tessan72

Glömmer...

Publicerad 2014-05-30 10:59:00 i Allmänt,

 
... ju att blogga varje dag så det blir en uppdatering några dagar bakåt idag :)
 
I onsdags for med med två bilar till pappa & Biggan i Gråberg för att äta grillat och umgås :) Då vi hade både småtroll & stortroll med så blev det helt nyktert för vår del och vi hade även planer early in the morning på torsdagen. Efter grillning blev det att grilla lite marsmallows:
Så fin blir man runt munnen då man smaskat i sig sånna onyttigheter :)
 
Sen blev det speltajm och visst börjar alla vara lite trötta på Kubb nu? Är ju som det som gällt senaste 10 åren typ så till vår glädje blev det ett helt nytt spel för oss iaf: MÖLKKY:
Riktigt roligt spel för både stora och små :) 
 
Sen blev det hemfärd och nästan huvudstupa i säng.
 
Vi fick oss inte upp lika tidigt som tänkt på torsdagsmorgonen men det gick bra ändå. Lämnade av småtrollen hos deras far och sen for vi låååångt ut i skogarna (fråga mig inte vart).
 
Baksidan var vi och jobbade på:
Förr isolerade dom kring fönster med vad som fanns till hands, här hade dom använt sig av mossa som faktiskt fortfarande sitter kvar efter ja massor med år. Vi fyllde på med glasfiber:
Gamla byggnader är ju ofta lite sneda och vinda och då behöver man såga till brädorna i rätt snedhet, fick igår se ett redskap som är mycket smart i sin enkelhet och som gör dessa röda streck som blir perfekta att såga efter:
Mojängen man använder sig av består av en dosa där man drar ut ett snöre, man häller in torr rödfärg och när snöret är spänt och ligger i den vinkel det ska ligga snärtar man till och strecket är på plats :)
 
När vi var klara och städat undan efter oss blev det hemfärd och mat från grillen & sen fortsätta jobba med trädgård och växthus. 
 
Jag sov då gott i natt :)
 
Trevlig helg folks :) 
 

Pulled...

Publicerad 2014-05-26 19:10:56 i Allmänt,

... Moose i Coca Cola.
 
Börja med att ställa in ugnen på 150 grader och placera gallret längst ned. 
 
Sen tar man fram lite gotte :) Jag använde mig av 1 rödlök som jag skar upp i klyftor, en halv purjolök som jag också skar upp i klyftor, 3 vitlöksklyftor som jag mosade med den vassa kniven & ett äpple som jag skar i klyftor. Dessa godsaker placerade jag sedan i lergrytan:
 
Sen pluttade jag dit älgsteken så fint, och saltade och kryddade med svartpeppar (grovmald såklart).
Sen blandade jag drygt 3 dl coca cola med 1 dl olja, paprikapulver, chilipulver & en köttbuljong hällde det över det hela :) 
Sen lock på:
Å in i ugnen för att puttra på i minst 3 timmar och gärna längre :) 
 
När tiden tickat klart plockar man ut lergrytan och tar upp steken på en skärbräda där man sliter isär den med hjälp av två gafflar: 
Hacka sedan upp sallad (idag använde jag mig av ett rött salladskålhuvud), gurka, tomat, paprika och vad du nu vill ha på. 
Bara att montera med just din favoritdressing (brukar göra en enkel: Majonäs och ketchup eller byt ut ketchup mot chilisås). Går även bra att använda någon av Baby Rays goda marinader på det hela :)
 
Bon apetit :)
 
 
 
 
 

Satt...

Publicerad 2014-05-26 10:08:00 i Allmänt,

... igår och kollade igenom lite gamla foton, letade efter en bild på min mormorsmors hus och hittade en hel del roliga bilder, haha :) Här kommer några av dom:
 
 
 
 
 
 
 
Hahaha, ja jag bjussar på mer bilder vid annat tillfälle :)
 
Trevlig dag folks :D
 
 

Awesome...

Publicerad 2014-05-24 21:06:41 i Allmänt,

... dag från början till slut :)
 
Barnen klev upp tidigt och serverade sig själva frukost medan vi låg kvar i sängen och mös och såg två kortare dokumentärer om Mötley Crûe, mina barndoms idoler. 
 
Efter uppstigning kopplade Patrik in slangen (ja VATTENSLANGEN) och körde igång högtryckstvätten och började tvätta upp Bonnevillen medan jag fixade lite här inne :)
 
Den blev så fin :)
 
Barnen tog ut alla kattungar så dom fick upptäcka lite av världen utomhus.
 
Lilla Bebi som vi kämpat sååå med för att hon ska börja äta och växa ikapp sina syskon och hon börjar ta sig, tillhör en av de tuffare bebisarna :) Snabb som rackarn och nyfiken på allt som livet har att erbjuda.
 
Sen bar det iväg till Skelleftehamn och Magda med familj, tack för en jättetrevlig pratstund och kaffetår med gokaka :) Efter det en sväng till mostra och Peter där vi drack ännu en kopp och kollade in lite olika blomster för att få idéer och tips till våra rabatter :) 
 
Vi som är så osociala hade egentligen tänkt skynda hem och se hockey men Sverige låg ju i underläge BIGTAJM så vi drog ut till Björnholmen istället och hälsade på Rolle & Anne (som tyvärr var och jobbade) men vi fick oss en guidad tur, några glada skratt och VIPS dök Marianne upp från ingenstans så jag hann få mig en riktig go kram av henne också :D 
 
Sen hem och:
Blev mumsig värre :D
 
När Patrik käkat klart försvann han och då jag stökat undan så hittade jag honom slitandes med växthuset:
 
Kommer ju bli hur bra som helst och jag är sååå NÖJD, tack älskling för att du ställer upp och förverkligar ännu en dröm :D 
 
Måste bara visa hur fint häggen blommat också:
 
Nu soffhäng på schemat :D
 
Fortsatt trevlig helg folks :D 
 
 
 
 

Idag...

Publicerad 2014-05-23 21:08:00 i Allmänt,

... har vi firat med trerätters middag ute i solen och värmen :D
 
Lingongrova med röra av keso, rivet äpple och skivad rödlök, toppad med rostbiff och rödlök. Gick hem hos både stora som små :)
Patrik bad mig en gång för några månader sedan göra pasta med någon god laxjox till. Komponerade då ihop denna rätt :) Smörjer först en ugnsfast form och hackar upp laxfilé i mindre bitar. Gnuggar in dom med riven WB-ost och salt. Vispar vispgrädde tills den tjocknar lite och smular i en fiskbuljongtärning, en stor gnutta kaviar (röd stenbitsrom funkar också), citronsaft (alltså gula bollen eller direkt ur en färsk citron), citronpeppar och rör ihop allt det goda. Häll över laxbitarna och strö över lite WB-ost :) In i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter, sen är det klart att avnjutas :) 
 
Sen avslutade vi med strutglass som alltid är lika gott och just idag med denna värme blev det ju helt klart extra njutfullt :) 
 
Så vi får väl tacka Beckomberga som gav oss en rejäl anledning att fira ;) Tack så mycket och hoppas du får sinnesro nu och kan ta tag i ditt eget liv och låter oss leva våra :D 
 
Sen blev det fortsatt fix med växthuset och vi har jobbat hårt som tusan. Kört flera skottkärror med smågrus och skyfflat på som tokar :)
 
Nu ska vi ha soffmys och njuta av varandra, en god öl/alkoläsk och bara känna lugnet :D
 
 
 
Ha en bra fortsatt helg folks :) 
 
 
 
 

Underbart...

Publicerad 2014-05-23 13:41:02 i Allmänt,

... väder att vara ute i trådgården och joxa. Rensa bort ogräsrötter från jordgubbslandet så plantor och ny duk får flytta tillbaka

Barnen är duktiga och hjälper till :)

Har plockat ut vissa plantor ur växthuset så får dom sova därinne om nätterna


Patrik har varit så go att han byggt om några pallkragar till växthuset så dom passar perfekt till ändamålen


Trevlig helg folks :)

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

Publicerad 2014-05-22 15:23:16 i Allmänt,

... fy fan (ursäkta språket) vad vi är GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADA!!!
 
Efter 1½ år med bajsprat, hot, trakasserier, utpressningsförsök så är rättvisa skippad!!! Hit men inte längre, vi har myndigheterna bakom oss och då får väl bajspratet fortsätta bäst det vill kommer aldrig leda till något!
 
LIFE IS GRAND!!! Som en polare brukar säga :) 
 
 
Blir att fira ordentligt idag :D
 
Ha en underbar dag folks :D 
 

Blomster...

Publicerad 2014-05-21 21:41:10 i Allmänt,

... har varit dagens tema.
 
Började dagen med att sätta lite frön i backen, vad jag satt får ni se när det börjat gro ;)
 
Sen blev det att sätta om tomatplantor & paprikaplantor:
Som får premiärsova i växthuset inatt (trots att det inte är klart ännu men väggar och tak är på plats så det lär hålla värmen och skydda från blåst iaf).
 
Sen blev det att fara iväg på Coop Bygg för att införskaffa sommarplantor, jord och blomlådor:
Inte gratis att vara i planteringstagen :O
 
På altanen :)
 
Lilla cykelskjulet :)
 
Boden :)
 
& utanför växthuset :D 
 
Im happy :)
 
Ha det gott folks :) 
 
 

Släktforskning...

Publicerad 2014-05-14 10:53:01 i Allmänt,

... och vi har blitt snudd på besatta.

Har kommit till 1600-talet och ännu längre i vissa grenar av min släkt men efter 1600 strecket så börjar årtalen försvinna, hittar bara personer och då oftast männen. Kvinnorna kunde ofta betecknas som N.N... trist :/ Men det är bara att kämpa på :) Roligast är det då man dyker på massor av information också.

Idag dök jag på en släkting i rakt nedstigande led med bild, hon såg inte så glad och munter ut men hade garanterat levt ett hårt liv också:

 Katarina Johansdotter Bjur (Persson som gift) som avled 1876.
 
Patrik härstammar från Bureätten och där har vi ju självaste Johannes Bure:
 
Det roliga med han är ju att han var den som först skrev om Burekloster som ligger bakom huset vi bor i, lite cirkeln är sluten :)
 
Ha en toppendag folks :) 
 
 
 

Motorhistorikerna...

Publicerad 2014-05-10 14:19:59 i Allmänt,

... anordnade idag Avfrostningen. Klockan 09.00 skulle bilarna samlas upp på Nordanå. Vi möttes upp Burefolkset vid 08.45 på macken här i Bureå och åkte i samlad trupp. Tänkte att det blir väl max 15 bilar i detta surväder... ack vad vi bedrog oss, fanns fler tokar :)

 
Buretoksen in the early morning... 
Startskottet har gått så nu är det bara att tuta och köra (ja vänta på sin tur förstås :)
Hehe, vi smet dock förbi dessa toks :P
Första kortet dras... 
Andra kortet... 
Tredje kortet... 
Fjärde...
Femte... men, vänta nu... vad hände???
Nåväl... kul har vi haft iaf och efter sista kortet blev draget så åkte vi alla ut till Burvik där det fanns fika & grillade hamburgare att köpa.
Trots detta urusla väder var det nästan 40 bilar med idag :) 
I väntan på fikat leker vi lite... 
Vi är inte sponsrade av Coca Cola... 
Jomen visst... 
Vinnare koras :)
Några av alla bilar som var med idag... 
Ooops, fläkten glömdes stänga av så vi blev helt sonika utan ström... tur det finns hjälpsamma människor :)
Nästan hemma igen :) 
Lunchtajm :)
 
Ha en fortsatt trevlig helg folks :) 
 
 
 

Igår...

Publicerad 2014-05-09 15:14:30 i Allmänt,

... blev det egen gjorda kroppkakor till middag.
 
Började med att skala potatis och koka den:
 
 
Sen skar jag bacon att knapersteka som fyllning:
 
 
Sen blev det att göra mos av potatisen:
 
 
Efter moset är klart tillsätter jag salt & mjöl (om du inte har ägg i moset ska ett sådant tillsättas också) tills det blitt en stadig konsistens som går att forma till kroppisar att fylla med go bacon och sen ner i det sjudande vattnet där dom får puttra på tills dom flyter upp och är klara :)
 
Detta blev nog det tråkigaste inlägget ever ;)
 
Trevlig helg folks :) 
 
 
 
 

Ni...

Publicerad 2014-05-08 19:10:00 i Allmänt,

... som följer min blogg vet ju att växthus är inköpt och plantorna väntar snällt på plusgrader om natten så dom kan flytta ut.Gurkplantorna har blivit rätt stora nu och behöver stöd. Hade slut grillpinnar och inga blompinnar heller. Kom då på den briljanta idén att gå ut och nyttja naturens resurser: Såg på TV att det går sätta sötpotatis så det måste ju testas också :) Man delar en sötpotatis på hälften och sätter ner i en bytta, fyll sedan på med vatten några centimeter upp. Ett litet skott har redan skjutit ut :) Sen skär man tårtbitar med skott som man planterar.Patrik har roat sig med jordfräsen så vi får ordning på jordgubbsland, örtagård och potatislandTrevlig kväll folks :)

Mindwurp...

Publicerad 2014-05-07 22:01:55 i Allmänt,

... går igenom så mycket i mitt huvud att jag inte vet vad som är upp och vad som är ned längre. Har hänt så ofantligt mycket sista två åren i mitt liv. Mycket tragiska saker men även fantastiska saker, känner glädje och känner sorg, känner lycka och känner förtvivlan, känner förhoppningar och känner misströstan, känner kärlek och känner hat.
 
Sorgliga saker:
 
Mammas sjukdom och alltför tidiga bortgång, en släktning gick bort tre dagar innan mamma, en väninna gick bort, hunden som varit vår familjemedlem i 7 år gick bort, en av katterna blev överkörd, separation. Allt detta inom 1 år.
 
Glada saker:
 
Mina barn, mina bonusbarn, bonus barnbarn, go gubbe, släkt och vänner, katterna, livet, äventyren, skratten.
 
Kärleken 
 
 
Hatet:
 
Orkar inte hata är så less på personer som försöker tjuva min/vår energi. Bajspratare... går bort så med det går hatet bort också.
 
Misströstan:
 
Kommer lugnet att fortgå, eller är det lugnet före stormen?
 
Hopp:
 
 
Ingenting är starkare än oss!!!
 
Sleep tight folks :) 
 
 

Allergier...

Publicerad 2014-05-06 09:45:42 i Allmänt,

... av alla de slag.
 
Pollensäsongen är ju i full gång och det känns vill jag lova. Använder mig av två olika sorters allergimediciner:
Desloratadine (Aerus) har jag på recept och den ska man inte bli trött av och går att ta två gånger/dag. Men det är inte alltid den fungerar så för att gardera mig blir det oftast en sån här också:
Som man blir trött av och det är man ju redan pga allergierna som är en ständig process i kroppen, ja man känner sig faktiskt sjuk. Patrik går på samma kurer då han fått massa allergier på äldre dar. Vi har ju dessutom kattungar i huset som triggar igång nysningar och klåda i ögonen på åtminstone mig och Jossan. Vilka allergiska varelser vi är i huset :O 
 
Räcker inte med det vi har ju självklart lite olika matallergier också.
Jossan, Moa, Ida, Smilla och jag tål inte laktos så vi kör ju all mat laktosfritt men jag fuskade igår och i förrgår och drack:
Blev sjukt dålig i magen, gör så förbannat ont att man nästan vill hoppa ur kroppen en stund.
 
Elias tål laktos men inte gluten så jag har börjat trixa en hel del med glutenfria mixer och det funkar helt ok speciellt då man bakar kladdmuffins, yummie :) 
 
Nä nu ska jag och mitt allergiska jag sluta gnälla och göra nån nytta (om jag hittar energin) en stund :)
 
Ha en toppendag folks :)
 
Ps. Har du några allergier? Tips och trix? Lämna gärna en kommentar :) Ds. 
 

Helgen...

Publicerad 2014-05-05 21:00:00 i Allmänt,

... vart väl hyfsat bra förutom lite baksmälla igår då. Men det tog vi igen med lite skogsäventyr och en kortare fisketur :)
Have a nice evening folks :) 

Valborgs...

Publicerad 2014-05-02 11:16:36 i Allmänt,

... m.m.
 
Jag och Philip funderade hur dagen skulle bli, skulle brasan brinna upp eller ner? Det var den stora frågan ;)
 
Den brann både upp och ned och gräset, ja det klarade sig :) 
 
Faschinerande att stirra in i elden, tiden rusar och står ändå still. Vackert är det då :)
 
Selfie från gårdagens skrotäventyr i fel skor ;) Rätt häftigt att det fortfarande går att spegla sig i kromet trots att resten av bilen bara är skrot.
 
Läcker vägg någonstans mellan Bureå och Umeå ;)
 
Ida var så go igår att hon bakade mina favorit sliskisar :)
 
Trevlig helg folks det tänker vi ha också :) 
 
 
 
 
 

Ska...

Publicerad 2014-05-01 12:43:08 i Allmänt,

... vi på äventyr på vägen?
"Nej!" svarar Patrik.


Hm...


Perfekta skor för ändamålet ;)



Ha en toppen dag folks :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela