tessan72

No time...

Publicerad 2011-06-25 22:53:02 i Allmänt,

... att skriva på. Jobbar långa pass hela helgen lång och jag hör ekot av klirret i kassan :) Är dock gode trötter men det går bra jobbar ju sista passet imorgon sedan är jag ledig till på onsdag.

Hoppas alla haft en underbar midsommar :) Själv fick jag äntligen äta färskpotatis och min favorit sillsallad till lunch idag, inte helt fel det enda som saknades var nubben.

Nä nu är det snarklådan som gäller *zzz*

Sleep tight :)

In Her Skin 2009

Publicerad 2011-06-24 00:41:32 i Film recensioner,

bild

En film som bygger på en verklig händelse.
I Australien 1999 försvinner en 15-årig flicka Rachel Barber på väg hem från sin dansskola, hon har aldrig tidigare varit sen och familjen lämnar snabbt in en anmälan om försvinnandet. Polisen är mycket nonchalanta och rycker bara på axlarna då de tror att hon blivit på smällen och rymt hemifrån. Familjen ger sig inte & till sist får de hjälp av roteln för försvunna personer.

Filmen är mycket stark och många bra skådespelare som Guy Pearce (pappan), Miranda Otto (mamman), Sam Neill. Mest imponerad blir jag dock av Ruth Bradley som spelar den mycket sjuka Caroline Reid och gör det så bra att man blir mörkrädd. Eftersom filmen är en sann historia känns den mycket obehaglig och man lär minnas den ett bra tag framöver.

Betyg: ++++

Yeees :)

Publicerad 2011-06-23 11:29:16 i Allmänt,

Är på mycket bättre humör idag, kanske för att jag verkligen sovit ordentligt och känner mig utvilad.

Idag ska vi på inskolninssamtal på fritids för Smilla, ska bli spännande att träffa personalen och se lokalerna. Problemet är att vi inte riktigt vet vart det ligger :O Men det löser sig nog :)

Har spikat datum för partaj nu och det blir den 15:e juli, då är det fest på Ponds Carclub och inte vilken fest som helst utan bluesfest & inte vilket band som helst utan Chuck Hall :))) När dom var här 2008 lärde jag och Åsa känna Ron som spelar trummor i bandet, det var hans första besök i Sverige och han hade aldrig sett midnattsolen tidigare och tyckte det var riktigt häftigt. Vi har fortsatt ha kontakt via epost och facebook ska bli kul att träffa honom igen och att lyssna på riktigt blues för en gångs skull :) Känner mig riktigt taggad och hoppas att många hittar dit :)

bild

Nä, nu ska här röjas och städas nalta.

Ha en toppendag :)

Trögt...

Publicerad 2011-06-22 19:07:00 i Allmänt,

Har inte känt mig på riktigt bloggarhumör ett tag nu, är ju bara så ibland.

Har börjat på mitt sommarschema och har gjort mina första två nätter vakade ut idag. Problemet för mig är sömnen, jag har problem som det är att sova och lyckas jag somna vaknar jag om en nål faller ner i golvet. Igår lyckades jag sova sammanlagt en dryg timme och sen iväg och jobba ett pass på 10 timmar är rätt tugnt. Bad igår afton min sambo att ta med barnen och fara iväg en sväng så jag åtminstone skulle få sova 2 timmar. Vad gör då han? Jo, han tar med sig barnen ut på gården och tillsammans med Stefan börjar dom lasta på skrot på en släp och jag kan garantera att det hördes i hela kvarteret, det kallar jag hänsyn???!!! Har varit rosenrasande hela natten och har nu insett att jag kommer att lida av sömnbrist hela sommaren. Jag som tog på mig nattjobb för att kunna vara mer ledig med familjen, ångrar mig idag vill jag lova.

bild

Nä, slut gnällt för idag. Är ledig imorgon sen jobbar jag hela helgen har en delad tur på lördag så det blir många timmar bara den dagen=mycket extra klirr i kassan :)

Ikväll blir det rysartajm ska se: "Fertile Ground" få se om jag orkar lägga upp en recension sen annars får ni skräckfantaster påminna mig om det sen.

Ha en underbar dag & om jag inte bloggar innan dess en toppen Midsommarhelg :)

Recke

Publicerad 2011-06-13 21:42:09 i Allmänt,

Min älskade häst går nu ute på grönbete och har blitt störtkär & pilsk i lilla Lady som retar honom allt vad hon bara kan. Han är valack och 12 år gammal men nog finns det lite krut kvar i gubben minsann för slangen åker ut och han tomjuckar allt vad han bara kan, pinsamma häst (hahaha).

Idag blev han verkad och skodd och är nu så fin om hovarna så i veckan blir det ridning på schemat för min del, har inte hoppat upp i sadeln sedan jag flög i backen sist så det känns faktiskt lite småpirrigt.

Karina kom med en utmärkt idé idag att vi ska göra en liten provisorisk ridbana och det blir helt perfekt då jag kan ge Moa lite lektioner där då :) Kanske tar min första ridning där också, haha :)

Hall Pass

Publicerad 2011-06-13 15:06:56 i Film recensioner,

Bild

Hall Pass innebär att man får ledigt från äktenskapets alla spelregler förmodligen varje mans dröm sådär i 40-års krisernas kaos. Rick (Owen Wilson) & hans bäste vän Fred (Jason Sudeikis) får det i en vecka och planerna är stora att återuppleva ungdomens synder. Men det är kanske inte så lätt som de tror, eller?

Detta är ännu en Amerikansk kärleks komedi och som alla andra rätt lätt att räkna ut vad som händer härnäst. Bjuder visserligen på en del skratt men inget som överraskar om man säger så. Farrelly's har bjudit på mer skratt i sina tidigare filmer än i denna så jag kanske hade lite för höga förväntningar på denna film.

Betyg: ++

Min låtsasfru (Just go with it)

Publicerad 2011-06-13 14:50:10 i Film recensioner,

bild

Adam Sandler spelar plastkirurgen (Danny Maccabee) som lever det glada singellivet som låtsas vara gift för att få sig ett ligg. En dag möter han dock vad han tror är den stora kärleken Palmer (Brooklyn Decker) som hittar hans vigselring och vägrar vara den "andra kvinnan". Danny svärjer in sig i lögner och säger att hans fru bedragit honom och att dom ligger i skilsmässa. Palmer vill träffa frun Katherine (Jennifer Aniston) som egentligen är receptionist åt Dannys företag.

Som alltid med lögner så späds det på med ytterligare lögner och vem kan hålla i alla de lösa änderna? Filmen är typisk Amerikansk kärlekskomedi och ingen överraskning att vänta. Är rätt less på upplägget men filmen går helt klart att se en regnig dag och det gör absolut ingenting om man råkar slumra till en stund.

Betyg: ++

Tråkväder...

Publicerad 2011-06-13 11:35:41 i Allmänt,

... man är inte svensk om man inte gnäller på vädret lite. Är det sol och värme är det för varmt ute och är det mulet så är det för kallt och vi gnäller om solens frånvaro. Idag är det tråkväder, känns lite obestämbart som om molnen och solen inte riktigt är överens om vem vinnaren är.

Jag har semester denna vecka känns verkligen som om jag behöver det efter allt som hänt och varit under våren. Nu är det familjen, djuren och jag själv som gäller :)

Hoppas alla får en riktigt bra sommar :)

Husk

Publicerad 2011-06-12 23:52:08 i Film recensioner,

bild

Ett gäng ungdomar får några korpar rakt in i bilrutan och kör av vägen vid ett stort majsfält. En försvinner redan innan resten vaknat till efter smällen. Något döljer sig i majsfältet som du förmodligen inte vill träffa på.

Detta är en rysare som du kan räkna ut i princip varje sekvens i förväg, riktigt dålig, blodig, urkassa skådisar, ja jag måste tyvärr säga: Se den inte.

Betyg: -

Sommarlov :)

Publicerad 2011-06-09 16:40:29 i Allmänt,

Men ÄNTLIGEN är skolan slut för denna termin och jag är nöjd över mina betyg. Nu återstår bara en termin sedan är jag färdig undersköterska. Men ska jag nöja mig med det eller plugga vidare till sköterska, det är den stora och svåra frågan. Ska i alla fall passa på att njuta av tankeledigheten för jobba kommer jag att göra i princip hela sommaren.

Har än en gång drabbats av värk, feber & yrsel och detta har dykt upp till och från sedan i höstas då jag fick min luftrörskatarr. Måste nog genomgå en ordentlig besiktning hos doktorn om detta fortsätter börjar vara rätt sliten.

Annars då? Jo, i natt jobbar jag mellan 21.15-02.15 för att få mig en nattuppdatering inför sommarens nattpass sen är jag faktiskt helt ledig fram till den 20:e :)

Barnen är friska och krya och nu tjatas det om bad och glass i stora lass, haha.

Ha en underbar sommar :)

Priest

Publicerad 2011-06-05 22:39:53 i Film recensioner,

bild

Handlar om Priest (Paul Bettany) som är en kyrkans vampyrdödare. När han och hans vänner gjort sitt för att säkra människornas samhälle är dom mer till en börda än en gåva till kyrkan. Vem vill anställa en kallblodig mördare? Men är verkligen vampyrerna i säkert förvar?

Paul Bettany tillhör en av mina absoluta favoritskådespelare men denna film är verkligen en stor flopp i mina ögon i alla fall. Känns som en blandning av "Mad Max", "Matrix" & "Ailen" och kombinationen suger verkligen. Jag älskar vampyrfilmer men mer den klassiska typen denna satte ännu en spik i kistan för denna genre som tyvärr spårat ur de senaste åren. Trots många kända ansikten som Maggie Q, Christoffer Plummer & Paul Bettany kunde dom inte rädda denna urkassa rulle.

Betyg: -

Ps. Du kan vara med och tävla och vinna en weekend i sthlm + din drömtatuering här. Ds.

Simon Birch

Publicerad 2011-06-02 23:03:44 i Film recensioner,

bild

"Ett litet mirakel-Simon Birch" är byggd på John Irvings roman: "En bön för Owen Meany" som är helt underbar bara älskade den boken när jag läste den för sådär en 13-14 år sedan. En sån där bok man aldrig glömmer och någon gång kommer att läsa igen när tiden är mogen. Att sedan se en film baserad på en favoritbok brukar sällan sluta med att man känner sig nöjd över resultatet för man har ju så höga förväntningar och har gjort sig helt egna bilder av allt i huvudet. Denna film gjorde mig inte besviken snarare tvärtom. John Irving har skrivit romaner som: "Garp & hans värld", "Hotell New Hampshire", "Änka i ett år", "Ciderhusreglerna", "Tills jag finner dig" och många många fler. En av mina absoluta favoritförfattare.

Simon föds väldigt liten så liten att han ryms i en handflata och läkarna säger först att han inte kommer överleva natten och sedan inte första veckan med denne gosse är starkare än vad alla tror. Hans föräldrar tycker att han är en skam och bryr sig inte om han lever eller dör. Simons bäste vän Joe (Joseph Mazzello) och hans mor Rebecca (Ashley Judd) blir som hans familj och vi får följa både hopp, glädje, sorg och förtvivlan för ingen kan som John Irving få någon att känna så många känslor på en och samma gång. Denna film kom redan 1998 av någon anledning missade jag den då och är egentligen glad över att jag hade den kvar osedd. Har du inte sett den gör det för detta är en film som du aldrig glömmer.

Betyg: +++++

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela