tessan72

Rövare och banditer...

Publicerad 2013-08-26 11:27:00 i Allmänt,

... nä gamla soldatbaracker och tunnlar gömda djupt inne i skogen. Vi tog med oss några av våra ungdomar och for på äventyr igår. Taggade och utrustade med vatten, ficklampor och bra humör hoppade vi in i bilen. Väl framme undersökte tonåringarna som inte varit på platsen tidigare (vi har varit där och rekat en gång) och var väldans impade av att ett djur lämnat sin avföring mitt på golvet i ett av rummen och att alla madrasser var kvar.
 
Vi hittade den första tunneln och klättrade ner några meter i okänd underjord. Hamnade i ett skyddsrum där allt lät konstigt och sen var det bara att vända om och försöka få sig ut igen. Några grodor blev räddade som trillat ned i olika håligheter utan möjlighet att på egen hand ta sig ut i det fria. Lite obehagligt att allt är lämnat öppet, tänk om ett barn trillar ner???
 
Vi gick till platserna där kanonerna varit placerade en gång i tiden, undrar när dom la ned anläggningen egentligen? Den ska ha varit verksam under "Kalla Kriget" iaf då hotet från Sovjet Unionen var stort. Ryssen var nog värre än djävulen själv och var största skräcken i landet då. Minns ju själv när det sas att en ubåt gått på grund i svenskt vatten även om jag inte var så gammal då det hände.
 
Tyvärr var tunnlarna korta, vi trodde det skulle bli mycket krypa och spänning men trevligt hade vi ändå. Hörde rykten tidigare om att det ska spöka där men såg inga spöken heller till min stora besvikelse för det hade verkligen gjort dagen ;)
 
 
Ha en trevlig dag folks :) 

Länge...

Publicerad 2013-08-16 12:20:29 i Allmänt,

... sen nu :O

Oj har inte bloggat sedan den 12:e juni, känns som rekord. Har haft fullt upp i sommar och knappt suttit vid en dator och att blogga via mobilen är inte riktigt min grej.

Har varit ute på några skrotäventyr och även hittat några ödegårdar. Känns lite sorgligt att komma upp till en gård som någon lagt ned sitt anletes svett på att bygga upp och som idag bara står och förfaller, en skugga av det som varit men inte längre finns. Sätter igång en tankekedja om folket som bott där, vad tyckte dom om att göra? Var dom lyckliga? Varför blev det övergivet?

Har även plockat hjortron för första gången i mitt liv, var myggigt men klart värt det :D Fick ihop till en stor burk sylt vilket gillades av gubben mine.

Svampsäsongen kom igång overkligt tidigt i år och vi har faktiskt hittat rätt mycket kantareller redan. Har förvällt och frusit in så nu väntar bara godsakerna på att hamna i en god sås eller bara bli smörstekta och lagda på en rostad smörgås :)

Känns faktiskt som att man hittat guld då man får syn på dessa vackra svampar speciellt då man hamnat mitt i en hel tomte arme :)

Trevlig helg folks :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela