter. Säger sällan: Det går inte för som en sköterska en gång sa till Loella (en god vän): "Allting går utom att lugga en flintskallig!" Man behöver inte krångla till saker och göra det jobbigare än vad det är, dyk in i det och ta saker som det kommer. Carpe Diem är ett välkänt uttryck och det är en bra regel att leva efter: Fånga dagen + gör det bästa av den :)

Visst jag har mina dåliga dagar då vissa saker känns riktigt hopplösa och tanken om att gå i väggen finns där, oftast rör det sig då om skolarbetet att jag ligger lite efter med något så nu har jag en ny regel att följa: Göra klart uppgifter och läxor direkt dom landar i knät så kan jag slappna av resten av tiden och ägna mig åt familjen och sådant som får mig att må bra :)

Så gör jag för att orka, hur gör du?

Ha en toppendag :)))

Ps. Ser ut som om det kommer att bli åska över Bureå... Ds.

Städa hela dagen låååång... sen jobb :)

Publicerad 2011-03-21 12:38:29 i Allmänt,

Idag är det städning på schemat då jag har två trollungar som lekt orkan genom hela huset, är helt hemskt... Är inte så jätteglad på dom så nu är det städning i deras rum som de själva får lösa, hehe.

Sen ska jag iväg och jobba känns riktigt roligt :)))

Ha en toppendag :)

Lite trött...

Publicerad 2011-03-20 11:13:48 i Allmänt,

Igår lekte jag bartender tillsammans med Loella, var riktigt roligt men aj vad fötterna började värka efter att ha stått och gått runt i några timmar.

bild

Så här glad var jag bakom baren, haha...

Ha en toppensöndag :)

Läxfri vecka :)))

Publicerad 2011-03-17 09:33:09 i Allmänt,

Eftersom vi hade vår sista lektion i Sjukvård i tisdags och påbörjar ett nytt ämne på tisdag så har vi ingen läxa, känns himla skönt så nu är det koppla av som står på schemat :)

Bakning blir det nog idag har småtrollen hemma och dom älskar att baka (läs slicka ur degbunken, vispar, slickepotten osv). Sen en tur till stallet ska nog köra Rekylen idag, blir eventuellt ljusparty senare i afton, är så allergisk just nu så jag vet inte om jag vågar utsätta mig för alla dofter som kommer att vara där.

Ha en toppendag alla och njut av solen :)

Trött & lycklig :)

Publicerad 2011-03-16 22:56:14 i Allmänt,

Är helt slut i rutan trots att jag idag tagit det lugnt och för en gångs skull verkligen lyssnat på kroppen. Har ju som sagt var haft en rätt tuff vinter fylld av värk, feber, förkylningar och det sliter på kroppen. Tyvärr har jag svårt att tagga ner ordentligt så det har väl inte gjort saken så mycket bättre, men man lär så länge man lever :) Yrseln har dessutom släppt var riktigt obehagligt när det snurrade till trots att jag låg ner i sängen...

Efter maten for jag, Moa och Stefan till stallet där vi mockade och donade och jag gav Rekylen massage, gud vad han njöt. Jag är så glad att jag tog dit Ann-Sofie som visade lite tips och trix och gick igenom honom ordentligt. Lite jobbigt att stå och gnida med armarna uppåt så jag tog fram pallen och vips blev det genast lättare :)

Har en favoritblogg som jag följer flitigt, helt underbar så kika in på den här. Det är en fd arbetskamarat som har den och hon är riktigt klurig :)

Nä, nu ska nattluvan ner.

Sov gott :)

Love :)

Publicerad 2011-03-16 10:20:24 i Allmänt,

Jag och min älskade sambo Jimmy har i sommar varit tillsammans i 8 år och fortfarande får jag fjärilar i magen när han ser mig djupt i ögonen eller stryker min kind så vi passerar varandra. Visst har vi våra ups & downs precis som alla andra men för det mesta är det ups :)

Igår hann vi knappt se varandra då han efter jobbet for och spelade innebandy & kvällen före jobbade jag så jag hade verkligen abstinens utan dess like. Var så underbart då han kom hem och jag kunde krypa ner i hans underbara famn.

bild

Ha en underbar dag :)

Försöker verkligen...

Publicerad 2011-03-14 13:57:54 i Allmänt,

Imorgon har jag prov i rörelseorganen och då vi haft sportlov en vecka så har jag dumt nog inte öppnat boken förrän nu. Har inget dagis till mina småtroll på måndagar och att koncentrera sig är inte helt lätt men barnen har varit jättesnälla hela förmiddagen så det har funkat skapligt i varje fall. Fast nu är lugnet över och jag måste läsa vidare kan ju inte sitta ikväll då jag jobbar.

Helgen har varit fantastisk även om jag inte mått speciellt bra. Solen har blönat oss med sin ständiga närvaro och igår hade vi grillning ute på stallbacken med goda vänner och massor av barn. Alla barnen fick dessutom åka häst och vagn :)

Nä, nu åter till rörelseorganens värld.

Ha en toppendag :)

... ja och även idag...

Publicerad 2011-03-12 20:17:17 i Allmänt,

Hade en underbar förmiddag ute i solen satt i vagn efter häst tillsammans med Anneli, mycket trevligt. Moa tog hand om Recke under tiden och for ut och red en sväng vilket gick toppen.

Är fortfarande yr och slut, huvudvärk och nu har hjärtat börjat uppföra sig jätteskumt. Känns som om det stannar sen kommer ett megahjärtslag så går det igång igen. Som vanligt när det är nåt konstigt ringer jag pappa och han tror att jag har stresshjärta. Vilket inte är farligt men det visar på att jag måste varva ner ordentligt. Jag är psykiskt stressad just nu då jag har två prov & en inlämningsuppgift till veckan och jag har inte haft chansen att öppna en bok ännu.
bild
Var nog riktigt dum som tog ledigt från dagis för småtrollen denna vecka, men jag ville ju att även dom skulle få ha sportlov.

Vaknade kring 3 imorse och allt snurrade trots att jag låg ner i sängen, trodde att jag aldrig skulle vakna upp igen om jag somnade om. Men givetvis vaknade jag :)))

Jimmy är på puben med jobbet ikväll så jag hoppas han får trevligt. Själv ska jag se film med Maria och vi hoppas på att hitta en riktig rysare :) Ska bli skönt att bädda ner sig i soffan och bara koppla av en stund.

Imorgon ska jag ut och köra Rekylen och det är avslappning på hög nivå, jag kan verkligen rensa hjärnan totalt då jag är med honom :) Sen blir det grillning med familjerna Lohman/Lång & Dahlin/Hedlund, ska bli riktigt trevligt så  håll tummarna på go väder.

Ha en toppenkväll :)

Allt är jobbigt idag...

Publicerad 2011-03-11 17:25:19 i Allmänt,

... känns som om jag går i motvind jobbigt att bara lyfta armen. Känner mig allmänt konstig i kroppen och i knoppen, har små yrsel attacker och det är fruktansvärt obehagligt har haft så i nästan en vecka nu. Migränen har även hållit sig fast i min skalle som en parasit som äter sig in i mitt inre och bankar på med en hammare för full kraft. Barnen har varit skrikiga och bråkiga hela veckan vilket inte gjort saken bättre.

Hoppas verkligen det blir bättre snart annars bokar jag ett hotellrum och sover minst 24 timmar i sträck utan att bli väckt av att någon skriker. Usch vad positivt detta låter då... jag är ändå glad i grund och botten men vissa dagar är bara för mycket även för en levnadsglad optimist som jag.

bild
Ha en trevlig helg :)

Vår :)

Publicerad 2011-03-10 11:06:19 i Allmänt,

Fåglarna kvittrar och snön bildar pölar och försvinner sakta men säkert, JAAA våren är här :) Men självaste vårdagjämningen inträffar inte förrän den 21 mars klockan 00.21 skönt att vi tjuvstartat.

Energin börjar flöda i ådrorna igen och ett pirr i kroppen som inte kan förklaras med annat än rent skärt  lyckorus, känner mig förälskad, älskad och mycket mycket mer I LOVE IT.

Imorgon ska Jimmy ta ledigt halva dagen då ska vi fara och köpa present och lill prinsen som fyller 4 år på lördag. Han önskar sig en spindelmannen dräkt, tror han sagt det till alla som frågat så vi får se hur många han får haha. En chokladtårta har han också beställt han är ett riktigt chokladmonster.

Ha en trevlig vårdag där ute själv ska jag fortsätta fixa här hemma en stund och samtidigt njuta av tonerna från Duane Allmans Gibson Les Paul :)

bild


Kvinnodagen.

Publicerad 2011-03-08 11:49:47 i Allmänt,

Sverige sägs vara ett av de mest jämnställda länderna i världen frågan är då: Är vi så jämnställda som det sägs?
Svaret i mina ögon är NEJ, vi är inte jämnställda på något annat sätt än att vi delar på föräldradagarna och hjälps åt mer i hushållet men där tar det stopp.

Medicinskt: All hjärtforskning och behandling är av modell MAN men då vi inte fungerar exakt likadant fungerar det sämre på kvinnor, detta är bara ett exempel.

Våldsbrott: Om en kvinna utsätts för misshandel av sin man är den allmänna uppfattningen: Hon skyller sig själv, hon kan väl flytta. Att någon kan vara så naiv och tro att det är så enkelt? En misshandlad kvinna har först blivit nedbruten psykiskt av sin man, sedan har han sett till så hon förlorat sitt umgänge även med den närmaste familjen. Vem har då kvinnan kvar? Jo, den misshandlande mannen och hon är helt i hans våld. Krävs en väldigt stark person för att ta sig ur något sådant.

Sexuella brott mot kvinnor: Kvinnans kläder, tidigare kärleksliv, tillstånd (nykter/onykter) osv ifrågasätts och vänds ut och in på. Men även om offret i frågan skulle vara prostituerad och blivit våldtagen så är brottet lika grovt och hemskt. Förr i tiden skar dom av kvinnor brösten inför publik, dom kunde även brännas eller begravas levande om dom haft oturen att bli våldtagna. I bästa fall blev dom bara utkastade från hemmet och fick stämpeln HORA. Händer tyvärr än i denna dag att kvinnor/flickor i detta "jämnställda" land blir utfrysta och trakasserade för att dom blivit våldtagna av den "snälla" killen som ALDRIG skulle göra något sådant. Alltid lättare att skylla på offret framför allt om det är en kvinna.

bild

Nu är jag absolut inte en manshatare tvärtom men jag tycker det är viktigt att vi kvinnor har samma värde som en man. Idag väljer vissa par att göra abort då dom väntar en flicka och framförallt i Norge har det blivit vanligt finns många fall även här i Sverige tyvärr. Året är 2011 visst borde vi kommit längre än så här? Och nu har jag inte ens tagit upp löneskillnaderna kontra kvinnor/män...

Så då har jag gjort mitt för kvinnodagen :)))

Ps. Min sambo är klippan jag vilar mot, hos honom söker jag tröst, närhet och kärlek. Ds.

Sportlov :)

Publicerad 2011-03-07 10:22:46 i Allmänt,

Så var det sportlov och som varje år känns det som inledningen på våren i varje fall för mig.

Igår var det rätt bra väder här i Bureå, solen sken, det blåste inte tokmycket och vi tillbringade hela förmiddagen i stallet. Smilla & Philip red Quda och Marias barn körde lilla Lady sen blev det korvgrillning ute på stallbacken, riktigt mysigt.

bild
Foto: Nina Muhonen Marklund

Mer bilder kommer senare på stallbrudarnas blogg.

Albin är i Edsbyn hos en kompis, han tog tåget ner i lördags och kommer hem på lördag. Hoppas han får roligt, men saknar honom nåt så fruktansvärt.

Jimmy jobbar i veckan men skulle försöka sluta tidigare nån dag så vi kan hitta på något roligt :)

Ha en toppendag :D

Underbart :)

Publicerad 2011-03-02 20:18:33 i Allmänt,

Dagen har varit helt underbar har tillbringat den med min kära syster och Loella + Foxy och Rekylen. Energin har smugit sig tillbaka efter dessa jobbiga veckor och jag har åter fått hopp om liv. Kanske är det för att våren kommit hit till oss i norr, helt säkert är då för att Foxy börjar vara mycket piggare och att hon dessutom har börjat uppföra sig näst intill exemplariskt i stallet. Känner mig också glad och lycklig över att jag har en helt underbar familj även om jag saknar min son som sällan behagar att komma hem till oss i Bureå. Men men, han dyker nog upp snart och då är lyckan total :)

Jobbiga tider nu...

Publicerad 2011-03-01 12:33:09 i Allmänt,

Först blir en väninna till mig allvarligt sjuk så pass att hon gick balansgång mellan liv och död, lyckligtvis överlevde hon och har börjat återhämta sig riktigt bra dessutom :) Love U girl :D

Foxy blev sjuk först förr förra veckan det började läka ut vad vi trodde och fortfarande tror är fostervatten och att hon har haft smärtor är helt klart. På lördag förr förra veckan var hon som vanligt igen men vi tog henne veterinären för säkerhets skull där gjordes ultraljud och röntgen men inga foster syntes till. Veterinären sa att hon inte kunde säga till 100% att det inte fanns något foster där men mest troligt inte.

Hela förra veckan passerade men nu på lördag eftermiddag började det hela om igen och jag är glad att vi har vittnen till båda händelserna annars skulle folk tro att vi var knäpp i knoppen. Hon har haft ett rent h-vete och veterinärerna svarar på två frågor och lämnar ca 100 obesvarade så just nu försöker vi med en penicillinkur mot livmodersinflammation vilket vi inte tror det är då det är så mycket som inte stämmer... den 5:e mars har Karin (veterinären i Burträsk) öppet igen så vi kommer ta kontakt med henne då för att hon engagerar sig verkligen och lär gå till botten med problematiken på ett helt annat sätt.

Nä, det är tufft just nu och energin är helt dränerad då vi fått åka en ordentlig känslomässig berg och dalbana under en längre period. Är så glad att vi har varandra i familjen + att jag har en underbar häst som fungerar utmärkt som energipåfyllnings källa.

Vet att detta verkligen blev negativt och tråkigt men tyvärr är det så här jag känner för tillfället.

Ha en toppen dag :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela