tessan72

Tessans...

Publicerad 2014-08-31 20:28:00 i Allmänt,

... Baconexplossion: Fläta samman två paket bacon som på bilden ovan. Blanda älgfärs med ca 1 tsk salt, 1-1,5 msk Johnnys söt starka senap, 1 ägg och krydda efter smak. Bred ut över baconflätan som på bilden. Klicka ut Fjällbrynts lagrade mjukost och strö över 1 pkt knaperstekt bacon. Rulla ihop till en flottig rulle.Nu finns två alternativ: 1. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timme eller: 2. Linda folie runt om och tillaga under lock på grillen ca en timme. Glöm inte vända på paketet några gånger. Idag serverade jag med egen färskpotatis, en av mina hemliga såser, dagsfärska kantareller stekta i fettet från bacon och grönt :)
Trevlig kväll folks :)

Helgen...

Publicerad 2014-08-31 14:30:33 i Allmänt,

... har varit underbar, tidiga mornar och sena kvällar som det ska vara. I fredags blev det kvällsmys med kräftor, vb paj, svartrom, gräddfil och sallad med gubben ♡

Upp i ottan igår då det var Motor historikernas årliga loppis på Skellefteå Travet. Patrik hittade några fynd :)

Sen Nordanå för att visa brodern och svägerskan nya bilen

Våra småraggare visade stolta upp den :)

Sen fick vi systra, Lars och mormor på kvällsbesök så det blev en trevlig kväll :)

Allergisk som f-n idag så nu blir det en powernap *zzz*

Imorgon startar älgjakten, YIHAAA :D

Gudars...

Publicerad 2014-08-30 01:36:42 i Allmänt,

... vilken SMART-TV vi har införskaffat oss. Nu kan vi se både Netflix och Youtube direkt på TV:n utan att koppla in datorn först, det är grejer det :D

Najt folks :)

Philip...

Publicerad 2014-08-28 15:18:30 i Allmänt,

... fick sin första hemläxa ever idag:
Mycket fokuserad kille och jag funderar vad som hände med min bebis? Vart tog åren vägen? Fast in my heart he will allways be my little baby boy :D
 
Idag står handling på schemat och lite andra små ärenden, ska bland annat köpa burkar att förvara tops och bomulsrondeller i och lite annat kul till toaletterna :) Är ganska roligt att fixa och dona, blev himlandes nöjd över köket och sovrummet: 
Älskar lite färg, shabby stilen med allt det vita är inget som varken jag eller Patrik uppskattar i vårt hem. Vi gillar original, gärna gammalt men det ska vara som det var tänkt från början liksom. Känns mer charmfullt och varmt :)
Sovrummet fick mörkläggande gardiner av bra kvalitet, vi har tänkt tapetsera om lite i huset och sovrummet kommer ligga på hög prioritet :) 
 
Nä nu ska jag fortsätta dona med tvätteri och snabeldrakeri :)
 
Trevlig dag folks :D
 
 
 

Haft..

Publicerad 2014-08-26 22:54:46 i Allmänt,

... en härlig dag i Umeå med Suss, Ilona och slutligen Moa då hon slutade skolan för dagen. Hoppas på repris inom kort :)
 
Nu krypa ner under täcket med gubben och snarka som en toka :)
 
Sleep tight folks :D 

Krusbär...

Publicerad 2014-08-25 13:24:28 i Allmänt,

... intagna nu fixa fram 4 dl vodka och sen får krusbären vila i det i 5 veckor innan avsilning och lite sirapstillsättning, ska bli spännande att testa resultatet om sådär en 3 månader drygt :D
 
Plockade 1 kkp hallon som ska stå i tre veckor i 1 liter vatten och gomsa sig... sen blir det avsilning och tillsätta socker så vips 2 månader efter det i kylskåp så har vi eget vin :) Sol-vin och vi får hoppas det blir riktigt smarrigt :)
 
Ska även göra en laddning vin på blåbär, men det får bli senare i veckan :)
 
 

Grått...

Publicerad 2014-08-25 09:47:17 i Allmänt,

... blött och lite hurvigt ute. Blir iaf att plocka in resterande bär idag som krusbären som äntligen blivit röda :) Av dom ska vi göra likör som blir färdig lagom till jul :)

Sitter och knappar med "paddan" så det blir längre inlägg senare, håll ut ;)

Trevlig dag folks :)

Haft...

Publicerad 2014-08-24 19:34:56 i Allmänt,

... en underbar helg med min käre gubbe ♡ och goda vänner ☆ Riktigt roligt att vara lärling i byggbranschen mellan varven, börjar ju vara proffs ;)

Nu soffläge resten av kvällen :)

Trevlig kväll folks :)

Jag...

Publicerad 2014-08-23 08:57:49 i Allmänt,

... är trött som satan men nu är det skjutbanan som gäller :) Sen Tväråmark för att bygga lite, kul att få vara gubbens lärling är underbart att kunna göra saker tillsammans ♡♡♡

Fortsatt trevlig helg folks :)

Idag...

Publicerad 2014-08-22 10:42:29 i Allmänt,

... får jag besök av Jenny och lilla Elsa, var ett tag sedan så jag längtar verkligen & speciellt att få se hur stor lilltösa blivit under sommaren :) 
 
Annars är det städning å sånt tråkgöra på schemat idag. Blir väl garanterat att storstäda nya bilen också för den stinker som om nån dött i den (och vem vet vad den var med om i USA :O). Skämt å sido den är superfin och smuts går ju få bort, gudskelov för det :)
 
Teaser:
 
 
Ha en superb helg folks :) 
 

Life...

Publicerad 2014-08-21 12:17:00 i Allmänt,

... is grand som en vän brukar säga (träffade honom faktiskt igår på Coop och det var gode länge sen sist, supernajs). 
 
Idag har det hänt saker minsann, hehe... vi har införskaffat oss en till bil och med bil menar jag BIL!!! Ska inte avslöja alltför mycket här men en liten glimt kan ni få:
 
Kolla in den stora varvräknaren ;)
 
Mer bilder kommer inom kort men vi tänker hålla alla förutom de närmsta då förstås lite på halster :P
 
Är tokglad faktiskt, känner mig riktigt sprudlande. Så precis som jag började detta inlägg måste jag avsluta det:
 
LIFE IS GRAND!!!
 
Trevlig dag folks :) 

Idag...

Publicerad 2014-08-20 12:31:37 i Allmänt,

... är politiska Tessan tillbaka, måste ju bara betyda en sak: JAG MÅR OK!

Är ironisk på Instagram, Filippa Reinfeldt är mitt offer:



Trevlig dag folks :)

Lite...

Publicerad 2014-08-17 20:28:33 i Allmänt,

... äventyr med älsklingen idag:



Tog givetvis fler bilder men har dom i bra kameran.

Vi fick nämligen äran att se en hel älgfamilj två vuxna och två kalvar som vi lyckades fånga på bild :)

Najt folks :)


För...

Publicerad 2014-08-15 08:58:05 i Allmänt,

... drygt 1 ½ år sedan blev jag och Patrik ett par. Vi har inte varit ifrån varandra mycket under denna tid, i juni i fjol åkte han med sina barn till Stockholm för att se på Kiss och bara vara en stund. Fick erbjudandet att följa med men då kvinnan Patrik hade en kortare relation med just innan vi blev ett par hade ställt till med så mycket elände för hela familjen tyckte jag det var bäst att dom fick fara ensamma och återknyta sina band i fred. Ångrade mig inte lite under tiden dom var borta, dagarna masade sig fram i snigelfart och sen inträffade en grej som gjorde att det blev extra jobbigt att vara utan sin älskade. Men jag överlevde och det gjorde även Patrik <3 
 
Efter det har vi varit ler och långhalm, inte varit ifrån varandra mer än arbetstimmarna dagen har tills igår... då Patrik har jobb några mil bort, ja för många mil bort för att orka pendla fram och åter i ottan så sovde han över därborta i natt. Varken han eller jag har sovit gott i natt, han vaknade kring två tiden och jag kring fyra snåret och det ekade så tomt i sängen. Handen som alltid vilar på min höft var mycket saknad, dom trygga andetagen från hans sida som inte var där, värmen från hans kropp mot min... huvva, vad hände??? 
 
Men idag kommer min älskling hem igen och då ska han skämmas bort med kramar, pussar, god mat och massor av kärlek <3 LÄNGTAR!!!
 
Trevlig helg folks :) 

Mörkret...

Publicerad 2014-08-14 22:52:24 i Allmänt,

... har precis lagt sig över Bureå och John Blund står runt hörnet och väntar med sin påse fylld med den allra ljuvaste sandsömn som finns att uppbringa på denna planet.
 
Its tajm for a date *zzz*
 
Go'natt folks :D 
 
 

Kändes...

Publicerad 2014-08-14 18:14:55 i Allmänt,

... riktigt bra att skriva av sig lite igår :D Ibland måste man ut med skiten och min ventil är ju bloggen och att skriva överhuvudtaget. Då fläkten till min bärbara är kajko så blir det inte lika mycket skriva som vanligt tyvärr och då blir det tyngre tryck över axlarna också tyvärr. 
 
Men som sagt det är rätt mycket som ska ut och jag har bestämt mig för att låta det komma men inte just nu, för nu ska jag plantera ett pilträd på en mycket speciell plats :D
 
Ha en toppendag folks :D

Tänk...

Publicerad 2014-08-13 13:49:00 i Allmänt,

... själv får du känna hur det känns!
 
Att bli utsatt för brott:
 
  • Tär på kraftigt då du hela tiden ser dig om över axeln
  • Du ändrar dina rutiner för att undvika förövaren och förövarens bihang.
  • Du ändrar sekretessinställningar på dina sociala nätverk.
  • Du ser över vilka vänner du har, är dom pålitliga eller inte
  • Du blockerar telefonnr
  • Du blockerar människor på nätverken
  • Du delar dina inlägg med vissa men andra ser bara i blindo
  • Du slutar fara på stadens nöjeslokaler, klubbfester och andra evenemang där du kan stöta på din gärningsman eller bihanget.

Förövaren:
 

Fortsätter sitt liv som vanligt, ljuger sig fri och fortsätter vara på stans nöjeslokaler och beter sig som om ingenting hade hänt. Berättar gärna och mycket om vad just FÖRÖVAREN blivit utsatt för spelar offer och försöker väva sitt nät för att få insikt och fortsätta kunna påverka sina offer. (minns att ett RIKTIGT offer ändrar på sina rutiner och sitt leverne). 
 
*
 
På lördag spelar min pappa på ett evenemang som heter Frispel i Gråberg, något vi sett fram emot att fara till (ordnat barnvakt för flera månader sedan)... då vår förövare gjort sig ovän med många i byn tänkte vi att där känns dit känns det tryggt att fara. Skickade iväg inbjudan till evenemanget till några vänner som också gillar farsan och hans musik. Dröjde ungefär 5 minuter så fick jag ett PM på FB: "Ska ni verkligen dit? Galningen har anmält att galningen ska dit!"
 
Så inte ens min pappa kan jag fara och se på... ni som känner till vår förövare, har den personen ändrat sina rutiner, sitt uteliv osv? Snälla ifrågasätt och vill ni ha bevis på vad som skett så har vi dokumenterat allt, alla sms, ansökningar till vår Skrotgrupp är skärmdumpat och sparat, hot via telefon finns inspelat, brev som är handskrivna är fotade innan vi skickade in till polisen, varje liten sak har vi sparat och även lämnat kopior till våra närmsta. 
 
Vi vill inte vara offer, vi vill leva vårt liv i lugn och ro och kunna känna oss avslappnade nog att fara på Solbacken och handla en vanlig vardag... inte ens en så enkel sak fungerar. Tänk på det... döm sen och nej vi vill inte att ni ska tycka synd om oss vi vill att ni ska förstå vem som är förövare i just detta och vem/vilka som är offer!!!
 
Ha en bra dag folks :) 
 
Ps. Orkar inte ens vara arg längre känner mig bara uppgiven och ledsen att något så onödigt som allt detta överhuvudtaget hänt. Och du/ni som tänker ni kan väl fara ändå, NEJ det kan vi inte vilken glädje skulle det ge oss??? Ds. 
 

Lite...

Publicerad 2014-08-12 14:52:00 i Allmänt,

... bättre idag än igår :) Patrik är och jobbar och jag tar som en sak i taget och var sak har sin tid=jag tar det rätt easy peasy. Magen är bättre idag så orken är nog tillbaka imorgon igen :)

Vill ut i svampskogen och plocka kantareller snart också och om några veckor börjar nog säsongen för trattisarna vara igång igen :)

Nu lite vila igen.

Trevlig dag folks :)

Idag...

Publicerad 2014-08-11 12:56:09 i Allmänt,

... är både jag och Patrik risiga, vi turas om att pyssla om varandra ♡♡♡

Trevlig dag folks :)

Livet...

Publicerad 2014-08-06 11:21:00 i Allmänt,

... hänger på en skör tråd, spelar ingen roll hur gammal eller hur ung man är så vet man aldrig vad som händer imorgon. Det är nu du lever, gör ditt absolut bästa av varje dag, var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig så kanske, kanske du kan somna med gott samvete då klockan slagit kväll.
 
Ibland blir vi påminda om livets skörhet då någon i vår närhet rycks bort, hårt och skoningslöst och helt oväntat. Låt oss istället visa att vi tycker om varandra varenda dag då kommer aldrig frågan sen: "Varför gjorde jag inte....?" eller "Varför sa jag aldrig...?" 
 
Det är faktiskt NU vi lever, det är NU vi andas, inte igår, inte imorgon det är NU!
 
 
 

Var rädda om varandra och er själva!

Undras...

Publicerad 2014-08-03 10:37:37 i Allmänt,

... vad vi ska hitta på idag då?

Koka sylt? Baka? Göra mera saft? Rensa och förvälla gårdagens skörd av kantareller?

Tror jag gör alltihop :)

Trevlig dag folks :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela