tessan72

Moa.

Publicerad 2010-10-30 22:39:04 i Allmänt,

Tänk att min älskade dotter flög ner till Sthlm med sin farmor idag och imorgon drar dom vidare till Teneriffa. Längtar redan ihjäl mig men är jätteglad för Moas skull. Min älskade lilla gumma, tur att det bara är en vecka iaf.

Prov

Publicerad 2010-10-28 05:42:16 i Allmänt,

Uppe med tuppen idag eller säkerligen före honom så tidigt är det. Är verkligen trött men brukar vakna till inom en timme eller två. Har prov i Vård och Omsorg idag och det handlar om Sänglägeskomplikationer, känns som det sitter rätt bra så vi får hoppas hjärnan är nog vaken att inse det när det väl är dags. Händer ju ibland att man blir totalt nollad när man väl sitter där.

Har sovit som en stock i natt och skulle gärna sova några härliga timmar eller bara mysa i värmen av täcket. Är hurva väder ute och blött. Kändes lite olustigt i natt att ha hästen ute när det stormade och regnade. Satte på honom regntäcket igår kväll och han har ju även tak att ställa sej under så det har nog gått bra.

Nä, ha nu en toppendag :D

Stressig dag :O

Publicerad 2010-10-27 16:51:52 i Allmänt,

Vaknade rätt sent imorse barnen sov ovanligt länge, rätt härligt :) Fick besök på förmiddagen av Suss & Vera så vi surrade och for iväg till stallet där jag gav hästarna lunch. Sen till pizzerian och hämta mat, mums :) När dom åkt kom Jimmy hem och jag satte mej och tokpluggade i två timmar sen iväg till skolan och göra prov som gick som smort kändes det som iaf :)

Väl hemma börja med plugg inför prov imorgon, tyvärr så brister koncentrationen när barn och sambo stökar runt och surrar hej vilt, är ju för  nyfiken för att slå dövörat till... blir att plugga ikväll när alla kommit till ro istället :)

Nu ska jag försöka fokusera mej på inlämningsuppgifterna som ska vara inskickade innan fredag. Sen mat och stall :)

Ha nu en toppendag :)

Barnen i säng, ÄNTLIGEN.

Publicerad 2010-10-26 21:35:33 i Allmänt,

Blev rätt sent för trollen idag, dom har tjollrat på och jag har varit lite halvseg med att göra kvällsfika så lite skyller man sej ju själv. Men nu är dom iaf nerbäddade och nattade så jag ska mysa ned mej i soffan med älsklingen och bara pusta ut en stund, sen blir det att plugga en vända till innan sängen. Känns ändå som om det mesta sitter där det ska iaf :)

Imorgon kommer Suss & Vera och ska käka lunch med mej och sen hänga med till stallet och ge hästarna lunch. Sen har jag prov i vård och omsorg, håll tummarna att he går finfint :)

Sov gött :)

Sjuka barn :/

Publicerad 2010-10-26 14:06:25 i Allmänt,

Smilla drattade dit i förrgår med hög feber och hosta men idag är hon feberfri och pigg igen :) Givetvis har nu Philip fått feber stackarn... Känns som att han haft nog med ögonoperation osv, men inget att göra bara gilla läget.

Har prov imorgon, på torsdag och inlämningsuppgifter till på fredag så det känns som om lite lugn och ro skulle vara toppen. Blir väl att sitta uppe hela natten lååång istället så jag hinner. Usch vad negativt detta blev då, var absolut inte min mening men rätt skönt att skriva ur sej lite så blir humöret kanske lite bättre. Känner mej så stressad så jag tror att jag dyker ner i soffan med småtrollen en stund och vilar sen ta tag i pluggandet igen med mer samlade krafter.

Blir en tur till stallet sen har tänkt mysa på lite med käre lille Rekylen och det är lite som meditation :)

Ha nu en toppendag trots att jag öst ur mej galimatias :P

Ny design

Publicerad 2010-10-25 11:38:40 i Allmänt,

Albin var snäll och ändrade min design så den blev lite roligare. Nu använde han en färdig mall och ska ändra om den igen sen när han har mer tid på sej. Blev ju inte riktigt som jag tänkt men hela familjen är då med och det får duga för nu :)

Har lite migrän skalle idag men ska försöka mota bort den med lite Treo så jag orkar plugga vidare. Fick förresten mitt första betyg idag i ämnet Medicinsk Grund klarade kursen med ett VG och jag är jättenöjd :) Mitt absolut första bokstavsbetyg och dessutom ett riktigt bra ett :)

Som jag tidigare skrev så blir det pluggning idag men barnen är lediga så jag avvaktar tills dom är nöjda och belåtna så det blir lite lugn och ro. Smilla har feber dessutom så jag vill ju gärna vara med henne så mycket som möjligt och mysa till det, är viktigt att känna sej ompysslad då man är liten och sjuk, jaja... skönt även då man är är gammal och grå :)

I afton blir det stallet och premiärtur för mej på hästryggen, ska bli spännande men känner mej ändå rätt lugn då Rekylen är så sansad, längtar :) Mer om det får ni läsa på Stallbrudarnas blogg.

Ha nu en underbar dag :)

Hästblogg

Publicerad 2010-10-24 18:13:35 i Allmänt,

Tänkte bara upplysa om att det finns en länk till Stallbrudarnas blogg längre ned på denna sida. Där kommer även jag att skriva om våra stall äventyr :) Och ja, jag lägger även ut bilder på snyggingarna i stallet :)

Lösdrift :)

Publicerad 2010-10-24 11:23:18 i Allmänt,

Idag var det då dags att släppa ihop Rekylen & Zeb på lösdriften och det verkar gå finemang :) Rekylen gjorde rätt snabbt klart att det är han som bossar över höet han gjorde det på ett rätt snyggt sätt så det blev inga bråk :) Så nu delar vi upp hö i två högar så båda får smaka.
bild
Självklart började dom käka ur samma hög när vi gjort det och det funkade :)
Ha en underbar dag :)

ÄNTLIGEN :)

Publicerad 2010-10-23 15:26:58 i Allmänt,

Nu är Rekylen på plats och det känns TOPPEN :D
bild
Myser ute med Moa :)
bild
Njuter av sin nya hage :) Hittade även lite gräs som stack upp här och där :)
Ha en fortsatt trevlig helg alla :D

Helg :)

Publicerad 2010-10-22 19:40:53 i Allmänt,

IDAG ÄR DET CAPSLOCK DAGEN SÅ VI SKRIVER MED VERSALER... MEN VEM ORKAR LÄSA DET, KÄNNS JU SOM OM MAN SKRIKER. GER UpP NU...
Philip har inte haft ont eller varit irriterad i ögat idag, känns så skönt :) Frågade honom hur det kändes och han svarade bestämt: Jättebra :) Bara två dagar kvar att droppa i ögat sen slipper han även det :)))
Läste ju rubrikerna om Andreas Kleerups framträdande i Nyhetsmorgon på TV4 häromdagen och nu finns klippet utlagt på youtube, du hittar det här. Han påstår i varje fall i dagens nätupplaga av Aftonbladet att han bara var trött. Tjena, tjena mittbena. Han var ju totalt uppe i det blå var så pinsamt att se så jag kikade mellan fingrarna man skäms ju å hans vägnar. Förstår inte hur han fick vara med? Någon på redaktionen måste ju träffat honom innan han öppnade munnen i direktsändning och kunnat förskona både honom och de som satt och såg.
Har haft skola idag och det blev en kort dag, rätt skönt att komma hem innan 12 en fredag :) Och efter denna veckas pärs i Umeå så kändes det extra välkommet :) Nytt ämne var det dessutom som verkar riktigt intressant :)
Imorgon kommer Rekylen och vi LÄNGTAR verkligen :D
Ha en underbar helg :)
MEN NU GÅR DET INTE FÅ MELLANRUM MELLAN RADERNA IGEN, MORR

OP 3 + lite mera :)

Publicerad 2010-10-21 12:05:19 i Allmänt,

Philip har nu gjort sin 3:e och sista ögonoperation och det gick precis enligt planerna så kirurgen Mikael var jättenöjd :) Själva ingreppet tog hela 2 minuter så det var snabbt jobbat. Han var dock sövd i drygt 1 timma och var rätt slut i rutan efteråt men det är ju helt normalt. Sedan var hans goda humör på topp igen trots att det skaver i ögat av de stygn han har där. Han är så duktig lillgrabben.
Mamma har varit här hemma med resten av barnaskaran förutom Albin då som varit i Skelleftehamn. Dom har haft jättemysigt och blivit bortskämda helt efter regelboken då det gäller mor & farföräldrar, haha. Nu hör vi: "Mormor har, mormor gjorde, av mormor fick vi"... osv :) Är glad att dom haft det bra och att hon fått chansen att rå om dom ordentligt några dagar :) Tack kära mor för att du ställer upp och finns där: Love YOU :)
Jimmy packade ihop hotellrummet och jag och Philip hjälpte faster Ulla (som också var på NUS och på samma avdelning) att packa ihop sina saker och sedan gå ut och vänta på bilen. Hon var så glad att vi var där och att hon kunde åka med oss hem. Jag är också glad att hon var där för hon är en otroligt härlig människa som man verkligen blir glad av att vara nära. Är glad att mormor har henne som granne och dagligt sällskap, kan tänka mej att dom hittar på en hel del roligheter tillsammans :)
På lördag får vi äntligen hem vår nya efterlängtade familjemedlem Rekylen (Rekyl Sund som han egentligen heter). Är dock lite nervös då det var ca 20 år sedan jag hade häst sist, haha... Men det ska nog gå bra han är så lugn och stabil och helt underbar:
rekylen

Glad trots en mindre rolig blessyr...

Publicerad 2010-10-15 16:28:14 i Allmänt,

I tisdags gjorde jag det äntligen :) For och kikade på en häst har ju pratat om detta i åratal nu och äntligen kommit till skott. Till min förtjusning är hästen som heter Rekyl Sund (Rekylen) helt underbar på alla sätt och vis. En lugn nöjd 11-åring som har massor kvar att ge och vi ska ge honom massor tillbaka i både kärlek och omsorg :) Känns himla bra :) På lördag nästa vecka får vi hem underverket :)

Så till blessyren som inte alls är speciellt rolig inte särskilt farlig heller men fruktansvärt irriterande. Har fått en inombordare mitt på snoken och imorgon har vi klassfest, snacka om typiskt :/ Jag är ut så sällan så det hade väl varit kul att få känna sej åtminstone halvsnygg, nu kommer jag endast att tänka på den där FINNEN :(
Annars är allt toppen alla är friska och glada :)
Ha nu en underbar  helg :)

Läkare som fått legitimationen på postorder...

Publicerad 2010-10-07 13:59:01 i Allmänt,

Har varit sjuk rätt ordentligt faktiskt, fick djup luftvägsinfektion och har ätit penicillin åt den sista igår. Har inte känt mej varken piggare eller bättre under hela kuren. Men har och andra sidan inte vilat alls då jag lagt ner 100% energi i skolan och pluggandet. Har även flängt runt när jag varit ledig och sällan suttit stilla och igår morse gav det utdelning: Hade väl varit uppe i ca 30 minuter och bytte blöja på Philip var på väg att kasta blöjan när jag helt plötsligt blev jättekonstig i skallen och benen vek sej under mej. Landade på knä med en duns och Jimmy flög ut från dass och undrade vad som hände. Fick dessutom en isande känsla som är svår att beskriva på högra sidan av ansiktet och hann ju tänka en hel del hemska tankar då vi just läst om och haft prov om stroke på skolan. Men eftersom jag för egen maskin kunde ta mej till sängen skrotade jag dom tankarna men ville ändå veta vad som hänt. Ringde vårdcentralen när dom öppnat och fick en akuttid hos läkaren. Hade jag vetat att det var en idiot till läkare hade jag väntat till kvällen och åkt in på akuten istället.
Det första han säger när jag kommer in är: Du är rökare. Jag svarar: Ja, men som jag tidigare sagt och som står i min journal har jag anmält mej till en sluta röka kurs här hos er. Tycker att han borde släppt ämnet helt vid det laget men ack vad jag bedrog mej. Han ville lyssna på lungorna vilket är helt riktigt att göra med tanke på luftvägsinfektionen jag haft och bad mej ta av mej på överkroppen. Tog av allt utom undertröjan för den brukar man i vanliga fall bara vika upp baki ryggen. Men han säger: Ta av dej allt. Lät bh vara kvar och han sa inget utan började lyssna. Plötsligt kommer  han fram på sidan av brösten och lyfter upp bh:n vilket aldrig hänt förr vid sånna här undersökningar (tro mej har varit på massor då jag drabbas av detta ca 1 gång/år). Kände direkt obehag men bet ihop. Fick sedan gå på provtagning för att ta en sänka observera ingen blodtryck, inget blodsockerprov och han frågade inget om nackstelhet som man tycker borde vara norm då jag knäat på morgonen framförallt blodtryck.
Blir sedan inkallad igen och jag frågar åter om det som hänt på morgonen och han svarar kryptiskt och börjar rita upp en kvinna med ett bröst och bröstvårta (inga armar) och säger: Det här är du. Sen ritar han upp en gubbe som enbart består av ett ansikte och säger: Det här är nikotinpappan vill du att han ska styra över ditt liv? Känns förnedrande, tror han att jag är ett barn? Utvecklingsstörd? Och varför rita ett bröst med en bröstvårta?
Ska du till vårdcentralen i Bureå begär en kvinnlig läkare så du inte råkar ut för denna hemska människa. Känns inte bra alls och blir mer och mer arg då jag tänker på hans behandling. Var så chockad vid tillfället att jag inte fick ur mej ett ord...

Börjar energin rinna tillbaka igen :)

Publicerad 2010-10-03 10:30:03 i Allmänt,

Har varit sjuk riktigt risig och helt orkeslös men idag känns det äntligen som om energin är på väg tillbaka i kroppen igen :) Tänk om det inte fanns penicillin hur lång tid hade det då tagit att repa sej efter detta?
Idag ska jag hänga med Loella till stallet för att få instruktioner om matning av hästarna som står där ska nämligen sköta hennes goa Zeb när hon är borta. Han är nog den finaste goaste häst jag träffat på sen La Bombina som fortfarande äger en del av mitt hjärta trots att det nog var 4 år sedan  jag sist träffade henne. Så tack Loella för att jag får låna honom och mysa, få se om jag vågar mej ut på en ridtur också :)
Skolan funkar rätt bra och jag tycker det är riktigt roligt att plugga blir ju dessutom lite klokare på köpet :)
Helgen har varit mysig och lugn vi har till och med hunnit mysa massor jag och älsklingen, man  måste ju ta tillvara på alla tillfällen då  man har småbarn. Tänk att efter drygt 7 år tillsammans får jag fortfarande fjärilar i magen då han tittar på mej eller rör mej då jag passerar, det är kärlek det :)
Ha en toppendag och njut av solen :)))
Ps. Nu byter den inte rader igen och jag blir så arg... Ds.

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela