tessan72

Bowling & sånt!

Publicerad 2008-03-28 11:14:12 i Allmänt,

Om jag hade mera tid, skulle så gärna göra så mycket men med småbarn så hinner jag knappt tänka en tanke klart! På lö-sö är vi helt barnlediga och jag både längtar och bävar! Jag vet att bara nån timme efter barnen farit kommer jag att längta ihjäl mej!

Igår var jag, Moa, Suss, Ilona & John å bowlade, har inte gjort det annat än med Nintendo Wii på flera år så det gick ju inte direkt bra! Armen man håller klotet med blev bara längre och längre och fingrarna gick nästan av!  Men det är roligt ett underskattat nöje så det lär inte dröja år å dar till nästa gång!

I helgen blir det pokerturnering och fest så det ser jag fram emot! Hoppas på vinst då alla x-tra pengar kommer att hamna i vår Rom-kassa!!! Vi ska dit i februari så nu ska vi spara!

Ha en underbar helg!!!

Annandag påsk!

Publicerad 2008-03-24 20:25:24 i Allmänt,

Oj, vilken underbar dag det varit idag! Solen har varit framme precis hela dagen och vi har njutit hela högen! I storklingta har vi varit idag. Barnen har åkt skidor (twintips) och pulka, korv med bröd gjord på öppen eld *mums* och givetvis choklad i termosen! En riktigt lyckad dag tillsammans med "jörsarna" som vi försöker lura in till staaaaan nu på lördag för att partaja lös lite grann!

Ikväll blir det film och mys, känns som om det behövs efter en utedag!

Annandag påsk: Är inom kristendomen dagen efter påskdagen. Har som ämne "Möte med den uppståndne". Tidigare innehöll hela veckan efter påsk icke-religösa festligheter, vilket under 1800-talet minskades ned till en dag. Moderna asa-troende brukar förlägga vår-blotet till denna dag!  Info från wikipedia.


Igår såg vi en film som heter Gabriel här kommer en liten recension: Gabriel är ju som de flesta redan vet en av Guds ärkeänglar. Han skickas ned till jorden för ett sista desperat försök att åter få kontrollen från de fallna änglarna som bringat människorna i evigt mörker. Gabriel ska slåss mot de fallna och försöka rädda sina vänner som redan misslyckats och är fast på jorden. Hans uppdrag är att åter få ljuset till jorden! Storyn är kanonbra och intressant men den kunde gjorts mycket bättre än i denna film. Jag är väldigt intresserad av religon och folklore så det kunde varit en film för mej, men nej! Andy Whitfield som spelar Gabriel påminner mej om någon jag inte tycker om så jag störde mej hela tiden på hela hans uppenbarelse. Om du inte har allt för höga förväntningar kanske du gillar den, jag gjorde det inte! Inga bra skådisar och storyn som kunde blivit så bra riktigt suger! Tummen ner!!!

Vinter igen!

Publicerad 2008-03-23 13:51:28 i Allmänt,

Trodde ju att våren kommit till staaaan, men icket nu har vinter kommit igång för fullt igen! I 3 dygn har det snöat oavbrutet nu! På sitt sätt bra nu när barnen har påsklov och imorgon ska vi åka till Jörn och då blir det antagligen skoterfärd :-)

Igår såg vi filmen Jumper och den var nog inte riktigt i min smak!

Här kommer en liten recension:

David Rice (Hayden Christensen) upptäcker en dag att han kan teleportera sej mellan olika platser. Han är ung och drar givetvis nytta av sin nuvunna gåva och går helt under jorden i 8 år. Han är en Jumper. Han vet dock inte att han inte är ensam och att det även finns Paladins (en sorts hemlig polis) som verkligen gör allt i sin makt för att förgöra alla Jumpers! Spännande film fullproppad med coola specialeffekter men jag hade förväntat mej en äventyrsfilm så något besviken blir man ju när det är en riktig actionrulle ist! Gillar du action och snabba kast så är det helt klart en film för dej!

Lååångfredag!

Publicerad 2008-03-22 20:30:58 i Allmänt,

Igår var vi hos min mor och hennes sambo Lars och åt påskmiddag, mums! Mamma hade dessutom bakat en sliskig chokladkaka som var supergod men troligtvis inte nyttig för fem öre! Mor min är verkligen rolig hon har spelat på king.com ett tag nu vilket jag också gör men hon är totalt spelgalen och vägrar att öppna en internetbank så hon själv kan sköta sina insättningar! Gissa vem hon tjatar på ist??? Mmm... det är korrekt, hon ringer mej eller min käre lillebror och pratar med insmickrande röst för att få oss stackare att lyda! Tur att det inte är några stora summor det rör sej om! Och är det hennes stora nöje så får det väl vara så!

Jag hade verkligen en bra dag igår: Fick den efterlängtade puk-koden, min nya mobiltelefon & böckerna jag beställt! Har börjat läsa Margit Sandemo igen och plöjer igenom serien: De svarta riddarna och det är en verklig nagelbitare varje bok slutar med en cliffhanger så jag var livrädd att inte hinna få de sista böckerna nu innan påsken!

Idag ska vi fara till svärfars i Burträsk, barnen framför allt Smilla håller på att längta ihjäl sej, hon verkligen avgudar sina mor och far föräldrar framförallt sin farfar som nog är hennes absolut största idol!

Albin hämtar vi i afton han är ute med några kompisar hos sin pappa och hör å häpna bygger koja! Jag tycker det är underbart att han fortfarande kan leka och inte spela tuff hela dagarna! Det är inte lätt att vara 13 år riktigt ett gränsland mellan vuxen och barn!

Ikväll blir det mys med hela stora familjen, tänk att vi är 6 st + vovve åxå :-)

Vårkallt!

Publicerad 2008-03-22 11:38:48 i Allmänt,

Igår var vi till svärfars i Burträsk och hälsade på! Tyvärr är det inte ofta vi far dit mycket pga att Smilla alltid lyckas somna på vägen dit och då är det totalkört att få henne att somna på kvällen, vi är för bekväma helt enkelt! Men det var trevligt och barnen avgudar sin farmor och farfar jag tror att farfar är Smillas största idol :-)

Idag ska vi ut i skogen och promenera så det blir skönt! Albin är på vitberget och trixar med skidorna, jag tycker det är lite läskigt alla backflips, frontflips osv! Är så rädd att han ska göra illa sej ordentligt!

Jag är supernöjd med mobilen som t.om.  har en stegräknare *wow*! Så nu kollar jag in den 20 ggr/dag :-s Partysugen är jag åxå men jag håller mej till nästa helg då vi har vår pokerturnering!

Skärtorsdag!

Publicerad 2008-03-20 11:25:59 i Allmänt,

Oj, vad vackert väder vi har idag! Solen skiner och blänker i snön, helt underbart! Idag blir det en tur i skogen med barnen och hunden sen får vi se om det kommer några påskkärringar och plingar på! Det är idag dom flyger till Blåkulla!

Förr trodde man att häxan for till Blåkulla just idag. Dom flög antingen på sin kvast en gren eller någon form av vardagligt redskap ibland använde dom sej även av husdjur! Ibland tog hon även med sej ett barn på färden för att värva henne i satans tjänst! Berättelser från barn eller vuxna som sade sej blivit bortrövade på detta sett blev nyckelvittnen och det enda bevisen i häxprocesserna! Under tiden som häxan befann sej på Blåkulla kunde omgivningen inte märka att hon gett sej av, utan hon verkade fortfarande vara på sin vanliga plats. Förutom påsken sades Blåkullafärder också äga rum på Varlborgsmässoafton. Lite "viktigt" vetande nu inför påsken :-) Infon hämtad från Wikipedia!

Jag älskar påsken, inte för maten, riset, fjädrarna eller godisets skull utan för att det är ett av de största vårtecknen! Allt liv börjar spira igen och kylan byts sakta ut till värme, mörkret byts ut till ljus och det behöver vi verkligen här uppe! JIIIPPPPPIIII det är äntligen vår!


I mobil-löshetens förtvivlan!

Publicerad 2008-03-19 18:11:11 i Allmänt,

2-4 arbetsdagar tar det innan jag får den där puk-koden, 2 dagar är imorgon kan jag ha sån tur??? Skulle inte tro det utan jag får fint vänta till på tisdag, varför skulle detta hända nu när det är en drös med helgdagar??? Visste inte att det fanns någpt som heter mobil abstinens, nu vet jag! Är så desperat att jag snart köper ett helt nytt simkort!!! Får se efter posten kommit imorgon!

Smilla slog sej rejält idag, hon spelade Nintendo Wii och blev assisterad av sin storstyrran Moa. Eftersom Smilla är så liten placerade dom sej på bordet inte så smart då dom sakta men säkert flyttade längre och längre ut på bordskanten och vips landade dom med en smäll i golvet! Smillas näsa tog emot stöten och Moa landade ovanpå den lilla gumman! Usch, hemskt hemskt! Turligt nog gick det bättre än jag först trodde!

Nu är det storhandling som står på schemat!

Pin-kod till mobil!

Publicerad 2008-03-18 20:50:18 i Allmänt,

Oj, vad jag klantat mej blir så ARG!!! Jag har beställt en ny mobil och sålt min gamla så den ska jag lämna imorgon och den nya får jag på torsdag! Hur som helst tog jag fram och dammade upp en gammal mobil satte i sim kortet och lyckades slå fel pin-kod 3 ggr. Måste nu slå in min puk-kod som jag givetvis inte hittar... beställde ny och den kommer med posten om några dagar! Huh, hur länge ska jag vara utan mobil nu? Hinner koden komma innan påsk??? Jag får ju panik, har inte varit utan mobil på flera herrans år! Sliter mitt hår då jag är så klantig och trodde att pinkoden hörde ihop med telefon och inte sim... hade jag vetat att det var sim så hade jag slagit rätt dj---la kod på en gång!

Ännu en dag i en förvirrad blondins liv :-s

Snökaos & halka!

Publicerad 2008-03-18 12:03:30 i Allmänt,

Nu snöar det igen, vilket aprilväder!!! Igår lyckades jag med att göra en riktig praktvurpa då isen var täckt av snö jag slog mej som f-n men det värsta var att jag hade publik! Samtidigt är det skönt att snön får vara kvar ett tag till då barnen har påsklov senare i veckan! Då blir det uteaktiviteter  för hela slanten!

Vi håller på och plöjer oss igenom Supernatural serien och jag älskar övernaturliga filmer/serier men är så totalt less på "Sams" minspel som är exakt detsamma vare sej han är ledsen, rädd, arg eller glad kunde dom inte hittat en bättre skådis???

Uppdaterar nog detta senare idag, har fullt sjå med småkidsen!

Börjar blogga!

Publicerad 2008-03-17 17:24:30 i Allmänt,

Första gången i mitt liv jag bloggar så detta ska bli spännande!!!

Är mamma ledig med två små söta trollungar och har massor av tid åt att fundera, bli upprörd och förundras över saker som händer runt omkring!

Min första tanke går till de stackare som är för sjuka för att arbeta men ändå blir uttvingade i "kylan" av försäkringskassan. Vad jag förundrar mej mest över är hur vi svenskar i vanlig ordning (de flesta av oss iaf) är "tysta" förutom vid vårt trygga köksbord där vi över en kopp kaffe beklagar oss! Vi måste skärpa oss och bli mer högljudda!

Nästa tanke går till de stackars anhöriga till de två 18-åringar som i torsdags hittades döda i sin lägenhet i Skelleftehamn! Förstår inte hur folk har mage att spekulera om dödsorsaken vilt och brett! Nä, visa mera hänsyn och tänk på att spekulationer sårar det kunde lika gärna hänt någon i din närhet!

Och till sist: Såg filmen "Into the Wild" igår, klart en av det absolut bästa filmer jag någonsin sett! Den lämnar nog ingen oberörd! Så här kommer en liten recension:

Det handlar om Chris McCandless som bestämmer sej för att dra iväg från allt, sina föräldrar, syster och vänner. Sin studiefond skänker han till välgörenhet och klipper sönder alla id-handlingar. Han tar namnet Alexander Supertramp och börjar ett nytt liv på luffen. Slutmålet är Alaska och vildmarken så långt från samhället han bara kan komma.
Sean Penn har åter lyckats skapa en atmosfär som känns totalt äkta och Emile Hirsch blir verkligen Supertramp! Klart sevärd film så har du inte sett den: SE DEN!!!

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela