tessan72

Sommar & sol, tält och bärbar :-)

Publicerad 2008-05-31 14:12:00 i Allmänt,

Nu har sommaren verkligen kommit! Igår satte Albin upp tältet med en kompis, när det blev sovdags började han samla ihop alla skarvsladdar huset har att erbjuda och pluggade in sin bärbara, verkligen friluftsliv :-)

Själv är jag tyvärr inte frisk ännu, jag blir vansinnig... Men det är bara å bita ihop och är jag frisk till nästa helg så ska jag definitivt sitta i en jänkare å dricka bärs!

Läste i dagens norra om "Funky Dan" som var med i 3:ans Wannabe för några år sedan. Det är så djävla kul att läsa om Skelleftebor som lyckas leva ut sin dröm, GRATTIS Danne! Läste några taskiga kommentarer och det är så typiskt norrlänningar att inte kunna glädjas åt andras lycka! Förresten skulle jag gärna ha samma frisyr som "Funky" :-)

I Italien är det stora översvämningar nu, tydligen är hela Europa drabbat av kraftigt regn men här i lilla Svea skiner solen!

Nu ska jag sätta mej på altanen och glassa lite...

Strejken är över!

Publicerad 2008-05-28 18:19:19 i Allmänt,

Äntligen är sköterske strejken över och lägsta lönen blir nu 21 100 kr/mån och trots att det inte är nån jättelön så hoppas jag verkligen att dom är nöjda nu!

Vet folk som väntar på operation och nu ÄNTLIGEN är nog väntan över GRATTIS!!!

Planera barnsemester med skraaaal kassa!

Publicerad 2008-05-28 16:04:13 i Allmänt,

Nu börjas det, vad ska vi göra i sommar? Vad har vi råd med? Det verkar bli billiga alternativ och utfärder runt närområdet! Rismyrliden, finnforsrövaregrottan, Lycksele djurpark, stadsfesten och Pite havsbad står på schemat i år! Alltså inga längre svängar, men vad gör man? Barnen lär nog ha roligt iaf och det är ju huvudsaken! Vi måste verkligen få ner vår boendekostnad så vi har råd med en riktig semester tripp nästa år! Den 3 juni ska vi å kika på hus, håll tummarna att det blir rätt denna gång!

I dagens aftonblad står det på debatt sidan om diskrimineringen mot barn! Och jag håller med Sten Danielsson som skrivit debatt artikeln. Helt sjukt om en person har fobi mot barn, stäng in dej då eller sök hjälp! Mina barn ska inte diskrimineras pga störda personer!

Jag har fått dille på spanska rysare och till min stora glädje fick jag 4 dvd skräckisar i morsdagspresent! Så till helgen ska jag ringa min rysarfantast till moster och höra om hon e sugen på att göra mej sällskap framför TV:n!!!

Min luftrörskatarr känns inte bättre trots att jag är inne på 3:e dagen med penicillin, febern har stigit och jag proppar mej smockfull med alvedon för att orka genomlida denna dag! Just nu har jag anlitat min syster å min dotter att passa småttisarna så jag kan slappa lite framför datorn en stund! Det behövs... fast helst skulle jag nog krypa ned i sängen och sluta mina klarblå en stund!

Måste bara tillägga att i sommar ska jag se mina barndoms favoriter EUROPE och det ser jag verkligen fram emot, speciellt som godingen John Norum spelar gura igen :-)

Musik, jag har faktiskt lagt ner schlager tittandet senaste åren. Men i lördags bäddade jag ner mej i soffan och såg alla bidrag. Vad har hänt med Charlotte Perelli? Hon ser ju ut som en anorektisk drag queen och det är supersorgligt! Förr var hon ju vacker (måste ha varit då några vänner tyckte jag var lik henne), nu ser hon ut som om hon har en vattenskalle fäst på en tändsticka! Så jag hoppas att hon inte är sjuk... antagligen är det hennes ideal som är sjuka... tänk på att du är en förebild för tonårsflickor Perelli och börja käka kött igen!

Nu ska jag ut å bättra på min bronkit med en cigge och jag vet att det är fullständigt vansinnigt! Håller på med min motivationslista för att sluta röka så det är på G och då lär alla som läser denna lilla blogg få följa min kamp mot mitt hemska beroende! Så peppa mej gärna, det lär jag behöva!

Jobb!

Publicerad 2008-05-27 23:28:40 i Allmänt,

Söker jobb som en galning (trots brist på energi då jag är sjuk, dödsjuk känns det som)... har kommit på det kloka med att bli min egen, så nu är geniknölarna igång för fullt och jag har faktiskt riktigt bra ideér nu! Så se upp, Tessan är på G!!!

Känner mej lite piggare om jag verkligen känner efter. Har sovit mest hela dagen, Jimmy har tagit pappaledigt så jag fått vila ut ordentligt och det har behövts! Håller tummarna på att penicillinet gjort lite verkan till imorgon då han ska jobba igen!

Annars har inget speciellt hänt, barnen mår bra och värmen är på väg till oss här uppe så vad kan man klaga på???

Har förresten fått ett kul kedjebrev för en gångs skull, det är en pocket kedja. Man ska skicka en läst pocketbok till 1:an på listan och sedan skicka vidare till 6 st bokmalar... blir spännande att se om jag verkligen får 36 böcker :-)

Nu lockar gubben å kudden!!!

Luftrörskatarr :-(

Publicerad 2008-05-26 18:22:24 i Allmänt,

Jag har varit förkyld i drygt 2 veckor nu och haft feber nästan hela tiden... när jag tror allt börjar gå mot rätt håll blir jag superdålig igen och käkar nu penicillin mot bronkit (luftrörskatarr) och jag har h-vetets ont när jag andas! Ingen ork så det blir ett superkort inlägg idag! Philips öroninflammation är över, så sköööönt, han har verkligen haft ont lillponken!

En spansk film har vi hunnit med i helgen givetvis i genren rysare som är det absolut bästa jag vet :-) Denna hette: "The Devils Backbone" och är regisserad av min nya favvo Del Toro som dessutom ska regissera Bilbo. En underbar rysare och jag måste faktiskt använda ordet vacker, för storyn var faktiskt vacker i slutändan! SE DEN!

Nu ska jag mysa ner mej i soffan å tycka synd om mej själv!

Bensinpriset!

Publicerad 2008-05-20 12:48:27 i Allmänt,

Jaha, nu har dom f-n blivit galna! Bensinpriset kan höjas till 27 kr/liter vad gör vi glesbygdsbor då? Min sambo pendlar 12 mil om dagen det finns ingen kollektivtrafik till hans arbetsplats de tider han jobbar! Vi kommer att gå i konkurs omgående! Varför inte införa bilförbud i storstäderna ist? Dom har bussar, pendeltåg & t-bana och dessa går ofta! Då lyckas dom nog hålla nera utsläppen nog för att klara marginalen! Men oss stackars norrlänningar är det ju ingen som tänker på eller bryr sej om! Det är dags att säga ifrån på skarpen nu så skriv på: http://www.bensinskatteuppror.se/

Huset i Djupliden blev sålt, dock inte till oss tyvärr :-( Men vi har några till alternativ så vi får se om vi hinner bli husägare i sommar :-)

Här är förkylt som tusan! Philip har dessutom fått dubbelsidig öroninflammation men börjar bli bättre med hjälp av penicillin! Vi var på vårdcentralen i fredags och pga sköterske strejken fick vi inte boka tid utan sitta där och vänta i drygt 2 timmar... gissa om lill stackarn var less då? Smilla har feber och näsan rinner konstant, hostar gör hon åxå som en galning på nätterna så vi ska fixa hostmedicin idag! Moa, Albin & Jimmy har klarat sej än så länge (ta i trä)!

Albin fick sina Heeleys i torsdags och har åkt som en galning på dom sen dess :-) Kul att nåt man köper blir så uppskattat! Nu blir det att köpa ett par till Moa åxå så får vi se om hon blir lika besatt!

Det har varit lugnt hela helgen och vi har inte gjort något speciellt! Albin har upptäckt "Terror på Elmstreet" filmerna så vi har sett de två första! Sen blir det "Fredag den 13:e"! Han har tur att jag gillar dom filmerna åxå :-)

Tropisk värme? Not!!!

Publicerad 2008-05-10 16:58:35 i Allmänt,

Hrmf, varför säger dom hela landet när inte vi är medräknade i den tropiska värme som skulle vara hela helgen? Här är det visserligen solglimtar men det blåser som f-n! Rätt skönt ute ändå, vi har då varit på promenix med småttisarna och gungat lite i lekparken!

Vårmässan är igång här i la stada och det är tydligen smockat med folk där, vi bojkottar i år inte av nån politisk orsak utan pga att jag är så fruktansvärt slut i rutan... har pollenallergi och är rätt knäckt av både det och medicin *snyft* varför ska man drabbas av detta?

Ikväll ska vi se en film Del Toro producerat: "The Orphanage" har hört att den ska vara bra och filmer Del Toro har regisserat är ju oftast kanonbra så han borde ju knappast vara med å producera något dåligt då! Så imorgon ska jag försöka hinna med en recension av den!

Budgivning på måndag! Håll tummarna!!!

Igår 21.37 blev Erika & Micke föräldrar igen, denna gång blev det en tösabit :-) Vi e så glada för er skull!!! GRATTIS!!!

Huset!

Publicerad 2008-05-09 12:16:47 i Allmänt,

Igår var vi på visning av ett hus i Skråmträsk/Djupliden och vi blev verkligen förälskade i stället! Nu är ju frågan om man har en chans att få det då jag aldrig förr sett så mycket folk på en visning! Gården är på 6000 kvadrat och det var ändå svårt att parkera bilen :-s Men jag ska prata med mäklaren idag och höra hur det verkar! Vi skickade in ansökan om lånelöfte igår kväll så håll nu tummarna hårt!!!

Solen har äntligen hittat oss här i Skellefteå åxå och det känns underbart så nu ska jag ut med kidsen och njuta av värmen!

Pioggia!

Publicerad 2008-05-08 17:00:00 i Allmänt,

L'oggi è un giorno senza il sole affatto! Relativo che raing dalla mattina e da im così alesato ora! Oggi stiamo andando esaminare una casa in Djupliden. Im che osserva in avanti a quello! La relativa sensibilità piacevole per fare qualcosa tutto il da solo con il whith del Jimmy fuori i capretti per una volta! Im anche che intrattiene il mio auto con italiano. Ho trovato un lessico che lo lascia scrivere in tutta la lingua che voglio e che è realmente divertimento: -)

Tänk att vi ska till Italien, äntligen! Ok, vi åker inte direkt imorgon utan om nästan ett helt år men det är spikat iaf! Jag har alltid velat till Rom och se de antika stadsdelarna!!! Nu blir det till att försöka lära sej lite Italiano åxå, på riktigt!

Idag ska vi ju fara och titta på hus, det blir så spännande! Tänk om det är huset vi kommer att köpa och skapa vår framtid i? Riktigt spännande! + att vi har barnvakt så vi får fara på "utflykt" själva för en gångs skull :-)))

Recension An American Crime!

Publicerad 2008-05-08 00:14:23 i Allmänt,

Det är nu ca en vecka sedan vi såg "An American Crime"! Först nu orkar jag recensera den för detta är en film som man inte kan smälta i första taget!

Det handlar om den sjuka 6-barnsmamman Gertrude Baniszewski som ska ta hand om två flickor Sylvia & Jennie Likens åt en kringresande familj för några veckor & givetvis mot betalning 20$ i veckan. I början går allt som planerat men efter ca 3 veckor är betalningen sen och flickorna får smisk som straff. Dagen efter kommer pengarna! Sylvia får veta en hemlighet om en av "Gerties" flickor Paula att hon är gravid. I panik råkar hon avslöja detta för att förhindra att Paula i stort sett blir våldtagen. Detta påbörjar en terror utan dess like, det värsta är att detta bygger på en sann historia och verkligheten var ännu värre än filmen. Flickan blir bränd med cigaretter, tändstickor och misshandlad inte bara av Gertrude och hennes barn utan av i princip alla ungar i kvarteret.

Skådespelerskan Ellen Page som spelar Sylvia är helt suverän i sin roll och även resten av ensamblen är fantastiska framförallt då Catherine Keener som spelar Gertrude. Hon blir verkligen onskan personifierad!

Som jag tidigare skrev så är det här en film man aldrig glömmer! Se den, det är nog en av årets klart bästa filmer!

Mulet & smådugg!

Publicerad 2008-05-07 14:32:53 i Allmänt,

Jahapp, hela landet skulle få sol och värme men tydligen hoppade dom över oss här i lilla Ske-å! Här är det mulet och jag tror inte solen kunnat kika fram ens en sekund här idag! Men, vi har hopp om liv för i helgen ska det tydligen bli tropisk värme i hela landet (hoppas värmen kommer ihåg oss då åxå)!

Igår var det storkok jag gjorde "Lappkoké" som jag längtat efter i över 1 år! Oj, så gött!!! Om nån undrar så kan jag skriva receptet här!

Imorgon ska vi å kika på hus i Djupliden/Skråmträsk!!! På bilderna ser det helt fantastiskt ut och blir det så vi blir köpsugna blir det att lägga in högsta växeln med körkortet!!! Så se upp på vägarna, snart kommer jag :-)))

I sanningens ögonblick!

Publicerad 2008-05-05 17:01:43 i Allmänt,

Man kan verkligen undra om det är värt pengarna (om du får några överhuvudtaget) att medverka i Kanal 5:s "I sanningens ögonblick"? Jag har sett knappt 2 avsnitt och troligtvis kommer jag inte att se ett till. Det första jag såg var första omgången då killen i stolen fick hemska frågor om sitt ekonomiska och känslomässiga liv. Huh, man såg riktigt hur hemskt det blev i slutändan för hans fru, speciellt då han fick frågor typ: Tycker du att nån av dina vänner har snyggare flickvän än du? Och är du attraherad av nån av dins fru väninnor? Såg ju tyvärr lite av gårdagens det slutade tydligen i separation och det förstår jag! Frågor som: Har du varit otrogen mot din flickvän och han svarade ja. Läste nu att han påstår att han erkände allt även det som inte var sant... Vilket skitsnack! Nä, jag skulle aldrig vilja sätta mej eller någon annan i den sitsen hur mycket pengar det än var på spel! Vissa saker vill jag vara lyckligt ovetandes om!

Så underbart härligt det är nu när vi kan sitta ute precis hela dagarna och bara njuta av solen och värmen! Känns som om man fötts på nytt eller krypit ur en puppa av evigt mörker :-)

Limmo tur å bra musik :-)

Publicerad 2008-05-04 17:54:24 i Allmänt,

Igår var en riktigt underbar dag! Solen sken hela dagen så vi tillbringade den mesta tiden ute på vår altan där vi satt å jäste medan barnen studsade som tokar på studsmattan :-)

När kvällen kom korkade jag upp vinet och for till min bror och Nina där vi satt och surrade, lyssnade på musik och hade riktigt trevligt! Sedan gick färden i Limmo till Pinkerton där vår far spelade med "Nils Ung".  En riktigt lyckad kväll!

Tyvärr mår jag inte så bra just nu, länge sen jag var  så här bakis :-s

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela