tessan72

Red Riding Hood

Publicerad 2011-05-30 23:25:52 i Film recensioner,

bild

I denna version av Rödluvan möter vi henne i en medeltida by lite avskillt belägen omgiven av massor av gammal stor skog. Byborna är rädda för "vargen" som 20 år tidigare härjat och lemlästat bybor och en natt sker det fasansfulla, vargen är tillbaka. Vi får följa Valerie (Amanda Seyfried), hennes stora förälskelse Peter (Shiloh Fernandez) i deras desperata jakt efter "vargen".

Filmen var inte riktigt vad jag förväntat mig älskar i vanliga fall filmer i denna genre men trodde nog det skulle vara mer som i den "riktiga" sagan om Rödluvan. Klart bra gjord och bra skådespelar prestationer med många kända ansikten som: Gary Oldman, Billy Burke & Virginia Madsen. Men för min del når den inte riktigt ända fram känner mig smått besviken kanske för att jag hade rätt höga förväntningar och har sett fram emot att se denna rätt länge.

Betyg: +++

Sovmorgon :)

Publicerad 2011-05-28 11:50:18 i Allmänt,

Kliver oftast upp tidigt i ottan & kommer mig oftast i säng sent om kvällarna. I veckan har jag varit så trött att jag drömt om att sova så idag gav jag mig själv en ordentlig sovmorgon :) Känns så skönt att få ligga tills man kliver upp därför att man vill inte för att man måste.

På schemat idag står det: STALLET :) & sen göra något trevligt med familjen :) Känns som om detta kommer att bli en bra dag trots mulen himmel.

Igår gjorde jag en ny kategori här på bloggen: Filmrecensioner där jag kommer att uppdatera med inlägg när vi sett film. Startade denna kategori eftersom jag får massor av frågor om filmtips, kan ju vara bra att ha dom samlade här då mitt minne är bra men kort ;P

Ha en fortsatt trevlig helg alla :)

True Grit

Publicerad 2011-05-28 00:11:22 i Film recensioner,

bild

I "True Grit" får vi följa Mattie Ross's (Hailee Steinfield) jakt på sin fars mördare. Hon lejer Rooster Cogburn (Jeff Bridges) en cheriff att hjälpa henne att ta till fånga Tom Chaney (Josh Brolin) mördaren och få honom dömd och hängd för mordet. På vägen möter dom även Texas Rangern LaBoeuf (Matt Damon) som även han är på jakt efter Chaney då han mördat en guvernör i Texas.

"No Country for Old Men" är en av de bästa filmerna jag sett av bröderna Coen och här har dom än en gång lyckats fängsla en under de 110 minuter filmen är. Även om detta är en remake (orginalet kom redan 1969 då som TV film) så kan jag inte låta bli att bara älska den. Hailee är trovärdig och henne lär vi se i många filmer framöver, detta var hennes första roll i en spelfilm och hon är helt otroligt duktig. Jeff Bridges är som vanligt helt suverän om någon skådespelare kan kallas kult så måste det vara han. Även Matt Damon gör en underbar rolltolkning av den självsäkre och halvtöntige rangern. Detta är ett äventyrs drama som utspelar sig i vilda western det händer något hela tiden både känslomässigt och i handling. En film som verkligen griper tag om en och jag rekommenderar den varmt.

Betyg: +++++

Helg :)

Publicerad 2011-05-27 20:13:00 i Allmänt,

Veckorna rusar iväg i ett tempo som jag knappt hinner med, plötsligt är gräset grönt & vårblomstren har slagit ut i sin vackra sprud. Nu får vi hoppas på att värmen hittar oss här uppe i norr och att blåsten ger sig av så långt bort från Bureå den bara kan :)

Fick mitt sommarschema och blev mycket nöjd. Jobbar 3 helger av 8 varav en inte är en full helg. Har bara två delade turer annars är det vanliga dags, kvälls eller nattpass som gäller. Är ledig rätt ofta då jag har 11 nätter inbokade + en semestervecka i slutet av Juli. Känns toppen :)

Jimmy slutade tidigare idag då jag har kortare dag på fredagar så vi kunde dra iväg till la stada en sväng för att shoppa examenskläder till Moa. Mamma & mormor mötte upp oss och jag är mycket imponerad av min kära mor som hittar kläder så snabbt och som verkligen passar Moas stil. Gick smidigt och betydligt snabbare än jag trodde. Hann även in en sväng på Bokia och måste skryta om servicen där: Var ute efter någon bok av Beckett som jag fastnat för tyvärr hade dom ingen hemma i pocket så jag köpte 3 böcker av Mons Kallentoft: Sommardöden, Höstoffer & vårlik. Har läst första i serien som heter: Midvinterblod som var mycket bra så jag ser verkligen fram emot att läsa dessa. Frågade även om John Irving kommit ut med någon ny bok och den 6 juni släpps den senaste ut på pocket. Om man köper 4 böcker betalar man för 3 och hon bokade in denna bok som nu även är betald och då får jag ett sms när den kommit in, YEEEEEES. Den förra boken jag läste av honom: "Tills jag finner dig" lät jag stå i bokhyllan oläst i två år, tittade på den ibland men sköt upp läsningen som jag visste skulle bli underbar ett tag till. För ca 5-6 månader sedan läste jag den och när den var slut tänkte jag för mig själv: "Jag skulle sparat den ett tag till!" blir så tomt och nästan sorgsamt att läsa ut en riktigt bra bok. Får se hur länge jag orkar suga på karamellen denna gång, haha :)

Moa sover över hos Matilda i staan i natt dom skulle på Leos med fritidsgården så jag hoppas att dom får riktigt roligt. Är ju inte så ofta hon träffar Matilda nu för tiden.

Idag har vi räknat ut varför Smilla fick exem på sina händer, det berodde med 99% säkerhet på att hon plockat maskrosor på dagis under gårdagen. Fick på praktiken idag veta att många är mycket allergiska mot detta ogräs. Händerna ser mycket bättre ut idag :)

Nä, nu blir det fredagsmys resten av kvällen och vi ska se: "The True Grit" som vi hört ska vara riktigt bra :)

Ha en underbar helg alla :)))

Torsdag & snart helg igen :)

Publicerad 2011-05-26 22:42:44 i Allmänt,

Tiden går så fort när man har roligt ibland alldeles för snabbt. Gruvar mig verkligen till den 10:e juni då jag gör min sista praktikdag, trivs så himla bra där både med mina uppgifter & all personal. Alla har verkligen tagit emot mig med öppna armar och tagit sig tid att visa just vad dom gör. Har lärt mig så otroligt mycket under den här tiden.

Vid matbordet i afton fick vi oss en smärre chock. Smilla säger att hon har ont i händerna och håller fram dom & till vår fasa får vi se att dom är alldeles röda och fnasiga vilket dom inte var imorse. Till historien hör att hon fick vaccination förr onsdagen och är lite rödsvullen kring den, det är inte varmt så någon inflammation är det inte frågan om. Men vi kopplade i alla fall ihop händerna med vaccinationen och kastade oss in i bilen och for in till akuten. Väl där så ser även sköterskan allvarligt på saken och vill att det kontrolleras av en läkare. Läkaren tittar och säger att reaktionerna inte hör ihop då de inte känns lika. Vid instickstället är det inte torrt och fnasigt utan mera rött så hon ritar konturer så vi kan se om det minskar eller ökar. För händerna fick hon Tavigyl utskrivet och fick en dos där och en dos med sig hem som hon kan ta imorgon bitti. Vi har även smörjt in händerna med Inotyol som är bra mot exem. Hon lär ju vara lite trött på dagis imorgon men det blir kortdag som tur är :)

Vi var förbi mamma en sväng och mormor visade upp vad hon köpt till Smilla i present och det var en underbar sommarklänning i lila så hon lär bli mycket nöjd, lill prinsessan :)

Imorgon står shopping på schemat och det ska inhandlas examenskläder till Moa, hoppas vi hittar nåt fort för det brukar tyvärr sluta med att vi är osams, haha :) Men denna gång har vi med mamma som är en riktig fena på att hitta kläder och har mer tålamod än mig som verkligen ogillar att shoppa loss på staan.

Nä, nu väntar kudden. Sov gott alla :)

Svar på tal :)

Publicerad 2011-05-26 07:04:52 i Allmänt,

Markus skriver: "Kolla upp vart närmste allergiklinik ligger. Där ska du kolla upp om du har några födoämnesreaktioner. Antagligen det som stör."


Jag har varit på massor av undersökningar genom åren och innan jag fick min diagnos. Eftersom vi har både gluten och laktos allergier i släkten är det uppkollat + flera andra födoämnes allergier. Och det jag är allergisk mot är skaldjur och håller mig så långt från dessa jag kan annars kan jag äta allt. Håller mig givetvis undan starka saker om jag inte med säkerhet vet att jag ska vara hemmavid de närmsta dagarna. Det som stör min mage är IBS vilket jag har diagnos för om du läst mitt tidigare inlägg som jag skrev om tidigare denna månad, du kan läsa det inlägget här. Tack för tipset i alla fall och det kan garanterat hjälpa andra som har magproblem :)

Mer IBS

Publicerad 2011-05-25 13:14:04 i Allmänt,

Ni trogna läsare har säkert redan läst mitt inlägg om hur det är att leva med IBS. Såg en artikel idag på Aftonbladet där en kvinna berättar hur hon upplever det att leva med denna sjukdom, du kan läsa den här. För er som inte läst mitt inlägg finns den längre ned på sidan.

Ha en trevlig dag :)

Jodå...

Publicerad 2011-05-23 21:22:35 i Allmänt,

... trött men det verkar jag ju vara jämt nu förtiden, tror det beror på att jag har en förkylning i kroppen och igår hade jag även lite feber. Beror nog även på att jag lär mig massor av nyheter på praktiken så "hårddisken" går på högvarv, men roligt är det minsann :) Idag testade jag ta ett kapillärprov (stick i fingret) på mig själv och eftersom jag är trött passade jag då på att ta en CRP & Hb, både var toppenbra :) Var lite läskigt att sticka på sig själv så det tog en stund innan jag vågade trycka på knappen, haha. Gruvar mig redan tills praktiken är slut då jag trivs så himla bra både med mina uppgifter och personalen.

I fredags var jag på staaan tillsammans med mamma, mormor & Nina. Var på jakt efter en bikini och mamma har verkligen tålamod med mig, jag hatar nämligen att leta kläder & dyl till mig själv och är så kräsen att hälften vore nog. Till slut hittade jag ett par jättefina badshorts och en fin bikiniöverdel.

Sedan blev det avskedsmiddag för Bea som flyttar hem till Sthlm igen i slutet av månaden, kommer att bli tomt utan henne här i krokarna. Vi hade mycket trevligt och både Maria L & Anna S hakade på Nina var givetvis med även hon :)

Lördagen då? Jo, vi kidnappade min kära väninna & släkting Suss då hon fyllde 40 år. Kosan styrde vi mot Norsjö och Källan. Väl där bade vi bubbelpool, badtunna, floating (som jag och Suss  hade som behandlingar och det var inget för oss tyvärr), åt god mat, skrattade och njöt av gott sällskap. Tror att Suss var riktigt nöjd med sin 40-års fest :)

Jimmy har blitt frisk nu är endast lite skrovlig i rösten och täppt i näsan, känns himla skönt att det gick över någon gång. Tror inte han varit så sjuk under de 8 år vi varit tillsammans.

Barnen mår prima även dom och idag har Philip varit på hörselkontrollen som hör till 4-års "besiktningen" och han klarade sig UA. På onsdag fortsätter kontrollen. Smilla var på 6-års förra veckan och gick igenom UA förutom att hon är lite kort och lite lätt.

Moa var med i en tävling igår som innebar att dom cyklade runt hela Bureå inkl Bureåberget som de även besteg. När hon kom hem sa hon uppgivet: "Om jag vetat att det skulle vara så jobbigt hade jag aldrig varit med, jag som är så lat!" Hahaha... hon har ont i benhinnorna och vaderna idag. Men det ska kännas att man lever :)

Ha en fortsatt trevlig vecka :)

Praktik :)

Publicerad 2011-05-19 21:13:43 i Allmänt,

Är på praktik på Hälsocentralen här i Bureå och trivs verkligen riktigt bra. Är på provtagningen och sticks hela dagarna, får vara med på mindre ingrepp & lära mig hur man mäter EKG osv. Vill inte att praktiktiden ska ta slut :( Känns lärorikt och alla ställer upp och förklarar hur allt går till, verkligen ett toppenställe att vara på.

Men trött är jag nog hela tiden är ju så himla mycket nytt att  hålla reda på så det snurrar bara runt i knoppen då jag kommer hem om dagarna.

Hade morgonjour i stallet imorse och kvällsjour nu ikväll, var även och hämtade hö och vilket ställe vi var till... Kryllade av både stall och hästar en anläggning man bara kan drömma om. Egen rakbana, ridbana, skrittband, solarium (för hästar), skakband och massor av traktorer... och då  hann vi inte ens se hälften av allt.

Rekylen är så söt han ställer sig på 3 ben och kliar sig och jag fattar inte hur han når, han rullar och ser ut som en riktig dammråtta, haha. Love that horse :)

Jimmy är fortfarande sjuk så det blir provtagning imorgon så ser vi om CRP är hög eller inte. Igår låg den rätt högt så vi hoppas på att den sjunker annars blir det att boka in ett besök hos doktorn.

Nä, nu väntar soffa en stund :)))

Najt folks.

Yes :)

Publicerad 2011-05-15 16:07:18 i Allmänt,

Tänk vad glad man kan bli då magen uppfört sig näst intill exemplariskt några dagar, hade dock ett litet återfall en sväng idag men det la sig :)

Jimmy är hostig och har legat i soffan mest hela dagen han har även ont i nacken och känner sig allmänt krasslig, hoppas han blir frisk snart igen. Är själv lite småseg men det beror på att jag jobbade kväll igår och när man jobbar kväll är vi bara två stycken på avdelningen så det blir massor av spring, vilket jag gillar tycker om när det är lite tempo. Trivs verkligen jättebra både med arbetet och kollegorna.

Hängde med Bitte till stallet på förmiddagen och gjorde klart allt där hade lovat systra mine att få fara ut och rida Rekylen i afton så det ska hon få göra. Han behöver omväxling och hon är en duktig ryttare så han lär sig något nytt varje gång, mycket nyttigt för båda två :)

Tror jag ska bädda ner mig en stund och läsa lite eller så gör jag gubben och småtrollen sällskap i soffan :)

Ha en fortsatt trevlig dag :)))

Huvudvärk :/

Publicerad 2011-05-13 12:18:18 i Allmänt,

Min skalle bultar och bankar och jag har två småtroll hemma som bråkar och skriker. Känns som om jag hamnat i en tortyrkammare. Låter hemskt men har man ont i huvudet och det skriks och bråkas är livet inte alls så skoj.
Läste i Norran att Sjöberg lagt in förslag om hårdare regler och förlängd preskribitionstid för sexalbrott mot barn inför riksdagen. Tycker att han gör det himla bra och det behövs verkligen en förändring så vi kan skydda våra barn mot dessa monster. Alla som jobbar med barn borde gå kollas upp så dom inte sedan tidigare är straffade för övergrepp mot barn för det är ju inte bara en gång det hänt att barn blivit utsatta på dagis, inom idrott eller andra sammanhang där det är vuxna ledare. Vet att en del korkskallar tycker att om dom avtjänat sitt straff så är dom fria och har sonat redan och ska inte utsättas för någon sorts bevakning alls. Men de flesta av brottslingarna av den här typen är tyvärr återfallsförbrytare och vi måste ju kunna skydda våra barn. Offret som blivit utsatt blir aldrig av med sina ärr på själen vem tänker på dom? Känns som om det alltid är förövaren som får "hjälp" medan offrets glöms bort för alltid.
Så nu är det bara att hoppas på lagförändringar som fungerar bättre för att skydda offer eller framtida offer.
Ha en bra dag :)

Respons

Publicerad 2011-05-12 13:21:36 i Allmänt,

Är så glad att jag skrev mitt inlägg om IBS har fått otrolig respons och det bara fortsätter. Tänk att så många har problem med sina magar och att det är ett problem som är så svårt att prata om. Är glad att jag skrev inlägget och tack för alla fina tips, för era historier och för ert oerhörda stöd. Responsen har kommit både här, på FB och via eposten.

Idag känns magen lite mera kontrollerbar har dock fruktansvärd huvudvärk som hör ihop med all vätska man förlorar så jag dricker hinkvis med vatten.

Har legat och vilat en stund nu och hade sån tur att både Albin & Moa varit lediga från skolan och underhållit de små medan jag sov, tack kära barn :)

Ha nu en fortsatt trevlig dag :)

Denna vecka har handlat om...

Publicerad 2011-05-12 07:01:17 i Allmänt,

... skit och magen är fortfarande i olag lite, lite bättre dock stannar hemma även idag så har jag verkligen tagit det lugnt och tror jag vinner på det denna gång. Behöver slappna av och komma igen för det tar på krafterna att vara så här dålig ungefär som att ha magsjuka. Igår hade jag sådan huvudvärk som pulserade i samma takt som hjärtat slog. Beror nog på all vätska man förlorar.

Klev upp i ottan även denna dag och när Jimmy fått sig upp åkte vi iväg till stallet och gav alla fyrfotingar frukost. Tur att dom hade täcken på sig för det har varit ordentligt med regn i natt. Hann även med att pussa lite på Recke och ikväll blir det en lång skön körtur.

Läste lite på Aftonbladet och det står ju en hel massa om Patrik Sjöberg nu för tiden. För er som ändå missat det hela så har han skrivit en bok som heter: "Det du inte såg" där går han ut med de övergrepp han blev utsatt för av sin tränare och senare även styvfar. Mycket starkt gjort av honom och han har hjälpt många andra barn som blivit utsatta för samma typer av övergrepp, han har fått dom att våga prata om det och kanske även göra anmälningar. Samtalen till BRIS har ökat markant sedan boksläppet. Så en stor eloge till dig Patrik Sjöberg.

Vad som förvånar mig i detta är då Patriks mamma som skriver ett öppet brev till DN om saken hon avslutar med: ”Min eloge till Patrik för att han tagit bladet från munnen – även om det gör ont i mig! Jag borde ju ha förstått, jag borde ha satt stopp för denna relation. Eller kanske inte ändå... Trots all skit fick Patrik ett liv som idrottare på världselitnivå.”

Sista meningen är helt sjuk tror  hon verkligen att han hellre blev elitidrottare än att hans mamma sett vad han gick igenom och satt stopp för det hela? Patrik själv orkar inte läsa hennes uttalande och det ska han nog vara glad för.

Hoppas även att Svenska Friidrottsförbundet slutar bagatellisera vad som skett och sker inom klubbarna och går ut offentligt med en ursäkt till de drabbade. Som Patrik själv säger så är dom offer och ska inte behöva bli det en gång till. Så en spark i baken Lennart Kahlberg som säger att Patrik överdriver.

Nä, nu ska jag vila en stund kanske John Blund är i farten än :)



Fortsättning...

Publicerad 2011-05-11 06:46:29 i Allmänt,

... vaknade vid 04.00 första gången och japp, det var magen som gjorde sig påmind igen jag som var så bra på aftonsidan igår. Men det är typiskt jag är alltid värst på morgonkvisten så jag blir hemma från praktiken idag också men far iväg och jobbar eftermiddag på Lingonet då magen förhoppningsvis lugnat ned sig då.

Var till stallet en sväng igår och mös med Rekylen kändes som en evighet sedan jag var där men var ju där i söndags, han betyder så mycket för mig den där fyrfotingen :) Idag blir det Stefan och Moa som tar stallet då jag jobbar till 20.30 men imorgon blir det en lång körtur på schemat, längtar.

Philip är jätteförkyld så han blir hemma med mig idag. Smilla börjar förskolan efter sommaren så hon och hennes jämnåriga kamrater ska äta på skolrestaurangen idag, hon är mycket taggad och har pratat om detta i veckor :)

Vill också tacka för den underbara responsen jag fick på inlägget igår både kommentarerna här och på Facebook, värmer i hjärtat ska ni veta :)

Måste bara tillägga att det nu startats en grupp på Facebook som stör sig på att Egmont ger ut en pojk och en flicktidning och vill att dom ska ge ut en barntidning. Dom motiverar med att det finns pojkar som vill klä sig i rosa etc. Ok, det finns pojkar som vill det och flickor som leker med bilar. Då jag har fyra barn 2 pojkar och 2 flickor så har dom kunnat leka med det dom velat. Philip kan välja att leka med dockor eller barbie om han vill men han väljer att leka med bilar. Smilla väljer att leka med dockor jag har absolut inte tvingat in mina barn i könsroller som är förutbestämda. Tycker det är urlöjligt att överhuvudtaget bråka om tjej och killtidningar, tjej och killsaker, tjej och killgrejer... det blir helt enkelt för stor sak av det hela och ingen tar detta på allvar. Finns väl viktigare saker att bråka om som t.ex. lika lön för män och kvinnor... så snälla lägg energin på annat gnäll. Varför inte bara acceptera att flickor är flickor och pojkar är pojkar? Se istället till att båda könen får lika värde.

Ha en toppendag :)

Att leva med IBS + andra diverse småfel...

Publicerad 2011-05-10 09:12:00 i Allmänt,

1998 gick jag i väggen och det var nog med rätt hög hastighet. Då jobbade jag som ensam reporter i Skellefteå med omnejd (Malå, Lycksele, Norsjö...) åt TV4 Botnia som det då hette. Jag var gravid och Albin var bara 3 år så jag fick pussla allt vad som gick. Med ständig jour och ibland arbetspass som varade i 16 timmar så gick det som det gick även om arbetet i sig var rätt roligt. Jag var helt slut fick mig knappt ur sängen och kände mig allmänt apatisk, huvudvärken kom punktligt varje dag kring 14-tiden och jag minns ett samtal till akuten då jag trodde en åder skulle brista i skallen. Det visade sig vara kraftig migrän. Magen pajade och jag satt på toaletten stup i kvarten och blev fången i mitt eget hem, visste ingen utväg och vågade inte vara mer än 4 sekunders avstånd från toan.

Till sist masade jag mig iväg till vårdcentralen (som det då hette) och hela min järnstatus var i botten. Började få järnsprutor (vilket dom gav på den tiden, förstår varför dom försvann då det gjorde FRUKTANSVÄRT ont) och B12 sprutor fick även folsyra tabletter.

Jag blev piggare men det tog sin tid och min mage blev inte bättre så jag fick stå ut med alla möjliga obehagliga undersökningar och prover jag inte ens vill prata om eller tänka på. När utredningen var klar blev min läkare (som var helt underbar) allvarligt sjuk och slutade. Så jag blev bollad mellan olika läkare som sa att mina magproblem var psykosomatiska och en gick så långt att han skickade mig till en kurator. Honom bytte jag givetvis bort och fick en ny färsk läkare som faktiskt tog sig tid att läsa min journal och där stod att läsa att min diagnos var IBS. Jag blev då remitterad till en läkare som informerade mig och gav mig lite olika tips och trix för att kunna leva med denna sjukdom så bra som möjligt att inte se den som ett hinder. Och honom är jag för evigt tacksam mot, han räddade nog mitt liv.

Så med mediciner och mer kunskap har jag lärt mig att tackla denna osköna sjukdom som ibland gör sig väl påmind som en objuden gäst man avskyr. Idag lever jag rätt normalt och ibland går det lång tid mellan "skoven" men när det är mycket stress så triggas det igång ordentligt, idag är en sådan dag... Då hjälper inga mediciner så det är bara att gilla läget hur mycket jag än avskyr det.

För bara några år sedan skulle jag aldrig prata om detta utan det var något jag gömde (förutom för de i den närmsta kretsen) för hur kul är det egentligen på en skala att prata om hur dj...la ofta man springer på toaletten och bajsar? Idag skäms jag inte utan kan prata om det utan att titta ner i backen och känna rodnaden sprida sig över ansiktet. Idag kan jag skämta om saken för det är väl ingen som växer ifrån bajs och kisshumorn?

Skriver detta idag för kanske finns det någon därute som lider av liknande problem och mår minst lika dåligt som jag gjorde och som kanske inte ens blir tagen på allvar av sin läkare. Kanske, kanske kan jag då ge denna person lite mod att våga byta läkare och KRÄVA att gå till botten med detta.

Idag studerar jag till Undersköterska och jobbar även extra på Bureågården. Lever med min underbara sambo, 4 otroligt underbara barn, 1 knasig hund som vi alla älskar, 1 ursöt liten katt & 1 fantastisk häst. Livet är underbart och om du frågat mig hur 2011 skulle se ut för 10 år sedan hade nog svaret varit mycket mer deprimerande än vad verkligheten blev.

Vår närmsta familj har en jobbig period just nu men vi har alla gott mod och MASSOR av hopp & någon klok person sa en gång att: Hopp kan försätta berg :)

Ha en underbar dag :)

Uppdatering: Idag såg jag en artikel i aftonbladet om en kvinna som lever med IBS som du kan läsa här.

Tack underbara ni :)

Publicerad 2011-05-09 22:29:01 i Allmänt,

Tack för de fina kommentarerna värmer verkligen och rörde mig till tårar :)

Ha en underbar vecka och hoppas att go'vädret håller i sig :)

Började ju...

Publicerad 2011-05-09 11:01:26 i Allmänt,

... för ett tag sedan med att lägga ut lite roliga recept här på bloggen men kom som av mig lite. Blev som taggad att lägga ut bra recept inför utflykten nu när solen skiner och den verkligen värmer :)

Så här har ni ett av mina favoriter:

Trekanter med äggsallad (fungerar även toppen som plockmat på festen)

Ingredienser

8 skivor kavring eller valfritt formbröd
2 ägg
3 msk majonnäs
50 g färskost
½ tsk gurkmeja
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Koka, skala och hacka äggen.
Blanda färskost, majonnäs och gurkmeja. Vänd ner de hackade äggen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär bort kanterna på brödet och fördela äggröran på 4 skivor bröd. Använd de andra som lock, tryck ihop och skär i trianglar.
Kan förvaras inplastade i kylen några timmar.

Till utflykten brukar jag göra äggsalladen och förvara den i en förslutningsbar bunke som ryms i kylbagen. Sen monteras mackorna på plats :)

Många av min recept har jag lagt ut på Matklubben mina recept hittar du om du söker efter tessan72.

Nu ska här väckas tonåring & sen fixa lite innan det är dags för praktik och senare även jobb ikväll.

Ha en toppendag :)

Ibland är livet bara så...

Publicerad 2011-05-08 16:33:34 i Allmänt,

... tragiskt. Många säger att jag är stark men är jag verkligen det? Känns som om jag bara ska rasa ner i backen och inte orka ställa mig upp igen. Försöker vara positiv och är väl i grund och botten en sann optimist men just nu är det himla tungt. Är rädd för att prata för då kommer tårarna och slås den kranen på lär den inte gå att slå av igen, så känns det. Så vad gör jag istället? Jo, jag brinner av lätt som tusan min stubin är nog knappt en mm lång just nu och det är inte kul för omgivningen... turligt nog så är jag en sån som skriker då jag blir arg något porslinskross ingår inte i min reportoar så det värsta jag gör är nog att smälla igen en dörr lite extra hårt ibland. Men det är jobbigt att bli arg också för då kommer också tårarna och ilskna tårar är ju inge vidare dom heller.

Älskar min underbara familj och mina underbara vänner som finns där och stöttar mig då jag behöver det. Detta är jobbigt för alla oss närmaste och tillsammans blir vi verkligen starka.

Orkar inte skriva om varför saker är som det är eller vad det är som är jobbigt men ni i min närmsta omgivning vet och det känns som om det räcker så.

Inskolade mig på natten i fredags och det gick faktiskt riktigt bra fick stora A i betyg av mina otroligt snälla och rara kollegor. Trivs verkligen jättebra på Bureågården och på alla avdelningar :)

Familjen mår bra och idag har vi varit till lekparken och busat med småtrollen. Förhoppningsvis kommer Albin idag, han lovade det dyrt och heligt saknar min storpajk otroligt mycket. Moa har blivit jätteduktig på att rida och är så tuff är väldigt imponerad. Nu ska vi till stallet, har längtat i 2 dygn då jag jobbat så mycket har Moa och Stefan skött Recke gubben. När vi kommer hem igen ska Jimmy få massera min nacke och bara fylla mig med kärlek :)

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Sista skoldagen för terminen.

Publicerad 2011-05-03 18:11:33 i Allmänt,

Idag hade vi vår sista lektionsdag för terminen återstår dock 4 veckors praktik. Känns kul att praktisera men har något ont i magen över att vi inte får något studiebidrag i slutet av Juni utan måste jobba parallelt med heltidspraktik... Orolig att gå i väggen igen. Vi hade avslutningsfika och som vanligt när vår klass gör något gör vi det med stil, säger bara: WOW, vilket fika rullar ju fram nu ;p

Philip tackar tant Jessica så mycket för grattishälsningen och han önskar att han någon dag får träffa dig på riktigt :)

Mitt humör är som en riktig berg och dalbana just nu men så lär det nog vara ett bra tag framöver, så nu är alla varnade och ta det inte personligt.

Imorgon ska jag skolas in på ytterligare en avdelning på Bureågården, känns toppen då jag får in mer jobb :)

Barnen mår toppen och är på glatt humör :)

Ha en toppenvecka och hoppas värmen kommer tillbaka :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela