tessan72

Smått...

Publicerad 2014-04-30 09:56:07 i Allmänt,

... däckad av allergi dag 2. Har noll ork, vill bara sova, är så trött att det gör ont och är helt beroende av allergitabletter som gör att jag somnar där jag står, typ :/
 
Kliar i ögon, hals och näsan den rinner ju oavbrutet och dom dära nysningarna. 
 
MEN trots tröttheten har jag sedan jag klev upp imorse tvättat 4 maskiner, hängt dessa, diskat, torkat bänkar, dammtorkat vårat sovrum och käkat frukost. Puh, så nu funderar jag på en lite vila innan jag fortsätter med hushållsbestyren & då kanske lite piggare :) 
 
 
Tänker då hur som helst ha trevligt kring majbrasan i afton och det hoppas jag att även ni får :)
 
 
Trevlig  Valborgs folks :) 
 

Äntligen...

Publicerad 2014-04-29 08:32:12 i Allmänt,

... en gammal dröm uppfylld: VÄXTHUS!!! Yeay :D
 
(Bilden är lånad) då vi inte gjort all montering ännu men ett Juliana blev det :)
 
Ska ha mina tomater, gurkor & paprikor där + annat skoj jag hittar på :) Längtar verkligen till att flytta in alla mina plantor men måste ju sjå mig tills det blivit varmare om natten också :) 
 
Tänk vilken go gubbe jag har som flänger runt kommun för att kunna hjälpa mig att uppfylla mina drömmar, det är kärlek det :D 
 
Ha en bra dag folks :) 
 

Tänk...

Publicerad 2014-04-28 11:53:34 i Allmänt,

... att nya gardiner kan göra så stor skillnad??? Vi har tidigare haft ett par gråa gardiner i vardagsrummet, dom har inte varit så klädsamma som vi först trodde dom skulle vara. Nu snackar vi inte om några billiga gardiner utan dyrare och i bra material, men tyvärr... 
 
Så i fredags då vi handlade dök vi på löjligt billiga öljettgardiner i alla möjliga färger och till ett overkligt bra pris och idag satte jag upp dom och vi blev så otroligt nöjda:
 
Vad tycker du?
 
Ha en bra dag folks :) 

Björksav...

Publicerad 2014-04-27 13:17:00 i Allmänt,

... är en gammal svensk tradition som var mycket vanlig på 1700 & 1800-talet förekommer ännu fast i en mindre skala och då även i Finland.

Björksaven var förr ett mycket viktigt vitamintillskott om våren för både människa och boskap.

Björksaven måste tappas om våren innan lövsprickningen då saven stiger som mest och efter lövsprickningen kan den bli besk.

Viktigt att tänka på är att saven är mycket ömtålig och klarar sig i kylskåp 2-3 dagar sen blir den dålig och oanvändbar. Går att frysa in eller göra andra roligheter med, återkommer till det :) Först lite bilder på hur vi gör då vi tappar saven:

Viktigt att tänka på är att det kan komma väldans många liter snabbt under olika tider på dygnet så vittja så ofta du kan & minst 1 gång/dag. 
 
Björksaven innehåller massor av vitaminer och mineraler ett riktigt bra och naturligt kosttillskott. Följande nyttigheter får du i dig:
Kalium, kalcium, magnesium & socker (bra socker), proteiner, aminosyror & enzymer.
 
Går bra att dricka & smakar friskt men inte så mycket man kan ana en liten syrlighet som kommer från den naturliga äppelsyran som finns i saven. Går även fint att tillsätta bubblor med sodastreamer så har man ett gott mineralvatten till maten :) 
 
Igår gjorde jag björksirap, har inte hunnit smaka den ännu men det hinns med och är du sugen på testa så är det enkelt men tidskrävande och man får inte så mycket lön för mödan. Kokade 4 liter björksav och fick ut av det 2 dl:
 
Detta är som ni förstår två miniburkar och den mindres innehåll har jag tänkt använda till att göra egen hostmedicin som tydligen ska vara effektiv, återkommer med det receptet då vi testat (å lite godbitar må jag ju få hålla på en stund). 
 
Så tänk på att du får ut 5% av ursprungsmängden då du kokar din sirap och det är viktigt att koka ur saven ordentligt annars startar en jäsning och du får en form av vinäger. Smaken ska tydligen påminna om lönnsirap och passa bra ihop med plättar (pannkakor så ni sörlänningar fattar vad jag menar).
 
Mer om björksaven lejter.
 
Ha en toppendag folks :) 
 

Fredag...

Publicerad 2014-04-25 08:26:00 i Allmänt,

... hela dagen lång. 
 
På schemat står rensning av jordgubbsland + försöka få ordning på allt hallonris som spritt sig som en löpeld och vi lär garanterat få några jordgubbsplantor över om någon vill ha, då även dom spritt ut sig rätt rejält :) 
Eller kanske göra nåt sånt här:
 
 
Har ju även en fin gammal bytta som jag hittade i skogen på ett av våra skogsäventyr:som skulle funka som jordgubbsland :) 
 
Ska fräsa till landet och plantera mina egenodlade örter i en pallkrage:
 
Förutom gurkplantorna som ska flytta in i ett växthus så småningom :) 
 
Trevlig helg folks :) 
 
 
 
 
 
Trevlig helg folks :) 

Kattliv...

Publicerad 2014-04-24 22:05:24 i Allmänt,

... ute på Klosterholmen är mycket händelserikt. 
 
I slutet av januari i år såg det ut så här:
 
Tre små sötnötar som vår kära Pepsi kläckt ur sig.
 
Under tiden gjorde Olsson
allt för att vara sötast och bli mest kliad ;) Här har han precis slukat en lasagne eller två ;)
 
Vad vi inte visste var att denne herre:
 
Hittat kattluckan och redan var inne i huset och friade om nätterna när vi snarkade som hårdast och drömde som bäst.
 
Så nu:
Vad hände??? Men söta är dom minsann :) 
 
Men hur går det med en vildkatt på gården (ja Bengt som vi döpt honom till är kvar)? Vi får ju inte röra honom ännu men han har börjat bli nyfiken på oss och håller sig i närområdet.
 
Idag fick vi en chock då vi upptäckte detta:
Bengt och Lill Olsson är vänner, inget fräs, inget morr utan dom bara satt där och njöt av solens varma strålar och fåglarnas kvitter. Har katten adopterat oss som helhet nu? 
 
Ha det gott folks :) 
 
 
 
 

Idag...

Publicerad 2014-04-24 09:45:10 i Allmänt,

... kommer mina älskade småtroll hem igen, veckan dom är hos pappan går långsamt som tusan medan veckan dom är här hemma tuffar iväg i 190.
 
Fick sms av Jossan idag som nog kommer göra Smilla superglad :D Mer om det till helgen, hihi :)
 
Blir garanterat någon lunch på baksidan :) 
 
Ha en toppen dag folks :)
 
Ps. Har du ett växthus du vill bli av med så hojta, köper mer än gärna :) Ds. 
 

Mys...

Publicerad 2014-04-23 22:11:00 i Allmänt,

... är att krypa ner under täcket med den man älskar och har kär.
 
Najt folks :) 
 

Har...

Publicerad 2014-04-23 08:49:00 i Allmänt,

... varit duktig och sått en massa nu inför sommaren :)
 
Tomater (tre olika sorters, har faktiskt sparat frön själv ur egenköpta tomater), dill, persilja, basilika, gräslök, sallad & gurka :) Är så stolt över mina små gurkor som faktiskt tagit sig:
 
 
Snabbt gick det också, ja dom andra fröna har också slagit rot och börjat spira men just gurkan är ju speciell då det var premiär :) Så nu blir det att köpa oss ett växthus och då kommer gurkan få sällskap av citrusträd av olika slag :)
 
Som ni ser så har jag återanvänt plastbyttor av olika slag, funkar perfekt men glöm inte att göra hål i botten så överskottsvattnet kan rinna ut :) Har placerat alla mina olika byttor på brickor och ockuperat Patriks pojkrum där det finns ett pysselbord och solen skiner in, hihi :) 
 
Har även planer på att så ute i landet som vi först ska fräsa upp då det stått och bara grott igen under några år, så det ska bli riktigt roligt :) 
 
Ha en toppendag folks :) 
 

Påsk...

Publicerad 2014-04-22 16:12:27 i Allmänt,

... m.m.


Busig älskling då vi handlade påskgott :)


Skogsäventyr hanns med.



Barnen målade ägg :)




Herr Padda kom på besök.


Amanda vakter.



Eldning och städning av ön där hönsen ska bo :)



Spika och såga hönshus.




SM GULD!!!


Muffins :)

Ha en bra dag folks :)

Type...

Publicerad 2014-04-14 09:15:14 i Allmänt,

... O Negative.
Startades redan 1989 och släppte debutplattan 1991 Slow, Deep & Hard. Jag fastnade för bandet 1992 och dom var mitt favoritband genom alla tider. Guuud vad jag längtade till nästa skivsläpp, att höra Peter Steeles mörka röst som kändes långt ner i magroten var bara så AWESOME!!! 
 
2010 den 14:e april, tystnade rösten, musikgeniet för alltid då hjärtat inte orkade slå längre endast 48 år ung & med det no more Type O Negative, inga nya skivor att se fram emot. Jag grät, trodde inte det var sant... jag sörjde att en stor, orginell musikröst tystnat och aldrig mer kommer göra något nytt. Å andra sidan lever han för alltid vidare i alla skivor som hann göras.
 
Still remebering
Peter Steele
Type O Negative
 
R.I.P 
 

Inatt...

Publicerad 2014-04-12 12:30:18 i Allmänt,

... hade jag besök av en ängel, den vackraste av dom alla min kära MOR.
 
Självklart brände tårarna bakom ögonlocken då man vet att hon bara var på besök tillfälligt och i min dröm. Att hon var tvungen att återvända till där hon nu hör hemma, vakandes över oss alla. Men det var ett positivt möte, fyllt av kärlek och hopp inför framtiden. Saknar dig mamma, varje dag och nu är det snart två år sedan vi sist sågs <3
 
 
Ha en toppendag folks :) 
 

En...

Publicerad 2014-04-11 15:23:00 i Allmänt,

... ananas blir planterad.
 
Va??? Tänker ni... Jo säger jag för en väninna såg nämligen på TV att det funkar och allt man ser på TV är sant. Just därför har vi Skellefteå (med omnejd) bor blitt drabbade av värsta ananas hajpen.
 
Hur gör man då? 
 
1.
Gå på affären och köpa ananas.
 
2. 
Bära hem frukten såklart :)
 
3.
Försiktigt vicka lös toppen på ananasen och se nu blev även herrn i huset intresserad och involverad :)
Skala försiktig bort bladen nedifrån och upp en bit så att roten kommer fram ordentligt innan du planterar den.
 
4.
Nu är det bara att vänta sådär en 3 år tills vi kan skörda vad vi sått ;)
 
Ha en toppenbra helg folks :) 
 
 
 
 

Solen...

Publicerad 2014-04-10 10:06:00 i Allmänt,

... städar bort vintern och fågelkvittret gör så att fjärilar börjar fladdra omkring i mitt inre. Börjar längta ut till skogen och äventyr, höra grenar brytas av under mina fötter, känna kvistar stryka mitt ansikte och framför allt annat mysa i min skrotlabans stora famn och bara lyssna på skogens alla läten.
 
Vy från hälla på Bjuröklubb sommaren 2013, längtar efter att fara dit och handla av fiskebåten och då ska rökta räkor inmundigas :)
 
Även småtrollen gillar att vara ute på skogsäventyr :)
 
Nä nu ska jag mysa med min älskade gubbe en stund och sen göra iordning altanen så det går att sitta ute och sola :)
 
Trevlig dag :)
 
Ps. Vi har igång vår skrotblogg: http://skrotbloggen.blogg.se där vi nu bildbombar från förra året i väntan på nya äventyr! Ds. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela