tessan72

Glömmer...

Publicerad 2014-05-30 10:59:00 i Allmänt,

 
... ju att blogga varje dag så det blir en uppdatering några dagar bakåt idag :)
 
I onsdags for med med två bilar till pappa & Biggan i Gråberg för att äta grillat och umgås :) Då vi hade både småtroll & stortroll med så blev det helt nyktert för vår del och vi hade även planer early in the morning på torsdagen. Efter grillning blev det att grilla lite marsmallows:
Så fin blir man runt munnen då man smaskat i sig sånna onyttigheter :)
 
Sen blev det speltajm och visst börjar alla vara lite trötta på Kubb nu? Är ju som det som gällt senaste 10 åren typ så till vår glädje blev det ett helt nytt spel för oss iaf: MÖLKKY:
Riktigt roligt spel för både stora och små :) 
 
Sen blev det hemfärd och nästan huvudstupa i säng.
 
Vi fick oss inte upp lika tidigt som tänkt på torsdagsmorgonen men det gick bra ändå. Lämnade av småtrollen hos deras far och sen for vi låååångt ut i skogarna (fråga mig inte vart).
 
Baksidan var vi och jobbade på:
Förr isolerade dom kring fönster med vad som fanns till hands, här hade dom använt sig av mossa som faktiskt fortfarande sitter kvar efter ja massor med år. Vi fyllde på med glasfiber:
Gamla byggnader är ju ofta lite sneda och vinda och då behöver man såga till brädorna i rätt snedhet, fick igår se ett redskap som är mycket smart i sin enkelhet och som gör dessa röda streck som blir perfekta att såga efter:
Mojängen man använder sig av består av en dosa där man drar ut ett snöre, man häller in torr rödfärg och när snöret är spänt och ligger i den vinkel det ska ligga snärtar man till och strecket är på plats :)
 
När vi var klara och städat undan efter oss blev det hemfärd och mat från grillen & sen fortsätta jobba med trädgård och växthus. 
 
Jag sov då gott i natt :)
 
Trevlig helg folks :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tezzan

En toka som bloggar om det mesta och int alls :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela