tessan72

Regn, plugg & noll koncentration.

Publicerad 2010-09-21 12:16:04 i Allmänt,

Sitter duktigt vid datorn och försöker plugga men hjärnan vandrar iväg åt helt andra håll hela tiden kan inte förmå mej till djup koncentration.
Regnet öste bara ner för en stund sedan och jag hurvas hela tiden, håller jag på bli sjuk igen?
Dagen började med gråt och tandagnisslan. Philip ville inte till dagis och grät stora floder trots alla mina försök till uppmuntran. Han fortsatte gråta hela vägen till dagis och när jag for därifrån, kände mej som det absolut största svikaren på hela jorden. Efter att ha varit hemma en stund ringer dom från dagis och berättar att läget är helt under kontroll så då gick det pusta ut. Kändes viktigt att få iväg honom idag dels för att jag behöver plugga och dels för att imorgon har dom långdag där och jag hoppas vi slipper samma procedur imorgon nu. Gör så ont i mamma hjärtat och jobbigast är det ju för Philip om han är så ledsen.
Nä, nu ska jag göra ett tappert försök att fortsätta mitt pluggande, var ju inget positivt inlägg detta inte bara gnäll, gnäll och gnäll... ska bättra mej så blir det roligare läsning ev ikväll :)))
Ha en bra dag :)
Ps. så har jag samma problem igen, det går ej göra radbyten *morr* Ds.

Glass räddar dagen :)

Publicerad 2010-09-20 20:30:15 i Allmänt,

Inköp av glass i stora lass + två bh:ar är dagens räddning. Fick mej genast på lite bättre humör :) Tänk att så lite kan göra såååå mycket :)
Varit på Moas första utvecklingssamtal/intruduktionssamtal på hennes nya skola. Gick bra men gick mest ut på att sätta upp mål inför resten av läsåret. Känns ändå bra att hon/vi får göra det redan nu. Hon trivs jättebra i skolan och har redan fått massor av kompisar :)
Nä, nu ska våra småtroll i säng sedan blir det väl ett avsnitt Fringe eller två innan sängen kallar :)

Sorgligt :/

Publicerad 2010-09-20 10:37:44 i Allmänt,

Redan igår kväll började klumpen växa sej allt större och större. Idag när jag klev upp och kollade på nyheterna insåg jag till min förfäran att Sverige valt in ett främlingsfientligt parti till Riksdagen. 5,7% av rösterna gick till SD och dom flesta var lagda i Skåne. Som en vän till mej skrev sent igår kväll: "Varför inte kapa bort Skåne och ge dom till Danmark?".
Känns tyvärr nästan så just nu men samtidigt så har detta bevisat att ett stort missnöje finns bland väljarna vilket ändå inte försvarar till att rösta rasistiskt. Nu måste verkligen partierna: Röda, gröna och blå göra något åt saken. Väljarna är inte nöjda med politiken som förs i Sverige idag. Alliansen hamnade inte i en majoritetsregering. Och Socialdemokraterna har gjort sitt sämsta val någonsin. Gråter nästan när jag tänker på att mitt kära Vänstern fick mindre röster än SD, känns skrämmande.
Vänstern har tydligt via Ohly visat att vi ska ta tag i detta ta tag i kampen mot rasism. Hoppas att fler hänger på för nu ska här kämpas och vi ska visa att mångfald berikar vårt land inte tvärtom. Gillar skarpt att Ohly på en gång visade sin avsky genom att vägra sätta sej i samma rum som Åkesson igår.
Har ett passande ämne att plugga idag "Migration".

Helgens bravader & vardagens synd ;P

Publicerad 2010-09-06 13:58:04 i Allmänt,

Helgen har flutit på bra trots att förkylningen gjort att det känts som om man rört sej i tjock lera allt har varit ansträngande. Men har haft rätt roligt i både stall, skog och hemmavid. Vågade mej till och med på att rida en liten stund i lördags var ju några år sedan sist så självförtroendet är inte i topp då det gäller hästar nuförtiden. Men med en lugn fin häst så ordnar sej allt :)

Har suttit och pluggat hela förmiddagen med avbrott för MERA KAFFE stunder och nu darrar hela jag, haha... Ska nog försöka vara försiktigare imorgon. Har just hämtat hem barnen från dagis så nu lägger jag böckerna åt sidan en stund och fortsätter mitt pluggande när gubben kommit hem från jobbet.

Ha en underbar dag :)

Ps. Var rätt smart och skrev om Progg när det gällde att beskriva ordet Motkultur och använde min käre far som exempel då han är en gammal proggare, hittade till och med en bild på gänget i sina yngre dagar:
Ds.

Lite ur gängorna, men det löser sej :)

Publicerad 2010-09-04 16:52:40 i Allmänt,

Det började i söndags tror att hela familjen blev drabbade i ett och samma ögonblick av den förhatliga årliga höstförkylningen. Jimmy som nästan aldrig blir sjuk drabbades hårdast och blev sängliggande i nästan 40 graders feber. Vi andra klarade oss lindrigare undan med små febertoppar och rinnande nästa + lite hosta & ömt i halsen.
Största problemet för min del var att jag i torsdags hade mitt första prov på sådär en 15 år... Pluggandet gick sakta då jag iderligen somnade mitt i läsningen. Tror ändå i slutändan att det gick rätt bra och hoppas på åtminstone godkänt.
I morse när jag vaknade var huset tomt, ingen sambo och inga barn hemma bara lillkatten och vovven. Passade givetvis på att njuta av tystnaden är ju inte så ofta det händer om man säger så :)

Snart val och vi är redan less på allt som har med val att göra men ska ändå fullfölja vår plikt genom att rösta. Känns som detta är det svåraste valet sedan jag fick rösträtt i alla fall och samtidigt inte. Har i alla år röstat på samma parti och kommer till 99,9 % säkerhet att rösta samma detta val men det känns inte riktigt rätt i magen. Det finns inget parti som uppfyller mina önskemål. Gillar inte heller detta att partier numera kan gå samman och bilda Allianser och Oppositioner. Om svenska folket röstar på det parti dom vill ha i makten men resten av partierna tycker det är fel så bildar dom "kartell" och går samman. Känns inte som om vi har en demokrati längre då politikerna inte respekterar svenska folkets röst. Den röst som framför allt vi kvinnor fått kämpa för (ok, det var före min tid men ändå). Undrar även varför inte vi svenskar protesterar mot detta men och andra sidan har vi ju alltid varit duktiga på att hålla tyst utåt och gnäller i det tysta. Vi svenskar är helt enkelt för "lagom" ingen vågar vara den förste att öppna käften och protestera för då sticker vi ju ut, hur skulle det sluta?

Vad vi vet är att om Sverige Demokraterna (inget parti för mej) skulle vinna valet då kommer Sossarna & Moderaterna gå ihop och bilda regering. Allt för att hålla SD borta från styret av vårt avlånga land. Men vad säger det om våra två största partier? Det ena partiet blått ut i fingerspetsarna och det andra? Ja, vad är sossarna egentligen nuförtiden? Skillnaden mellan de blåa och det röda har nästan suddats ut sedan Palmes dagar på jorden. Finns det något arbetarparti längre? Ett renodlat sådant menar jag nu, snälla upplys mej i sådana fall så jag nu inte går helt ovetandes till vallokalen och röstar helt fel... Usch, förlåt om jag tröttat ut dej du trogne läsare var bara tvungen att häva ur mej nalta ;P
Nu ska här återgås till vardagssysslorna och på schemat står: Matlagning.

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela