tessan72

Rövare och banditer...

Publicerad 2013-08-26 11:27:00 i Allmänt,

... nä gamla soldatbaracker och tunnlar gömda djupt inne i skogen. Vi tog med oss några av våra ungdomar och for på äventyr igår. Taggade och utrustade med vatten, ficklampor och bra humör hoppade vi in i bilen. Väl framme undersökte tonåringarna som inte varit på platsen tidigare (vi har varit där och rekat en gång) och var väldans impade av att ett djur lämnat sin avföring mitt på golvet i ett av rummen och att alla madrasser var kvar.
 
Vi hittade den första tunneln och klättrade ner några meter i okänd underjord. Hamnade i ett skyddsrum där allt lät konstigt och sen var det bara att vända om och försöka få sig ut igen. Några grodor blev räddade som trillat ned i olika håligheter utan möjlighet att på egen hand ta sig ut i det fria. Lite obehagligt att allt är lämnat öppet, tänk om ett barn trillar ner???
 
Vi gick till platserna där kanonerna varit placerade en gång i tiden, undrar när dom la ned anläggningen egentligen? Den ska ha varit verksam under "Kalla Kriget" iaf då hotet från Sovjet Unionen var stort. Ryssen var nog värre än djävulen själv och var största skräcken i landet då. Minns ju själv när det sas att en ubåt gått på grund i svenskt vatten även om jag inte var så gammal då det hände.
 
Tyvärr var tunnlarna korta, vi trodde det skulle bli mycket krypa och spänning men trevligt hade vi ändå. Hörde rykten tidigare om att det ska spöka där men såg inga spöken heller till min stora besvikelse för det hade verkligen gjort dagen ;)
 
 
Ha en trevlig dag folks :) 

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2014-01-03 00:29:17

Gissar att ni varit i Ljusvattnet. Där finns både korta och långa tunnlar att smyga runt i. Har stuga där, så det stället har jag rekat ordentligt :-)

Svar: Vi har varit i några gamla tunnlar och kanontorn i Nedre Bäck, är det samma du tänker på?
Tezzan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela