tessan72

Härlig dag :)))

Publicerad 2011-01-23 18:40:46 i Allmänt,

Dagen började i stallet då jag hade morgonjour idag. Så jag, Moa & Stefan promenerade dit imorse. Det var rätt kallt ute men eftersom vi gick höll vi värmen rätt bra. Väl framme fodrade vi ut till hästarna inne i stallet sedan ut med dom i hagarna. Mockning, fixning och trixning sen for Moa ut och red en sväng och jag gick in och surrade med Maria. Maria, hennes mamma och barnen hade planerat att fara till Bureåberget utrustade med matsäck och pulkor så vi bestämde oss för att hänga med. Helt underbart skönt trots att det inte var direkt varmt men vi satt i en liten grillstuga och höll värmen ordentligt från elden medan barnen åkte upp och ner i backen. Mycket trevligt och alla var nöjda och glada.

Här är recept på ett gott bröd som vi faktiskt gjorde idag, gräddas i gjutjärnspanna direkt på elden eller spisen, håll till godo :)

Glödhoppor

Enkelt och gott recept som är urgammalt!

Ingredienser

4 dl filmjölk
6 dl rågsikt eller vetemjöl
1 msk sirap
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här

Degen till glödhoppor bör man göra hemma och de kan också stekas i en vanlig stekpanna, men gräddas det på lagg eller lock utei skogen får du ett oslagbart och nygräddat bröd på plats.

Blanda alla ingridienser till en deg. Vill du ta med degen ut kan du förpacka den i tex en träburk eller en tygpåse med plast på insidan. Dela degen i så stora bitar du vill ha brödet, platta ut dem riktigt tunnt och gräddai torr medelvarm panna. Att lägga en klick smör på nygräddade glödhoppor är supergott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela