tessan72

Alla...

Publicerad 2014-02-28 10:32:00 i Allmänt,

... har vi kommit med en vit liten lögn ibland men att bygga upp hela sitt liv på lögner och dåliga ursäkter då måste det bli mer än ett heltidsjobb att hålla reda på allt & förr eller senare blir lögnerna avslöjade en gång för alla ;)

Idag ska Philip prova ut kläder till en filminspelning han ska vara med på :) Han tycker det ska bli spännande och intressant.

Trevlig helg folks :D

Vissa...

Publicerad 2014-02-27 14:33:00 i Allmänt,

... människor är ju "offer" ett helt liv och tyvärr har vi drabbats hårt av en sån personlighet sista året och framför allt senaste två månaderna. Detta gör ju att man verkligen stör sig på folk som har den där offerkoftan på sig.
 
Idag var jag in på den lokala konsumbutiken och har precis betalat och står och packar ned mina varor då en kvinna ställer sig vid kassan och frågar kassörskan: "Jag glömde mitt schampo här när jag handlade, är det kvar?" Kassörskan (min fd granne) svarar: "Nej det är inget schampo inlämnat här." Varpå kvinnan säger: "Men jag tänker då verkligen inte betala för mitt schampo två gånger!" Kassörskan som är ganska försiktig säger typ: "Vi kan ju inte ta på oss det." Kvinnan fortsätter gruffa på om vilket "offer" hon är för oärliga människor och propsar på om att hon inte ska betala för schampot igen. DÄR kunde jag inte hålla käften längre utan utbrister: "Så du menar alltså att det är affärens uppgift att ansvara för varor som DU glömmer packa ned?" O helga mi vilken blick jag fick, och vilken chock jag fick att jag öppnat käften då det inte var något som hade med mig att göra :O
 
 
Ha en bra dag folks :) 

DAG...

Publicerad 2014-02-26 21:46:00 i Serier jag rekommenderar,

... är en norsk komedi/drama serie som jag och gubben verkligen sörjer över att ha sett klart, WHY??? Den var så otroligt underhållande och vi rekommenderar den varmt.
 
Serien handlar om Dag Refnes som är en äktenskapsrådgivare som verkligen inte kör de normala metoderna utan tycker helt sonika att har man problem i ett äktenskap så är det bara att öppna dörren och dra.
 
Dag är bäste vän med Benedikt som har problem både med spriten, pillren & är helt beroende av sex, han är en tvättäkta manshora som inte klarar av att säga nej och hamnar i alla omöjliga situationer just på grund av detta.
 
Kärleken finner han i Eva som just kommit hem från några år på Goa. Vad han inte vet om är att hon är gravid.
 
Ernst är både Benedikts bonusfar & Dags kurator/psykolog/psykare... ja välj själv.
 
Alla dessa + många fler utgör en underbar samling tokar en serie som bara måste konsumeras :D
 
& vi har några svenskar med i serien: Rolf Lassgård & Tova Novotny + några som dyker upp i mindre roller ibland :)
 
 
 
 
 

Vi...

Publicerad 2014-02-25 09:21:44 i Allmänt,

... gör alla misstag i vår resa genom livet, sorgligt att vissa misstag vill bita sig fast och vägra gå vidare med sitt... 
 
 
Trevlig dag folks :) 

Rätt...

Publicerad 2014-02-24 08:50:00 i Allmänt,

... roligt när nollor försöker låta pålästa och intelligenta, haha funkar mycket dåligt men erbjuder ju en massa skratt :)
 
I lördags fick Patrik ett sms där det bland annat stod citatet i gårdagens blogginlägg men det stod även så här: 
 
"Tycker du ska sluta springa runt och snacka skit. När och varför skulle jag hota en sån fjolla som du med annat folk."
 
Citerar då även ur ett sms som kom dagen innan:
 
"Om inte får vi avlägga personligt besök för att säkerställa att du verkligen får ta del av innehållet."
 
WOW vilken självinsikt & framför allt vilket superbt minne ;)
 
Trevlig dag folks :) 
 
 

Haha...

Publicerad 2014-02-23 09:46:00 i Allmänt,

... snubben som bara dykt upp som gubben i lådan och har mage att inkräkta i vårt liv skickade ytterligare ett sms... nivån är sandlådenivå och nu har jag bestämt mig. Jag orkar inte vara arg längre och snubben och NN är så löjligt patetiska och betydelselösa individer att det är bättre att skratta. Vem tar sådana som dom på allvar mer än dom själva???

Hahaha citerar snubben: "Jag kan pissa omkull dig"

Ha en toppendag folks :)
 
Ps. Självklart svarar vi inte på något från dessa. Ds. 

Tack...

Publicerad 2014-02-22 18:55:40 i Allmänt,

... vare mostra mine har vi fyllt linneskåpet med sängkläder igen då vi förlorade ALLA våra för att få ett slut på hoten och stalkingen. Känns skönt att ha lite valmöjligheter igen + att vi införskaffat en del nya via olika säljgrupper på FB, känns sweet :D

Nu lite sen middag, blev sugen på LASAGNE eftersom så många vänner käkat det och skrutit om det på fb, haha :)

Fortsatt trevlig helg folks :D

Citat...

Publicerad 2014-02-22 10:56:00 i Allmänt,

... av sms NN skickat mig personligen: "Jag kan inte se din fb men andra kan." Detta signalerar ju tyvärr om att någon som är vän med både mig och NN låter henne kolla på min FB profil via sin, som jag sagt tidigare INTE OK! Plocka mig från FB omgående sådana "vänner" betackar jag mig helt och hållet från!
 
 


"Mina flickor står fortfarande skrivna hos Patrik men det gör inte du. Så ditt hem är det inte."

Idag är inte flickorna hennes skrivna här det där sms:et skickade hon till mig i början av augusti och ja hon är över 50 år, skrattretande och sorgligt på samma gång. Men denna terror har pågått till och från i ett år nu, det har trappats upp sedan början av januari då hon blandade in en "snubbe" i något som inte borde finnas överhuvudtaget. Hon har inget som knyter henne till oss, inga gemensamma barn med Patrik och dom var tillsammans i 6 månader till och från och hon var inneboende hos honom i knappt 4 månader.

Burn motherfucker BURN!!!

Att...

Publicerad 2014-02-21 11:25:29 i Allmänt,

... bete sig illa mot andra människor brukar oftast slå tillbaka på en själv som min farmor alltid sa: "Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv!"
 
Frågan är då: Varför beter sig vissa som ärkesvin? Vill dom bli behandlade så tillbaka? Finns ju något som heter: WHAT GOES AROUND, COMES AROUND! Så tänk efter nu "ärkesvin", är det så ni vill ha det?
 
 
 
Ni andra, TREVLIG HELG :D 

Förbannelser...

Publicerad 2014-02-20 10:18:00 i Allmänt,

... och andra "bra" saker man kan använda sig om man har en fiende som är svår att komma åt på andra sätt. Men tänk på att skydda dig väl innan du uttalar din förbannelse så du inte själv drabbas av den istället.

Många säger ju att man ska låta tiden utvisa och att oftast slår karman tillbaka på personer som beter sig illa utan konsekvenstänk eller samvete.

Tycker man ska vara försiktig med att uttala en förbannelse, tänka sig för både en och två gånger men ibland kan det verkligen vara befogat!

Oftast förknippas just förbannelser med zigenare, eller romer som dom egentligen heter och det var kanske just på grund av att dom stack ut (ja det gör dom ju än) och då blir folk vaksamma och oroliga, rent ut sagt skrämda.

Men vart härstammar förbannelsen ifrån då? Ja den har funnits i alla tider i olika former så den är svår att tidsbestämma.





Trevlig dag folks :)

Vi...

Publicerad 2014-02-19 10:34:00 i Allmänt,

... fortsätter väl med religon och olika seder och bruk. Som nordisk folktro till exempel.
 
Häxor känner ju alla till och dessa kvinnor var väl bevandrade i örter och deras olika krafter, det fanns örter som botade och örter som skadade, gällde bara att veta hur dessa skulle användas.
 
Alruna

På latin Mandrago & engelska Mandrake. Denna rot är en av de mest allsidiga ingridienserna i häxbrygder, den fungerar som beskydd, fruktbarhet och kärlek. Alrunan kan användas vid all sorts magi men den är dödligt giftig så det gäller att besitta den riktiga kunskapen innan man ger sig in på att trixa med en MANDRAGO!
 
 
Häxorna blev så småningom skrämda till tystnad då många förlorade sina liv på häxbålet. Häxjakten godkändes offentligt av kyrkan 1484 så dessa stackars kvinnor blev brända i Guds namn av så kallade gudsmän. Men själva örtkunskapen överlevde mirakulöst genom att föras från mor till dotter osv. Så än i denna dag används örter till att bota olika åkommor.
 
Som till exempel plocka blommorna från maskrosen och lägg i en glasburk, häll på honung sen är det bara att ta en blomma i tekoppen när förkylningen knackar på dörren :) 
 
Jag älskar gammal folktro, magi & gastar ;)
 
Ha en toppendag folks :) 
 

Voodoo...

Publicerad 2014-02-18 18:50:56 i Allmänt,

... är en rätt intressant och spännande relgion liksom alla andra religoner världen över. Denna tro innehåller också mycket historia och ett liv efter döden.
 
Haiti & New Orleans är väl de ställen i världen som förknippas mest med religonen men Voodoo dockan blev poppis runt om i världens alla hörn med Aleister Crowleys böcker om svart magi och hans resor i de undre världarna.
 
En Voodoo docka behöver inte vara speciellt lik sitt tilltänkta offer för att fungera men det är viktigt att könet på dockan stämmer. Sen är det bara fantasi och viljan som styr vad som händer offret, nålar är oftast det mest frekvent använda vapnet. 
 
Fungerar då voodoo? Har vänner från djupaste Afrika som säger att det är så... vad tror du???
 
 
Mohahahaha :) 
 
Sleep tight folks :) 

Allt...

Publicerad 2014-02-18 08:49:55 i Allmänt,

... det här droppandet från taken får en ju att känna vårvibbar.

Längtar till snön är väck så jag och älsklingen kan fara på nya skrotäventyr :)



Ha en toppen dag folks :)

Helgen...

Publicerad 2014-02-17 11:50:03 i Allmänt,

... har vi mest tillbringat i soffan då vi känt oss matta och sjuka. Känns som att jag har all världens träningsvärk utan att förtjäna det.

Philip började hosta igår och har nu feber. Så han tillbringar dagen hemma med mor sin.






Jo...

Publicerad 2014-02-15 11:29:00 i Allmänt,

... livet är bra konstigt ibland. 
 
Tur att vi är starka, kloka och har gott om vänner :) 
 
Ha en bra dag folks :) 

Alla...

Publicerad 2014-02-14 10:32:00 i Allmänt,

... hjärtans dag :)
 
I Sverige har denna dag firats sedan 60-talet och detta pga kommersiella själ & amerikansk påverkan alltså egentligen inget som har med AMORE att göra alls... utan köpmännen slickade sina giriga läppar och såg möjligheten att göra sig rika på denna "guld-kalv"!
 
Men i begynnelsens begynnelse då? Hur såg det då ut i övriga världen?
 
Ja egentligen kom det sig att det blev en romantisk högtid för att fåglar parade sig just denna tid på året. I England & Frankrike började kärleksparen fira Valentindagen på 1300-talet. Det blev som en fest för ungdomar och förlälskade, många parbildningslekar stod på schemat då :) 
 
Dagen fick sitt namn av ett helgon/martyr men det fanns flera med namnet Valentine så vilken av dom, ja det förtäljer inte riktigt historien. Men en historia handlar om Sankt Valentine som levde på 200-talet i Rom & var kristen. Han fick lida martyrdöden efter att ha trotsat Claudius II:s förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett brev till sin fångvaktares dotter som han var förälskad i.
 
Ja och på den vägen är det :)
 
Trevlig Alla Hjärtans Dag folks & Trevlig Helg :) 
 
 

The...

Publicerad 2014-02-13 11:23:00 i Serier jag rekommenderar,

... Curse of Oak Island är en dokumentärserie där vi får följa bröderna Rick & Marty Lagina som försöker lösa mysteriet med Oak Island. Ett mysterie som dom velat gå till botten med sedan barnsben. 
 
Oak Island har nämligen varit en mytomspunnen plats sedan 1795 då 18-årige Daniel McGinnis observerade underliga ljus som kom från ön och upptäckte då han undersökte dessa en rund nedsänkning i marken. Han började gräva och upptäckte då stockar av trä som han med hjälp av vänner tog bort, när dom kom ned en bit dök en ny "plattform" av trästockar upp och på varje plattform fanns en rektangulär sten. När dom kom som längst fann dom en sten med konstiga tecken på:
 
 
Då Daniel och hans vänner inte kunde tyda tecknen fortsatte dom att gräva och hela tunneln blev då fylld av vatten.
 
Enligt sägen så ska 7 personer dö innan skatten är funnen, 6 personer har redan offrat sina liv... stämmer sägnen och i sådana fall, vem står på tur?
 
 

Vikings...

Publicerad 2014-02-13 10:59:10 i Serier jag rekommenderar,

... en serie man inte få missa om man är intresserad av nordisk historia. Denna serie handlar om Ragnar Lothbrok, hans vänner och familj. Om hur dom levde på vikingatiden och vilka hårda tider det var.
 
History Channel står för denna serie och det ger ju mer trovärdighet. Är nog en av de bättre serier jag sett på länge.
 
 

Orange...

Publicerad 2014-02-13 10:56:55 i Serier jag rekommenderar,

... Is the New Black är verkligen en awesome serie som faktiskt innehåller det mesta. Serien handlar om Piper Chapman och hennes fängelsepolare.
 
Vi får lära känna var och en av dessa och anledningen till att dom sitter inne. Piper avtjänar ett straff på 15 månader för att ha smugglat knarkpengar för massor av år sedan då hon var lesbisk. Idag är hon förlovad och ska gifta sig... eller så var planen i varje fall. Denna serie är ett måste och vi i familjen som följer den längtar verkligen efter säsong 2.
 
 

Rush...

Publicerad 2014-02-13 10:54:18 i Film recensioner,

... filmen om James Hunt & Niki Lauda, minns ju speciellt Niki Lauda som kraschade med sin bil i direktsändning 1976 och brann. Trots detta var han snabbt på banan igen.
 
Man trodde ju att dessa män var stora rivaler och visst det var dom men denna film visar också vilken oerhörd respekt Niki Lauda hyste för James Hunt. En film som innehåller spänning, dramatik och massor av tårar.
 
I rollerna: Chris Hemsworth (THOR) som James Hunt & Daniel Brûhl (Inglourios Basterds) som Niki Lauda. Betyg: +++++
 
 

Captain...

Publicerad 2014-02-13 10:51:00 i Film recensioner,

... Phillips som bygger på en sann historia. Vi åker tillbaka till 2009 då sjörövare går ombord på MV Maersk Alabama det första fraktfartyg från Amerika som blir bordat. Phillips blir själv kidnappad och förd i ett litet räddningsfartyg mot Somalias kust. Det blir en räddningsaktion för Navy Seals.
 
Mycket spännande film och att den bygger på en sann händelse gör den ju inte mindre spännande.
 
Betyg: ++++
 
 
 
 

Det...

Publicerad 2014-02-12 11:39:00 i Allmänt,

... är smickrande att se att min blogg är intressant för somliga trots att jag "lagt" ned bloggandet.

Vi har haft det tufft nu under en dryg månad men en sak detta gjort är att ha fört oss närmre varandra, vi kommer aldrig någonsin att tvivla på vad den andra känner... vi har gått igenom ett trauma tillsammans och har överlevt. Vi älskar varandra och har otroligt roligt tillsammans även i denna svåra stund. Skrattet har hållit våra huvuden över ytan, närheten och värmen har fått våra hjärtan att slå extra hårt för varandra.

 
Ha en toppendag folks :)
 
Ps. Bloggen är aktiv igen ;) Ds.

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela