tessan72

Water for Elephants

Publicerad 2011-08-29 10:42:48 i Film recensioner,

bild

Denna film handlar om Jacob (Robert Pattison) som förlorar sina föräldrar i en bilolycka samma dag som han ska ta sin examen som veterinär. Året är 1931 och då pappan som haft en egen läkarpraktik låtit sina patienter betala med vad dom hade till hands så förlorar Jacob allt. Uppgiven börjar han vandra mot en större stad för att hitta ett arbete och vägarna korsas då med en kringrestande cirkus och han blir deras veterinär.

Jag är inget fan av Robert Pattison tyckte han var så stel i Twilight-filmerna men måste göra en omvärdering efter denna film. Underbar med Reese Witherspoon i en av huvudrollerna.

Betyg: ++++

No Ordinary Family

Publicerad 2011-08-26 14:02:15 i Serier jag rekommenderar,

bild

Var lite skeptisk till en början då jag i vanliga fall inte riktigt gillar "superhjälte" filmer osv. Men denna serie är faktiskt riktigt underhållande. Det börjar med att familjen Powell ska åka på familje semester men planet dom åker med kraschlandar i en flod i sydamerika. Efter hemkomsten börjar dom sakta men säkert upptäcka att något hänt som gör att dom fått speciella förmågor.

Klart sevärd serie :)

Everything Most Go (Neighbor for Sale)

Publicerad 2011-08-21 22:42:24 i Film recensioner,

bild

Will Ferrell då tänker man ju genast på en hysteriskt kul komedi, men så är inte fallet med denna film som är en drama/komedi & lutar då mycket mer åt dramahållet. Nick Halsey (Will) blir av med sitt arbete som framgångsrik säljchef åt ett större företag. När han kommer hem är alla hans tillhörigheter utspridda över gården och låsen till huset är utbytta. Nick måste nu ta tag i sitt liv för att få någon typ av ordning i kaoset.

Är lite besviken då jag förväntat mig att skratta istället för att sitta med en ömkansvärd gråtklump i halsen.

Betyg: ++

Six Feet Under

Publicerad 2011-08-19 23:38:53 i Serier jag rekommenderar,

bild

Har du inte sett denna underbara serie på fem säsonger så SE DEN!!! Lovar att jag dessutom är så avundsjuk på er som har osett denna och har alla avsnitt kvar att jag vänder mig i min "grav".

I denna serie får vi följa den något udda familjen Fisher som har en begravningsbyrå i sitt hus som drivs av de två äldsta bröderna David & Nate. Man får gråta, skratta, vara arg och bara sitta med ett fånigt leende på läpparna. Handlingen är awesome och skådespelarna går inte av för hackor inga dussinvaror om man säger så. Allt känns så äkta... ja jag måste nog nominera denna serie till den ABSOLUT BÄSTA genom alla tider.

Being Human

Publicerad 2011-08-19 23:32:32 i Serier jag rekommenderar,

bild
Hihi jag är nog lite av en serie nörd ;)

I denna serie får vi träfffa en vampyr Aidan, en varulv Josh & ett spöke Sally Malik. Dessa tre är rumskamrater och försöker leva ett normalt liv, hur normalt det nu kan bli med 3 "monster". Vi får följa deras dagliga kamp och denna serie må låta töntig men den är faktiskt dödskön :)

Dead Set

Publicerad 2011-08-19 22:48:07 i Serier jag rekommenderar,

bild

Under inspelning av Big Brother bryter en zombie epidemi ut & deltagarna är helt omedvetna om faran som lurar utan för Big Brother huset. Denna serie håller samma klass som The Walking Dead om inte ännu bättre så är du en "Zombie-Lover" se den :) Detta är en mini serie på endast 5 delar.

Sons of Anarchy

Publicerad 2011-08-19 12:23:50 i Serier jag rekommenderar,

bild

Kurt Sutter heter skaparen av denna serie som nog är en av de absolut bästa som går att se just nu. Han är själv med i serien och spelar Otto som sitter inne bakom lås och bom. I serien får vi följa hojklubben Sons of Anarchy och Jax som är styvson till klubbens president.

Har sett de första 3 säsongerna och kan erkänna att jag har abstinens efter nästa säsong som kommer inom kort. Opie är min största favorit i serien och spelas av Ryan Hurst en riktig goding ;P

bild

Rekommenderas varmt :)

Under Still Waters

Publicerad 2011-08-18 22:25:43 i Film recensioner,

bild

Andrew (Jason Clarke) & Charlie (Lake Bell) har lite trassel i sitt förhållande och far till sommarhuset för att ge äktenskapet en sista chans. På väg dit möter dom Jacob (Clifton Collins Jr) som har fått soppatorsk & får följa med för att fylla på bensin.

Detta är en psykologisk thriller med inslag av drama. Till en början kändes den enbart seg och långsam men efter en stund tog den sig ordentligt.

Betyg: +++

Livet, lyckan, sorgen & kärleken

Publicerad 2011-08-18 14:04:32 i Allmänt,

Skriver ju sällan annat en recensioner just nu och det beror på mycket... har inte så mycket skrivarinspiration och sånt jag gärna skriver om känns lite för känsligt och sånt vill jag gärna behålla för mina närmaste och mig själv.

Våren har haft sorg, smärta & elände i bakfickan och sommaren kom med hopp, glädje och lycka. Så det börjar ta sig i varje fall :)

Tyvärr så kommer sorgen krypandes igen då vi ska ta bort vår kära fyrbente vän Foxy. Hon har haft problem med öronen till och från nu under några år och tidigare var det längre mellan "skoven" och bara i ett öra. Nu har det spritt sig till andra örat och direkt vi lyckats få bukt med eländet så kommer det tillbaka igen. Så i veckan får hon somna in vår älskade vän.

bild

Blitz

Publicerad 2011-08-12 23:28:35 i Film recensioner,

bild

En seriemördare på jakt efter poliser är lös och efter sig har han den helgalne polisen Tom Brant (Jason Statham).

Som alltid med herr Statham i huvudrollen är det rått och brutalt och så även i denna film & det börjar redan två minuter in i filmen. Inte många lugna stunder så det är absolut inte svårt att hålla sig vaken. Älskar engelska filmer då dom håller klass både då det gäller skådespelare och handling.

Betyg: ++++

Trust

Publicerad 2011-08-05 23:41:42 i Film recensioner,

bild

Trust handlar om 14-åriga Annie (Liana Liberato) som börjar chatta med Charlie som utger sig för att vara en 16 årig pojke. De kommer varandra nära och hon utvecklar känslor för honom för ingen förstår henne som han. Efter att ha chattat i ca 2 månader bestämmer de sig för att träffas & det visar sig att Charlie inte är den han utgett sig för att vara.

Filmen är regisserad av David Schwimmer (känd från serien Vänner), är glatt förvånad att han är så grymt skicklig på sin sak och hoppas på fler filmer i samma kaliber som denna. Vi får möta skådespelare som Clive Owen & min stora favorit Catherine Keener & som vanligt känns deras prestationer helt äkta. Denna film griper tag om en framför allt för att detta är något som sker runt om i världen dagligen. Otroligt obehaglig film som får tårarna att rinna och ilskan att pulsera.

Betyg: ++++

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela