tessan72

Börjat jobba!

Publicerad 2008-09-25 06:16:12 i Allmänt,

Nu har jag börjat jobba igen efter nästan 5 års hemmavarande! Det känns verkligen toppen och hela den här veckan har vi utbildning! Till veckan börjar allvaret då jag måste klara mej på egen hand (hjälp) men det ska nog gå bra!

Nästa vecka har vi välkomstmöte för vår nystartade förening Idun det ska bli jätte spännande!

Barnen får långa dagar på dagis nu och jag har super dåligt samvete. Jimmy kommer att ta ut en pappa dag i veckan för att korta ned lite iaf. Själv hoppas jag på att få jobba kvällar, helger och nätter för att få ned dagisvistelsen!

Moa ska börja i samba orkestern idag, hoppas hon tycker det är roligt och fortsätter!

Albin tjötar om en studsmatta som "enbart" kostar 10.000:- så han kan verkligen drömma vidare!

EU-moppe!

Publicerad 2008-09-18 19:33:51 i Allmänt,

Igår blev vi lyckliga ägare till en EU-moppe, vi tänker bli lite miljövänligare och köra med den ist för att ta bilen överallt! Idag när vi skulle testa den för första gången (den är sprillans ny) forsar det bensin under den :-s vår vanliga tur va??? Så nu ska dom hämta den imorgon och se vad som är felet! Jag blir så förbannad, den är fabriksny och trasig JAG VILL HA EN NY! Nu ska vi alltså måsta vänta på att den blir repad osv... hrmf!

Småttisarna har varit på dagis idag och det har gått riktigt bra!

Imorgon blir det mysarkväll med hela stora familjen... tacos på menyn, allas favvo :-)

JAG HAR FÅTT JOBB!!!

Publicerad 2008-09-12 22:16:13 i Allmänt,

ÄNTLIGEN!!! Hade nästan gett upp hoppet om att få mej ett jobb, inte lätt då  man varit hemma i drygt 4 år med barn att ta sej ut på arbetsmarknaden igen! Förstår dock inte varför, jag är ju supertaggad till att börja jobba igen och VAB-dagarna får min sambo ta hand om, hans tur nu! Så den 22:a påbörjar jag en veckas utbildning och sen börjar allvaret :-)

Rädda lite regnskog och tryck på bannern :-)




Big Bang!

Publicerad 2008-09-10 19:36:43 i Allmänt,

Idag kom min dotter hem från skolan och sa: "Jorden kommer att gå under, det är sant! Big Bang, det har stått i tidningen!" Där stod jag med mjöl över hela mej (mitt i storbak) och småbarnen vid fötterna som skräckslaget tittade på sin storasyster! Jag satte mej ner med barnen och förklarade att det här Big Bang:et bara är ett experiment som är i liten skala och att jorden kommer att finnas kvar även efteråt! Men att det blivit hysteri kring detta upptäckte jag då jag idag besökte aftonbladet och såg att väldigt många skolbarn blivit rädda!

Igår skulle jag och Nina (min svägerska) fara och se Pans Labyrint på Nordanå, det är skellefteås filmklubb som anordnar 10 filmvisningar/säsong det kostar 150 kr alltså 15 kr/film... vi har sett filmen tidigare men att se den på bio är ju en helt annan sak. När vi kom fram tyckte vi det var konstigt att det knappt fanns någon parkering (det är ju en lite udda film), dessutom var det väldigt blandade åldrar på folket som var där. När vi så kom in och skulle köpa medlemskorten fick vi en folder i näven och trodde givetvis att det var höstens filmprogram. Först när en kille Nina känner sa att det är ingen film ikväll, det är Carl-Einar Häckner föll poletten ner! Vi kom fram till att det skulle vara trevligt att se honom ist och köpte biljetter! Pusseldrömmar hette föreställingen och var helt otroligt bra! Där stod han ensam på scen i drygt 2 timmar och tappade inte greppet om publiken en endaste gång, jag är så impad och har så ont i kinderna idag efter allt skrattande! Har du inte sett den föreställningen, gå och se den om du har möjlighet!

Idag har vi som sagt var bakat, bullar blev det i stora lass både choklad och vanilj :-) mums så gött!!!

Alla barnen är friska och glada, sambon däremot börja bli smått snorig och själv har jag ont i ena örat (har knappt sovit i natt)!

Var på anställningsintervju igår och det kändes som om det gick rätt bra så jag hoppas verkligen att dom vill ha mej! Ska på en till intervju nu på fredag och där vill jag också jobba :-)

Den ryska dörren!

Publicerad 2008-09-05 13:51:17 i Allmänt,

"Molins fontän" är en serie i 3 filmer varav en av dom heter: "Den ryska dörren"! Dörren har min svägerska Nina Muhonen gjort hon är attributmakare och porträttmålare besök gärna hennes hemsida för hon är verkligen duktig på det hon gör! Det har iaf blivit ett stort pengabråk kring den här produktionen då många inte fått betalt för sitt arbete, det handlar om stora summor pengar! Nina har dock haft tur och fått det mesta av sina pengar, men många andra inte!

Ingen kommer i fortsättningen att våga arbeta med Göran Lindström som är producent, han har bränt sina broar! SVT har lagt ner stora summor pengar i produktionen och vi licensbetalare har betalat största delen. Man undrar ju var alla miljoner tog vägen? Du kan läsa mer om "Pengabråket" på Aftonbladet.

Philip är fortfarande sjuk, han har lite feber än och är rätt kass i magen :-s Moa är åxå dålig än och liggerhemma och ser film, tror hon känner sej rätt ompysslad och passar på att mysa!

I helgen blir det kanske älgjakts premiär för mej, jag ska ev följa min bonusfar Lars ut i skogen! Blir spännande, men hur ska jag kunna vara helt tyst i alla timmar??? Sen verkligen hatar jag att kissa ute i de fria, har ju ingen slang jag kan hala ut direkt!

På tisdag ska jag på anställningsintervju ÄNTLIGEN kanske det släpper och jag får jobb, har då fått tillbaka hoppet iaf :-) Det är en bra dag idag, Nina M har fått en lokal att hålla till i och Erika ska bli FARMOR idag!!! Det är så spännande, jag väntar bara på att telefonen ska ringa! De blivande föräldrarna är övertygade om att det blir en pojke, Kevin! På ultraljudet råkade dom se könet, men Erika är övertygad om att det blir en liten tösabit! Så vi får se om några timmar vem som hade rätt :-)

10-åring ensam på fjället!

Publicerad 2008-09-04 19:02:53 i Allmänt,

Blev så glad då jag såg att 10-årige Sebastian som försvann igår på Kvikkjokksfjället är återfunnen vid liv! Han försvann vid en utflykt med sin skolklass och var själv på fjället i16 timmar. Vilken lättnad för hans föräldrar, släkt och vänner! Sebastian hade sparat mat från utflykten och åt bär i stället för att klara sej! Vilken liten överlevare :-)

EU e tokiga!

Publicerad 2008-09-04 16:24:05 i Allmänt,

I dagens aftonblad finns följande att läsa:
 "Nytt förslag från Europaparlamentets kulturutskott Snart kan du inte längre blogga anonymt. Europaparlamentets kulturutskott föreslår en reglering av bloggarna – som knappast uppskattas av bloggosfären. Det aktuella förslaget innehåller åtskilliga punkter. Bland de mest uppmärksammade – och kritiserade – punkterna hör:
* Att bloggarnas status ska klargöras. Innebär att det in praktiken blir omöjligt att blogga anonymt.
* Etiska uppförandekoder ska skapas. Replikrätt kan komma att införas till dem som kritiseras i bloggarna.
* Bloggare kan komma tvingas "redovisa sina intressen".

Allt detta för att politikerna inte ska tappa kontrollen över oss bloggare! Man blir ju fulltständigt galen av att leva i detta kontrollsamhälle som verkar bli värre och värre för varje dag som går!!! Nä, tummen ner för det förslaget! Gå in på Aftonbladet och gör din åsikt hörd åxå!

Bytte ju operatör till 3 häromdagen då jag tycker att halebop  har massa smygavgifter. Tyvärr så är det för dålig teckning här uppe så jag har bytt tillbaka till halebop igen, nu dock lite under protest!

I måndags blev Smilla jättesjuk efter att vi varit på inskolningen. Hon hade över 40 graders feber och skakade som en galning. Jag fick panik och försökte få tag på min mor, hon jobbade så det gick ju inte! Men efter att ha fått lite alvedon så blev det lite bättre! Dagen efter var hon frisk igen, så det verkligen kom å for! Igår blev lillgubben Philip dålig och har haft  hög feber hela natten och dagen! Men han är duktig på att äta och dricka iaf så jag hoppas han blir frisk lika snabbt som storsyrran! Även Albin och Moa är hemma idag! Albin har haft ont i magen men mår mycket bättre och Moa har feber som småttisarna!

I helgen blir det storbak: Vaniljbullar, kakaobullar och matbröd står på bakarlistan :-)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela