tessan72

Recension An American Crime!

Publicerad 2008-05-08 00:14:23 i Allmänt,

Det är nu ca en vecka sedan vi såg "An American Crime"! Först nu orkar jag recensera den för detta är en film som man inte kan smälta i första taget!

Det handlar om den sjuka 6-barnsmamman Gertrude Baniszewski som ska ta hand om två flickor Sylvia & Jennie Likens åt en kringresande familj för några veckor & givetvis mot betalning 20$ i veckan. I början går allt som planerat men efter ca 3 veckor är betalningen sen och flickorna får smisk som straff. Dagen efter kommer pengarna! Sylvia får veta en hemlighet om en av "Gerties" flickor Paula att hon är gravid. I panik råkar hon avslöja detta för att förhindra att Paula i stort sett blir våldtagen. Detta påbörjar en terror utan dess like, det värsta är att detta bygger på en sann historia och verkligheten var ännu värre än filmen. Flickan blir bränd med cigaretter, tändstickor och misshandlad inte bara av Gertrude och hennes barn utan av i princip alla ungar i kvarteret.

Skådespelerskan Ellen Page som spelar Sylvia är helt suverän i sin roll och även resten av ensamblen är fantastiska framförallt då Catherine Keener som spelar Gertrude. Hon blir verkligen onskan personifierad!

Som jag tidigare skrev så är det här en film man aldrig glömmer! Se den, det är nog en av årets klart bästa filmer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela